Vi niste pri zdravoj pameti...!!!

Kastor

Primećen član
Poruka
596
Jednostavno moram ovo da vam napisem,vi vernici???
Ovoliko nebuloza,mrznje i ne trpeljivosti i to od ljudi koji sebe nazivaju BOZIJIM!!!???
Niste dostojni da se nazovete tako,niste dostojni ni svog Boga pa ma kako Ga zvali,sramota!
Sramota vasa sto mi koji smo ateisti i koji ne verujemo ispadosmo daleko blizi Bogu od vas vernika!
Svi vi verujete i svi propagirate svete knjige,pa sto se sami ne drzite tih svetih pisanija i svega onog o cemu tako zdusno diskutujete,svih tih pravila o kojima pricate?
Napadate jedni druge,cemu to vodi?
Zasto? Tome li vas uci religija?
O tome vase knjige pisu?
To vas Bog propoveda?
Tome li vas svestena lica uce?
SRAMOTA!
Proucavao sam sve svetske religije i sve imaju jednu zajednicku crtu,zajednicku nit koja ih povezuje,to je LJUBAV!!!
Culi ste mozda za tako nesto,jel da?
Dozovite se pameti ako je imate i jos jednom dobro procitajte vase svete knjige,zamislite se dobro nad svim tim slovima u Bibliji,Talmudu,Koranu...i naravno pocnite da se pridrzavate tih pravila,samo tako i na taj nacin bicete ono sto sad mislite da jeste!!!

100% se slazem sa autorom teme...

Uostalom, oduvek su skeptici, ateisti, i ostali religijama ne privrzeni ljudi ispadali kao najblizi Bogu (ma kako ga/je (zasto mora da znaci da je to vrhovno bozanstvo muskog pola?) ko zvao), jer nisu bili zaslepljeni religijskim propagandama, pa su oduvek bili daleko tolerantniji od ostalih (naravno, i medju 'nama' ima idiota, ali oni bar ne vicu na sva zvona o ateizmu)...

Kao sto sam milion puta napisao, moja vera je vera u ljude, u ljubav, u sebe... Ne trebaju meni hramovi (izuzev kao deo tradicije i istorije), svestenici i razni propovednici da mi kazu kako da mislim, kako da se ponasam, koga da volim, koga da mrzim... Srecom, priroda mi je darivala mozak da mislim njime, a ne nekom tamo svetom knjigom...

... pa ovo sto vidimo su ochito neki uzasno kukavni ljudi koji napadaju jer se osecaju ugrozenim, tj. njihova "vera" je na uzasno klimavim nogama pa onda dolaze ovde da se svadjaju sa neistomisljenicima zeleci valjda da budu blize svom bogu ..........
ko ce ih znati ......

nije mi samo jasno kako niko od njih nije svestan da je religija nastala iz istih pobuda kao i umetnost, filozofija i nauka ........ potreba za dubljim razjasnjavanjem sveta, zivota i svega ostalog. nije mi jasno kako neko moze biti toliko uzan pa da procita jednu knjigu i kaze "ej, ovo je sustina zivota i svega" kad je sve napisano od ljudi, tj. samim tim nije ni konacno ni definitivno.

a kad bi imali malo(mnogo)vise otvorene oci shvatili bi da bi blize istini dosli trazeci dobro u svemu, a ne samo u onom svome.

ali ne vredi to nista, ovako je oduvek bilo i uvek ce i biti, dok se jednom mozda svi vernici medjusobno lepo ne pokolju da bi dosli blize svom bogu.

Kastor:
Jednostavno moram ovo da vam napisem,vi vernici???
Ovoliko nebuloza,mrznje i ne trpeljivosti i to od ljudi koji sebe nazivaju BOZIJIM!!!???
Niste dostojni da se nazovete tako,niste dostojni ni svog Boga pa ma kako Ga zvali,sramota!
Sramota vasa sto mi koji smo ateisti i koji ne verujemo ispadosmo daleko blizi Bogu od vas vernika!
Svi vi verujete i svi propagirate svete knjige,pa sto se sami ne drzite tih svetih pisanija i svega onog o cemu tako zdusno diskutujete,svih tih pravila o kojima pricate?
Napadate jedni druge,cemu to vodi?
Zasto? Tome li vas uci religija?
O tome vase knjige pisu?
To vas Bog propoveda?
Tome li vas svestena lica uce?
SRAMOTA!
Proucavao sam sve svetske religije i sve imaju jednu zajednicku crtu,zajednicku nit koja ih povezuje,to je LJUBAV!!!
Culi ste mozda za tako nesto,jel da?
Dozovite se pameti ako je imate i jos jednom dobro procitajte vase svete knjige,zamislite se dobro nad svim tim slovima u Bibliji,Talmudu,Koranu...i naravno pocnite da se pridrzavate tih pravila,samo tako i na taj nacin bicete ono sto sad mislite da jeste!!!

