Video sam U.F.O.

Padaju komadici iseckane aluminijumske folije i svetle pod uticajem sunceve svetlosti.Kasnije je snimak doradjen u studiju da izgleda kao U.F.O. koji nesto izbacuje iz sebe.Napravljeno da bi se povecala gledanost kanala.

Sinoc oko 22:30 do 23:00 sedim na klupi, kombinacija telefon, slusalice, (Balasevic) i blejanje u nebo. Nista trava, alkohol ili psihodelika. Odjednom na nekih 45 stepeni elevacije "upali" se tacka kao krupnija zvezda, zuto-narandzaste boje. U tih 5-6 sekundi trajanja, imao sam vremena da primetim da se ne krece, stoji.... Zatim se ugasila, ali ne prebrzo vec onako...Prvo sto mi je palo na pamet je neki vojni satelit, ali zasto bi onako izdajnicki svetleo ? Avion, meteor ili helikopter nisu definitivno, to sam vec vidjao. Mozda neka supernova ili neki drugi astronomski fenomen ? Vanzemaljci su mi poslednji na spisku ali nikad se ne zna...Jos sam neko vreme posmatrao ali to je bilo sve za to vece.

Sinoc oko 22:30 do 23:00 sedim na klupi, kombinacija telefon, slusalice, (Balasevic) i blejanje u nebo. Nista trava, alkohol ili psihodelika. Odjednom na nekih 45 stepeni elevacije "upali" se tacka kao krupnija zvezda, zuto-narandzaste boje. U tih 5-6 sekundi trajanja, imao sam vremena da primetim da se ne krece, stoji.... Zatim se ugasila, ali ne prebrzo vec onako...Prvo sto mi je palo na pamet je neki vojni satelit, ali zasto bi onako izdajnicki svetleo ? Avion, meteor ili helikopter nisu definitivno, to sam vec vidjao. Mozda neka supernova ili neki drugi astronomski fenomen ? Vanzemaljci su mi poslednji na spisku ali nikad se ne zna...Jos sam neko vreme posmatrao ali to je bilo sve za to vece.
I ja sam bio cist(nikakva psihodelija :D),isto sam vid'o crvenkasto-narandzastu tackicu na nebu,bila je vece od bilo koje zvezde na nebu,nestala je posle 30-ak sekundi samo sto se ova moja blago kretala :think:

Ja sam sinoc oko 23h videla NLO,Bila sam u drustvu supruga i vde drugarice.Bio je elipsastog oblika i svetleo je,kretao se polako i samo je odjednom velikom brzinom nestao.
To se desilo u zrenjaninu,prvo pojavljivanje je bilo 14 Juna ove god.

Sombor, dopuna....to svetlo koje sam video, pocelo se pojavljivati malo-malo skoro po sablonu 22:00-24:00 h...cak ima standardnu putanju, potpuno istu sa pravcem TV antena okrenutih ka Beogradu, da se slikovito izrazim.. Sad sam sigurniji da se radi o vojnim satelitima samo ima jedan detalj.
Znam da je jako tesko odrediti visinu i velicinu necega ako se nemoze porediti sa poznatim nam predmetom u neposrednoj blizini ali ovom prilikom "svetlo" se provuklo ispod putanje komercijalnog leta, putnickog aviona, na nacin da sam mogao pretpostaviti da je ( svetlo ) bilo blize zemlji i manje velicine, ako je neka letelica u pitanju. E, sad sta bi to moglo da bude tako malo, ne pravi ocekivanu buku a svetli ? Za ocekivati je da jace svetli dok motori rade, medjutim isto svetli i kad se zaustavi. Koji je to vojni satelit ili bilo sta kad se tako izdaje ? Jos da dodam da je elegantno, polako skrenulo u levo za 90 stepeni...Moze li meteoroloski radar da prikaze vazdusni saobracaj ? Mozda poznam neke ljude koji mozda imaju pristup pa cu ih pitati, pade mi sad na pamet...
P.S. Mnogi od nas poseduju i koriste GPS navigaciju cak i u telefonima. To su "samo" 24 satelita koje inace ne vidimo ( !!! ) kao i desetine u vlasnistvu TV kompanija i ostalih "normalnih" sluzbi...

Poslednja izmena:
I jos da Vam zadam glavobolje :) koliko se razumem u istorijat vazduhoplovstva, a razumem se...savremeni, da savremeni mlazni i cak raketni motori su rezultat tehnologije iz polovine proslog veka !!!
TV prenos 1936 god. upotreba radara 1941, citac bar-koda iz samoposluge je deo PVO artiljerije iz WW2, akusticna torpeda, interkont. rakete V-1, Dr. Mengele experimenti sa DNK...
Kraj rata WW2 je sprecio masovnije uvodjenje mlaznih motora u vojnu primenu ali je ta tehnologija naglo procvetala u prvih 5 godina nakon rata
Sad ono glavno ! Luftwafe je razvila novu tehnologiju nekih letelica citiram : "imaju oblik staklenih, vatrenih kugli, krecu se veoma brzo i neobicno menjaju pravac. Nismo ugrozeni ali nas ometaju u navigaciji i planovima" - Posada bombardera u zavrsnim akcijama na Nemacku. U slengu, nazvali su te pojave "foo-fighters". Izvor ove informacije je bio cak i jedan od History/Discovery TV kanala.
A evo nesto i YT linkova pa istrazujte. Malo sam neprecizan zbog zurbe ali nacice te vi toga jos.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:

Back