У првих, много опрости, драги Владе, на моје погрешке. Ево код нас у Русији кад говоримо неко име на -а, онда оно је обавезно женско. Опрости, немам још силног навика према Српскима именима.
Мала провокација? Зашто? Каква је циљ?
Шта се тиче судбине. Ако ми говоримо о Православљу, онда могу ти речи да у неком смислу она ту постоје.
Гледи.
Уземо тебе. Помислио Бог створити Влада. О будућему животу Владе треба много и добро помислити као мисле сваки родитељ о будућему свога детета. Живот Владе дужан имати неки план, неки правци куда му је НАЈБОЉЕ СВЕГА ићи. Шта ово ново биће – Влада ће радити у овом животу (после свога рођења) да би доносити овому свету и људима максималну корист? Какав је његов животни пут? Какво је његово право место у овом свету да би он осетио би себи сретним и рекао да "радо ми је бити таквим" и са великој радошћу ишао по овому путу? Шта ће бити он?
У свему дужан ће бити ПОРЕДАК и сваки човек дужан бити на СВОМ месту. Ако Бог је Творац Влада, онда само Он зна његов животни план (судбину), само Он зна шта је најбоље за Влада, а шта – не.
Влада је рођен и се јавио у овај свет. Он као и сваки човек име слободну вољу.
Какав је однос између Божијеј вољом и слободној вољом Влада? Бог пита: «Човече, очеш ли ићи најбољим животним путем, путем, који уствари је САМО твој и никад неће бити код тебе другог?». И ту је слободна човечанска воља Влада – изабрати свој истински пут (постоје само једна истина) или ићи само свом малим разумом. Ево и је слобода човека, коју чак Бог – Творац овога човека не може нарушити! Слобода избора између «добро» (Бог, истина) и «зло» (ћаво, лаж). Очеш прво - изволи, очеш друго – твој избор, али у истину је да Божија воља+слободни избор човека да би бити са Богом=најбоље хармонични и пун развој човечанској личносте - правој личносте, коју уствари и у суштине створио је Господ.
Понекад људи мисле да Божија воља је преграда слободе човека. Заблуда! На пример, ти кажеш. «Алјона, имам добар савет и ако хочеш, то најбоље је урадити тако и тако». Речи ћу: «Добро, хвала на савету, урадити ћу тако како си рекао». Да ли свом саветом си ограничио моју вољу? - Не! Моја слобода је изабрати твој добар савет, послушати се твојих рече.
Бог увек саветује само добро и само истину. И ЕЛЕМЕНТАРНА разуманост је да би послушати се Његових рече.
Срдачни поздрав.
P.S. Незнам где је твоја порука.