"Ви људи не разумете... они ће ме убити..."

Pa je l' si čuo da je neki Hrišćanin ubio svoje dete jer je prestala da veruje u Boga?

Sorry na mom početku rečenice, jer se ona nikada ne počinje veznicima, ali ovo je stilski i efektno namerno ostavljeno.
Ali da je pretio da će je ubiti jesam. Da su je se roditelji odrekli, jesam čula.. ne znam ni sama koliko primera...

Нови мухамедански напад..
MT 7-30-2009 20:23:35

(AINA) -- Mrs. Samira Markos, who lives in Alexandria, sent an appeal to Egypt4Christ advocacy, pleading with them to rescue her daughter from forced Islamization. The mother said that her daughter Amira Morgan (born 9/9/1992) was abducted on 7-18-2009 on her way to work in the plastics factory near their home.

Egypt4Christ sent one of its members in Alexandria to verify the mother's plea and met with one of the family relatives who corroborated the story.

"At 10 o'clock of the same morning someone called me and asked if I was Amira's mother. He introduced himself as Sheikh Mohammed, and said that my daughter is fine and will convert to Islam," the mother said. "When I cried and begged him to let me have my daughter back, he said he would let me see her again after her conversion to Islam, and ended the call. I tried calling that cell phone back several time, but there never was a reply."

The mother went to El-Sennin Mosque in her neighbourhood at 1.30 PM, after the Muslim noon prayers, and asked a bearded man emerging from the Mosque regarding Sheikh Mohammed, he laughed and said they have more than fifty Sheikh Mohammeds.

"When I started to cry at the Mosque entrance, one of them came to me and said 'Listen, mother of Amira, I am warning you not to report the abduction to the police or do anything, the price will be your son Meena (9 years old) being slaughtered in front of your own eyes. I am not threatening, I'm talking seriously.'" He further said "Listen, your daughter Amira will convert to Islam next Friday, and we are now preparing her for that. Now go home and stay indoors until everything is quietly over."

After getting this message, Samira said that she was filled with terror, went home quickly and took her son Meena and escaped from the whole region, to somewhere unknown.

Samira Markos lives in Alexandria alone with her two children, Meena and Amira; her husband has been working in Libya for the last ten years.

"All the Muslims in our neighbourhood know about the abduction. I could not get hold of my husband, and even my Christian friends have abandoned me as they are afraid of the Salafis who are in complete control of the region."

Salafi is the name of a movement or sect in which Muslims try to imitate their Prophet Mohamad in every aspect of life. Salafism emphasize the laws and punishments of Islam, and has been equated by some with radicalism and terrorism.

Another episode of Coptic female abduction took place on 7-22-2009, also in Alexandria, when 18-year old Ingy Basta went to repair her cell phone in the Nozha Airport area, and was never seen again. Her father reported the case to the police on 23/7/2009 but she has not been found yet. Ingy was be engaged on Sunday 7/26/2009 to a Coptic man.

Egypt4Christ believes that Ingy was abducted by the same Muslim group which operates in the Nozha Airport area of Alexandria. On 28/5/2009 their Imam falsely accused a Coptic young man of stealing the donations box from the Zawiya corner (prayer room) of El-Nour Mosque, after he refused to convert to Islam. Maged Saad was found innocent of this theft by the court.

Ms Rasha Nour, Head of Egypt4Christ warns that the Alexandria Governorate has become full of intolerance towards Christians, which could lead to a sectarian strife at any time because of the "gangs of Islamization," who fill all the neighborhoods in Alexandria. "Those gangs are headed by a group of Sheikhs who are backed by the police authorities, but mainly the State Security in El-Faraana, downtown Alexandria," says Rasha. "One of these is Sheikh Hassan Saber Khalil who is well known to all the police officers. There are other Sheikhs whose names we reserve and will expose if needed."

The first to report (AINA 7-18-2009) on the lucrative business of the 'brokers' of Islamization of Christians, was the independent Egyptian newspaper Al Fagr (the Dawn) in its May 19 2008 issue, citing the city of Alexandria as an example.

Al Fagr reporter Tamer Salah-el-Din highlighted how the operation, which is funded by Muslim businessmen, is carried out with the collusion of State Security and Mosque sheikhs. The 'trading rates' cashed by brokers for each Christian male and female conversion to Islam, at the time of writing this report, was 7000 Egyptian pounds for males and 6000 for females. The rates for Coptic girls fluctuate depending on how good-looking she is and her family's social status.

By Mary Abdelmassih

Ali da je pretio da će je ubiti jesam. Da su je se roditelji odrekli, jesam čula.. ne znam ni sama koliko primera...

Ovo sto si rekla vazi iskljucivo za 2 zaostrena tabora: Hriscanstvo i Islam.;)

Otvoreno cu priznati da smatram sve koji napuste Pravoslavlje i predju u Islam,poturicama i izdajicama.

A garant postoji i neki Marekur u Turskoj koji misli kao ja samo u suprotnom smeru.

