Video igre na dvd

ISO fajl je ajde da se tako izrazim zapakovan fajl spreman za rezanje.
Mozes da ga otvoris preko nera (narezes ga na cd)
Drugi nacin je preko nekog programa.
Nove verzije winrara ga otvaraju a takodje postoji i plugin za totalcommander.
Ako koristis programe (winrar ili totalcommander) onda iso fajl otvaras kao svaku arhivu (zip naprimer) i otpakujes ga na hard i odatle instaliras igru.
Ali u ovoj varijanti nekad postoje problemi ako je igra na vise cd-ova jer se moze desiti da kad instaliras i treba ti cd2 nemas dugme "brows" pa moras ili da narezes drugi cd ili nekad uspeva da kompletam sadrzaj prebacis u fajl gde ti je otpkaovan cd1.
 
Ako hoces da pokrenes igricu, skini sa neta DAEMON virtual CD v 4.0 , instaliraj ga , restartuj racunar , pa desni taster na njega i ucitas .ISO image od te igrice koji moze biti i na hardu ili na fizickom DVD, i zatim je instaliras.
Ako hoces da je narezes , onda ti preporucujem da je narezes ponovo u .ISO formatu na DVD jer mozes imati problema prilikom pokretanja instalacije , zbog zastite nekih igrica, ako je "raspakujes" preko opcije Nero - Burn - Open ... ( kako se inace rezu image fajlovi ) .Igricu prebaci na hard, pa u Neru izaberi opciju DVD [UDF], jer u DVD [ISO] ne mozes da rezes fajlove vece od 1GB u "komadu".
Pozdrav
 

Back
Top