- Poruka
- 7.459
sektasi sto ne spavate ? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa nije tako....
ne pricam o sektama nego o veri
to sto je nas narod primitivan, pa sve trpa u sektu to je drugojaciji problem
a svako ima pravo da bira veru, to je osnovno ljudsko pravo
a ako neko iz porodice odbaci nekoga zbog vere, to je zlocin
daklen, moraju se postovati tudja ljudska prava i slobodna volja![]()
Nista.
Da li bi promenilo stvari ukoliko tvoju sektu nazovemo verom? Nemaju li i članovi sekti tu istu slobodu da biraju veru?
Svako, naravno, ima pravo da bira šta oće i kolko puta oće. Al svaki izbor ima posledice.
U kojim slučajevima "ako neko iz porodice odbaci nekoga" nije zločin?
Uzgred, osnovno ljudsko pravo je pravo na život.![]()
dobro, ni ne treba suditi drugima
"svako ce svoje breme nositi "
Da, naravno svaki izbor ima posledice,
al svaki covek mora postovati tudje izbore i slobodnu volju i tudji zivot naravno))
Zasto bi na primer mene neko odbacio zbog dobrog izbora?
jedino ako to soba nije nerazumna
ali onda to nije moja posledica, vec tudje zlo na snazi..
a ima i toga , i to mnogo![]()
![]()
odoh da spavam bye
Blagodarim. Dakle, ipak je u pitanju odbjanje da služi vojsku. Vidiš, ja to nikako ne mogu da prihvatim kao nekakvo proganjanje zbog vere. Jer i ja bih zaglavio robije da se nisam pojavio kad su mi poslali poziv. Možda bih delio ćeliju sa nekim nazarenom ili Jehovinim svedokom. Možda bismo bili osuđeni od istog sudije za isto delo. E, ako ja kao ateista ne bih mogao da kažem da sam proganjan zbog vere, ne bi mogao ni on.
I ondak, računam ako imaš taj prigovor savesti, onda poradi savesti snosiš posledice. Inače si obično trabunjalo.
Međuljudski odnosi u porodici komplikovana su stvar. Ima devojaka koje su "jedva izvukle glavu" jer su pokazivale previše nogu u minićima, jer su turile alku u pupak jal u jezik, jer su se zaljubile u sina Joce Pampura sa kojim njihov otac nije želeo da ima nikakve veze... To ne znači da su subotarima ugrožene verske slobode.![]()
Nije šija nego vrat....
Ako te porodica odbaci, nije li očigledno da nešto ozbiljno sa tobom nije u redu?
Ili to što biraš između vere i porodice...to nije normalno...
Kakvog zlostavljanja?
Od toga šta su im radili, bitnije je zašto su im radili. Njihova aktivnost je direktno slabila odbrambenu snagu zemlje. (Što ne znači da mislim da ih je trebalo maltretirati)Ako pogledas poglavlaje o Golom otoku onda ces da vidis sta su im radili. To jeste stradanje zbog vere i versko progonstvo.
Pa, ti i treba da praviš razliku. To ti je posao.A sto se tice porodica, ja i dalje pravim razliku ako je devojcici o kojoj je rec na samom pocetku ove teme ugrozen zivot zbog prelaska u hriscanstvo i ako npr. otac hoce da je ubije iz nekog drugog razloga. Uvek moramo da gledamo sta je razlog zbog koga dolazi do progona i zlostavljanja.
To je poznata stvar. Većina ubistava, ne samo u Srbiji, dešava se u porodici. Da nije tako, ubistva uglavnom ne bi ni bila otkrivana.Da li si svestan covece koliko imamo ubistava u porodici. Uzmi novine i videces svakoga dana da su se ljudi poubijali. Muz zenu i njenu familiju, zena muza ili dete, unuk babi... itd. Pa ja ponekad pomislim da se u Srbiji ljudi najcesce ubijaju unutar familije.
Draga moja, ako si vernik, onda izmedju vere i porodice uvek pobedjuje vera.
Uostalom sam Gospod je to rekao u jevandjeljima. Progonstva zbog vere su predskazana u Novom zavetu a sam Isus je rekao da ce se ljudi morati opredeliti izmedju Njega i roditelja, brace i sestara i sl.
Pa ja ponekad pomislim da se u Srbiji ljudi najcesce ubijaju unutar familije.
to je zvanicna statistika sinko
Draga moja, ako si vernik, onda izmedju vere i porodice uvek pobedjuje vera.Uostalom sam Gospod je to rekao u jevandjeljima. Progonstva zbog vere su predskazana u Novom zavetu a sam Isus je rekao da ce se ljudi morati opredeliti izmedju Njega i roditelja, brace i sestara i sl.
Ako pogledas poglavlaje o Golom otoku onda ces da vidis sta su im radili. To jeste stradanje zbog vere i versko progonstvo.
Da u pitanju je prigovor savesti.
A sto se tice porodica, ja i dalje pravim razliku ako je devojcici o kojoj je rec na samom pocetku ove teme ugrozen zivot zbog prelaska u hriscanstvo i ako npr. otac hoce da je ubije iz nekog drugog razloga. Uvek moramo da gledamo sta je razlog zbog koga dolazi do progona i zlostavljanja. Da li si svestan covece koliko imamo ubistava u porodici. Uzmi novine i videces svakoga dana da su se ljudi poubijali. Muz zenu i njenu familiju, zena muza ili dete, unuk babi... itd. Pa ja ponekad pomislim da se u Srbiji ljudi najcesce ubijaju unutar familije.
To je poznata stvar. Većina ubistava, ne samo u Srbiji, dešava se u porodici. Da nije tako, ubistva uglavnom ne bi ni bila otkrivana.
Daj, bre, Z... Ajde on, ali ti da tako nepromisljeno nesto odvalis...
Elaborirah iznad zasto tvrdim da nije tacno...
Ja ne tvrdim ništa. Jednostavno, takve su statistike.
Mada, kad pomisliš, motiv za ubistvo treba da bude prilično snažan. Recimo, dužnici se ne ubijaju (jerbo neće moći da vrate dug). Malo je i onih koje ubiju nepoznati.
Zatim, tašte takođe pripadaju porodici.![]()
Ja ne tvrdim ništa. Jednostavno, takve su statistike.
Mada, kad pomisliš, motiv za ubistvo treba da bude prilično snažan. Recimo, dužnici se ne ubijaju (jerbo neće moći da vrate dug). Malo je i onih koje ubiju nepoznati.
Zatim, tašte takođe pripadaju porodici.![]()