Isključivost većeg broja religioznih ljudi i odudaranje religijske prakse od svetih spisa, stvarno je svojevrsni fenomen (za proučavanje). Deo fenomena je taj da su ateisti (a tek agnostici, skeptici...) češće tolerantniji, više građanski opredeljeni, itd...
Sa 1. pasusom Keepera se slažem

Elizabeta Petrovic:
Ima religioznih koji ovde prisustvuju samo da bi nekoga "obratili" na svoju vodenicu, što je gotovo nemoguće, posebno netolerantnim stavom. Ateisti ne treba na Boga da gledaju, gledajući "njegove" vernike. Retko ko je dostojan svog Boga.
Bravo ! U samo tri recenice si rekla sustinu diskusije ! I ja sebe tu pronalazim prozvanim. Ali..
Cesto putujem,bio sam npr.u Jordanu i iako su Jordanci divni ljudi,naspram Egipcana koji su pokvareni do bola iako su iste vere,uzasno me nervira dvolicnost vernika.Ima toga i u pravoslavlju,narocito ovi novokomponovani,sto rece jedan moj drug,kada je video kako se ponasaju u crkvi:"DA SAM IMAO PISTOLJ KOD SEBE,SVE BI IH POBIO"
Elem,Jordan... U Amanu koliko ja znam postoje samo tri prodavnice alkoholnih pica.Moj hotelski prozor je gledao na ulaz jedne od njih(Da li sam slucajno izabrao gde cu odsesti?) I onda gledam...Tip dodje i vrti se oko pola sata ispred radnje,kao gleda okolne izloge,i onda kada je siguran da ga niko ne gleda,uleti u radnju i izadje sa takvom kolicinom pica,na kojoj bi mu i Sremci pozavideli.Ili,tip ide ulicom,vodi zenu koja ima neproziran veo,tako da je vodi kao slepicu za ruku,a on se okrece za svakom prolaznicom i cure mu bale.Da, jos plus,ona je na 40 stepeni obucena od glave do pete,a on ide u kratkim patalonama i slisa walkmen.Onda odem na bazen i sokiram se.Oni dovedu zene na bazen i ostave ih u svlacionici da leze na podu i caskaju,a oni idu da se kupaju.I na kraju 4 zene.Zasto ne i cetiri muza ? Pretpostavljam da ce sada da me nakaci onaj Aburahman,ili kako se vec zove,ali ovo su cinjenice.

bravo za keepera! :)
citala sam sta si sve pisao i na jos nekim temama i svidja mi se nacin na koji se boris protiv vredjanja i pljuvanja po vjerama.
i jos nesto. kome se ne svidjaju tudje religije nek se drze svojih! zar nemate pametnijeg posla od vredjanja religija,i otvaranje tema kao sto je "NEMA GORE I CRNJE RELIGIJE OD ISLAMA",(tako se nekako tema zove)i,zgrozila sam se kad sam vidjela sta ljudi pisu na toj temi...posebno onaj koji je otvorio...shvatite ljudi da niste vi ti koji ste izmislili neku religiju i niste vi ti koji je trebate mjenjati. PEASE

eh, majo, vec sam rekao da ovi "vernici" satisfakciju nalaze u vredjanju drugih ili omalovazavanju, tako da neke promene od njih ne mozemo ocekivati ....... mislim da svi dobro znamo kako ljudi funkcionisu ...... tako da, nazalost, dzaba nam ova tema i ovo sto smo rekli kad ce to njima izaci na drugo uvo kao sto izlazi i sve sto im se ne svidja.

sustina je da ovde vecina gleda samo u se i u svoje kljuse a ne zaviruje okolo. zato je ovde preovladjujuci princip "nek komsiji crkne krava" ... hehehe. ziveo nas prosti balkan.

Keeper:
eh, majo, vec sam rekao da ovi "vernici" satisfakciju nalaze u vredjanju drugih ili omalovazavanju, tako da neke promene od njih ne mozemo ocekivati ....... mislim da svi dobro znamo kako ljudi funkcionisu ...... tako da, nazalost, dzaba nam ova tema i ovo sto smo rekli kad ce to njima izaci na drugo uvo kao sto izlazi i sve sto im se ne svidja.

sustina je da ovde vecina gleda samo u se i u svoje kljuse a ne zaviruje okolo. zato je ovde preovladjujuci princip "nek komsiji crkne krava" ... hehehe. ziveo nas prosti balkan.

da,slazem se s tobom...nazalost, takva je situacija...pozdrav

Наравно да вређање других и омаловажавање не само да није дозвољено правилима форума, него и одражава право духовно стање таквих особа.

