Video igra-Izgradite vaš sopstveni grad

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
271.402
Industrija video igara je jedna od najbrže rastućih koja beleži stalni porast iz godine u godinu i postaje sve značajnija u privrednom razvoju zemalja. Žanrova je veoma puno (akcija, avantura, edukacija…) ali među zanimljivijim svakako jesu igre strategije i simulacije. Simulacije izgradnje gradova, objekata i sl. su popularne i među starijom populacijom i često se nazivaju i "građevinske" igrice.

Nedavno je lansirana igrica ove vrste koja je dobila dosta pozitivnih kritika - u pitanju je "Townscaper". Ovo je nova građevinska igra koja korisnicima omogućava da stvore svoj spostveni grad, i to na vrlo jednostavan način korišćenjem elemenata dostupnih na klik. Osmislio ju je Oskar Stalberg koji je inspiraciju našao u skandinavskim gradovima - Stokholmu i Kopenhagenu i knjigama za decu. On za igricu kaže da je eksperimentalni poduhvat i da je u pitanju više "igračka" nego video igra.

Komande su prilično jednostavne, preko levog klika se gradi dok je desni za rušenje. Počinje se od gradnje temelja, nakon čega se blokovi postavljaju jedan na drugi ili jedan do drugog. Obazbeđeni su mnogoborjni dodatni sadržaji, tj. karaktersitike u zavisnosti od toga šta treba da se gradi - terasa, lukovi, mostovi, vrtovi, lestve i sl. Pozadinski zvukovi su svedeni na minimum, izuzev onog koji se čuje kada materijal potone u more.

Za gradnju “Townscapera” se koriste mali elementi kako bi igra bila još razigranija i zanimljivija, pa su tako opeke i kamenje u različitim bojama ali se mogu dodati i detalji tipa - poštanski sandučići, galebovi na krovovima, sićušne čizme na kućnim pragovima, itd. U planu je dodavanje još funkcija prema zahtevima igrača, pa se zato od njih traži da izađu u susret i snime svoje kreacije.
Igrica-koja-omogucava-da-se-izgradi-sopstveni-grad-0708-1.jpg

Igrica-koja-omogucava-da-se-izgradi-sopstveni-grad-0708-3.jpg


Igrica-koja-omogucava-da-se-izgradi-sopstveni-grad-0708-4.jpg

Igrica-koja-omogucava-da-se-izgradi-sopstveni-grad-0708-2.jpg
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.