Quantcast

Vidovdanska cestitka djenerala Ratka Mladica iz 1996.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
Војска Републике Српске, којој је командант ђенерал Ратко Младић од почетка, основана је 15. маја 1992. године у јеку најбруталнијег рата против српског народа у његовој историји. О јединству ове Војске говори и јединствена команда Главног штаба, чији се састав није мењао за све време рата. 1996. године Војска Републике Српске je први пут у миру прославила Видовдан, своју Славу!

Тим поводом командант Војске Републике Српске (ВРС) упутио је честитку у којој је записано:

Господо официри, подофицири, војници и радници у Војсци Републике Српске. Честитам Вам Видовдан Славу Војске Републике Српске, а српском народу, православном свештенству и органима власти велики духовни и државни празник.

Војска Републике Српске, српски народ, православно свештенство и Република Српска Видовдан, 96. први пут славе у миру и слободи, часно и достојанствено чувајући и негујући најлепше традиције и обичаје српског народа и обнављајући сечање на светле тренутке његове историје. Мир, национална и духовна слобода, част и достојанство и Република Српска резултат су и дела четворогодисње борбе српског народа и његове Војске, јуначки и одважно вођене у неравноправном односу снага и против вишеструког непријатеља. Српски народ и његова Војска бриљантно су се одупрли најезди муслиманске војске, Хрватског вијећа одбране, војске Републике Хрватске и војске, сада једине и најјаче свјетске војне организације, НАТО-а обезбеђених, до сада невиђеном, политичком, дипломатском, психолошко-пропагандном и материјалном подршком светских мочника кројача "новог светског поретка" а истовремено без пријатеља и савезника и њихове било какве помоћи осим браће из Савезне Републике Југославије и часних изузетака из света. Истина коју смо знали и за коју смо се борили, а истина је: да нисмо хтели ништа више, али ни ништа мање од онога што су наши непријатељи добили право на самоопредељење и државност и идеје у које смо веровали и у које верујемо никаква сила није могла обезвредити. Подвргавање савременој комбинацији претње, употребе силе и обечања стварни је пад човека и народа, а обоје и подвргавање сили и духовни и морални пад непримерени су традицији српског народа и надахњивало нас је.

У тој неравноправној борби Војска Републике Српске остварила је бриљантне резултате за шта Вам и овом приликом одајем признање, а погинулим дужно поштовање. Мир у којем се сада српски народ и Република Српска налазе нестабилан је и несигуран, јер наши непријатељи помогнути светским носиоцима моћи, нису остварили жељене циљеве, а и носиоци моћи такође. Зато у наредном периоду, знањем и искуством, високом организацијом рада, упорношћу и пожртвованошћу тежиште наших активности морамо усмерити на обуку и оспособљавање старешина и команди, војника и јединица за успешно извршавање задатака у одбрани слободе и интегритета Републике Српске и интереса српског народа.

Нека Вас у извршавању ових мирнодопских задатака надахњују: дух Видовдана, православна вера и Светосавље, остварени резултати четворогодишњег рата и стечено у њему, поверење, другарство, искуство и традиције јединица.

Нека вам је срећна слава, нека вас разум води и савест опомиње, са жељом да наредне Видовдане прослављамо све задовољнији, срећнији и богатији у снажној, мочној, мирној и јединственој држави српског народа.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
116.930
Hayek:
Mene?
Pa ja nisam ubio hiljade ljudi kao ona gnjida Mladic.
Zato gnjide i vucibatine stize... Haag!
Кретенчино дезертерска глупа... сваки рат је злочин како год окренеш... па погледај само какве злочине чини САД чијом заставом овде у Србији машеш па те злочине не помињеш, као што и не помињеш ХИЉАДЕ ПОБИЈЕНИХ СРБА од стране муџа јер то је Теби тако нормално, али постоји и нешто што се зове ОСВЕТА коју је помињао Твој председник Буш после терористичког напада на Њујорк...а знаш освета и код нас важи...

А за такве као Ти: нека Ти муџе побију целу фамилију !

п.с. неко је помињао српски простаклук ... па да Ти дам нову прилику:
СЕРЕМ ТИ СЕ ПО СРЕД АВАТАРА !
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.