АЛИ

Указивање на сав апсурд погрешних учења којим су појединци заварани, и одведени у правцу који не води ка Творцу, је не само пожељно, него и потребно. Заправо, ту дужност, Православни имају јер је то писано и у Библији. :wink:

MaranAta:
Указивање на сав апсурд погрешних учења којим су појединци заварани, и одведени у правцу који не води ка Творцу, је не само пожељно, него и потребно. Заправо, ту дужност, Православни имају јер је то писано и у Библији. :wink:

ah, konacno neko od "raspravljacha" da se pojavi :lol: kul.
znas, a dal' ti ikad razmisljash van biblije?
dal ikad razmisljas da mozda tvoje ucenje ne vodi ka tvorcu ili mozda da je tvoje ucenje pogresno ???
znas, vbrlo je tragicno gledati vas kako se njakate i prepirete, kako ne umete da nadjete zajednicki jezik i raspravite sta imate ljudski nego ste zapeli moje pa moje.
e pa nije tako. ono sto je zajednicko svima vama, a to je da niste dovoljno "open minded" ............
a sad sto se skrivate iza nekih "verskih duznosti" ..... ne nmorate se tako pravdati.

prvo budite ljudi, pa onda vernici i sve ce biti OK

pa eto, to je cela stvar 8)
poshto ovde imamo mnoge koje parazitiraju nad svojim knjigama ............. a sve sto takvima treba je malo sveta, sirine, cistog vazduha, zivota ...... da shvate razlicitosti i slozenosti u svetu, oko sebe, na ulici ...... i da uzivaju u njima.

get a life. 8)

Keeper:
MaranAta:

dal ikad razmisljas da mozda tvoje ucenje ne vodi ka tvorcu ili mozda da je tvoje ucenje pogresno ???
znas, vbrlo je tragicno gledati vas kako se njakate i prepirete, kako ne umete da nadjete zajednicki jezik i raspravite sta imate ljudski nego ste zapeli moje pa moje.
e pa nije tako. ono sto je zajednicko svima vama, a to je da niste dovoljno "open minded" ............
a sad sto se skrivate iza nekih "verskih duznosti" ..... ne nmorate se tako pravdati.

У твом тексту је скривено неколико безбожништава... јер, не постоји човек који није и верник, па макар веровао да му је предак био мајмун, или веровао да је Бог послао неког педофила, пљачкаша и убицу... Поред тога, "опен мајндед" фолософија потиче из декаденције овог нашег времена у коме свако онај који тврди да говори Истину, истовремено је непријатељ човечанства... што у суштини и није далеко од истине, јер је човечанство отишло дођавола... итд... жалосно. :roll:

MaranAta:
Keeper:
MaranAta:

У твом тексту је скривено неколико безбожништава... јер, не постоји човек који није и верник, па макар веровао да му је предак био мајмун, или веровао да је Бог послао неког педофила, пљачкаша и убицу... Поред тога, "опен мајндед" фолософија потиче из декаденције овог нашег времена у коме свако онај који тврди да говори Истину, истовремено је непријатељ човечанства... што у суштини и није далеко од истине, јер је човечанство отишло дођавола... итд... жалосно. :roll:

u redu ako samn bezboznik. pricaj sta hoces, ja znam ko sam i sta sam ...... ne trebaju mni drugi da znam u sta da verujem il ne verujem.
a "open minded" filozofija potice od kako je sveta i veka, filozofija nekog ko hoce da bude umno i duhovno slobodan a ne zatvoren u jedno dvoriste, filozofija nekog ko se trudi da sagleda sve verzije istine a ne samo jednu "istinu".
a ti si to malo pobrkao sa ovobm danasnjom "demokratijom" ...... i sta ti ja znam. ne, nema to nikakve veze, danas moderno drustvo kao propagira neke "slobode" al u tom svetu gde je svaki covek sraf u masini nema ni govora da taj srafchic moze da dodje do lichne slobode.
ne brkaj me sa ovim danasnjim "demokratskim i slobodnim" ljudima i teznjama :wink:

MaranAta:
Све верзије истине ? Па наравно... ти говориш о релативним људским истинама, којих има онолико колико и људи. А само је ЈЕДНА апсолутна Божја Истина !!! :roll:

ma samo kad si ti spoznao :wink:
nisam zapazio da govorim o nechem relativnom ....... ehm.
a koja je to samo jedna apsolutna bozija istina?
da je bog jedan i jedini i da se zove, kako ono, Jahve? .....

MaranAta:
Keeper:
dal ikad razmisljas da mozda tvoje ucenje ne vodi ka tvorcu ili mozda da je tvoje ucenje pogresno ???znas, vbrlo je tragicno gledati vas kako se njakate i prepirete, kako ne umete da nadjete zajednicki jezik i raspravite sta imate ljudski nego ste zapeli moje pa moje.

Ja ne mislim da je u tom tekstu sakriveno neko bezbožništvo. Naprotiv (boldirala sam što nalazim da su baš dobre sugestije). Ako se čita baš to Sv.Pismo, vidi se da Bog pohvaljuje one koji istražuju, koji imaju pitanja, itd. (da ne citiram).

Da bi ljudi poštovali one koji tvrde da govore Istinu, potrebno je da vide da su baš ti isti ljudi otvoreni za tuđa mišljenja, da ih ne odbacuju olako, i da preispituju sebe jesu li na tom putu Istine.

Pozdrav

Back