Sta ces? On je na gubitku.:p

У последње време, јако страдају хришћани у Еритреји

http://www.persecution.com/public/newsroom.aspx?story_ID=MTYy

Eritrea: Christian Dies in Prison
print story

download (PDF)

email story

share

no media
On July 23, Yemane Kahasay Andom, a Christian imprisoned for his faith in Eritrea died after authorities denied him medical treatment, according to Compass Direct News.

Yemane is the third Christian to die in prison this year. He died at Mitire Confinement Center from complications with malaria and was reportedly tortured while in prison. It is believed his body was secretly buried at the camp.

According to Compass Direct, two weeks prior to his death, Yemane was allegedly weakened by continuous physical torture and solitary confinement because he refused to sign a recantation form. Though Compass reports it is not clear what the contents of the recantation form were, most Christians interpret the signing of such a form as the denouncement of their faith in Christ.

The Eritrean government persecutes Christians, often placing believers in metal containers that are extremely hot during the day and cold during the night. Nearly 1,800 Eritrean Christians are believed to be under arrest because of their religious beliefs. They are being held in police stations, military camps and prisons in 12 known locations across Eritrea. It is believed more than 28 clergymen are being held.

Jailed Christians are routinely subjected to physical beatings and severe psychological pressure to deny their religious beliefs. Police and military authorities continue to demand the prisoners return to one of the three “official” Christian denominations recognized by the government. But even the legally recognized denominations — the nation’s historic Orthodox, Catholic and Lutheran churches — have come under government disfavor in recent years, incurring threats and even imprisonment.

The Voice of the Martyrs provides assistance and encouragement to persecuted believers in Eritrea. VOM has supported the families of martyred believers through VOM’s Families of Martyrs fund. VOM encourages you to pray for the Andom family and believers in Eritrea. Ask God to comfort others who have lost loved ones. Pray that Eritrean Christians will continue to follow Christ's example of faithfulness, even at great cost. Pray that Eritrea's leaders will repent and come to faith in Christ.

Ovo sto si rekla vazi iskljucivo za 2 zaostrena tabora: Hriscanstvo i Islam.;)

Otvoreno cu priznati da smatram sve koji napuste Pravoslavlje i predju u Islam,poturicama i izdajicama.

A garant postoji i neki Marekur u Turskoj koji misli kao ja samo u suprotnom smeru.

Sta ces? On je na gubitku.:p
Tužno i pretužno.
Pre par meseci prolazila sam kroz neki gradić u kome žive i muslimani i pravoslavci.
Na jednom groblju su bele nadgrobne ploče, a pored njih ''rakete''.
Na drugom groblju su crne nadgrobne ploče sa ''plusevima''.

I uopšte mi nije jasno, odakle ljudima ideja da se za života mrze i međusobno ubijaju zbog plusića i raketa. :neutral:
Jako im je bitno hoće li im spomenik biti crn ili beo...:roll:

Novosti iz Saudisjke Arapske:

Deda od 80-godina oženio klinku staru 10 godina

Venčanje aranžovao njen otac. Mala ali nije htela u brak te pobegla kod tetke - zabadava, otac je sa silom vratio "mužu" koji brani svoje pravo za brak sa njom. Zakonski - po islamskom - brak je isto legitiman u Saudijskoj Arapskoj, tako da devojčici za sad nema kud..

http://diestandard.at/1250691316889/Saudi-Arabien-80-Jaehriger-besteht-auf-Ehe-mit-Zehnjaehriger

Šta je ovde problematično? Što je vest iz Saudijske Arabije? Što klinka ima deset godina? Što čiča ima 80?

Da se vojčica ne zove Simonida slučajno? :mrgreen:

Tužno i pretužno.
Pre par meseci prolazila sam kroz neki gradić u kome žive i muslimani i pravoslavci.
Na jednom groblju su bele nadgrobne ploče, a pored njih ''rakete''.
Na drugom groblju su crne nadgrobne ploče sa ''plusevima''.

I uopšte mi nije jasno, odakle ljudima ideja da se za života mrze i međusobno ubijaju zbog plusića i raketa. :neutral:
Jako im je bitno hoće li im spomenik biti crn ili beo...:roll:

Sve se stvar licnog dozivljaja.(npr.) Onaj ko je video svojim ocima delovanje Siptara 1993 na Kosovu,naravno da nece gajiti nikakve simpatije prema njima ili onima koji pripadaju njihovoj vreoispovesti. I obrnuto.
Ako nisi imala nikakav sukob sa pripadnicima Islamske veroispovesti,naravno da neces ni imati nista protiv njih.
Mislim,cista logika.

Naravno,imas i bizgova koji se busaju u grudi a nemaju pojma ni koliko je apostola bilo. Isto toliko je idiota i sa suprotne strane. Nazalost.

Eh, kako beše ide ona stara - vidimo trn u tuđem oku, ali ne balvan u svojemu. Da se podsetimo malo, možda?

Заиста потресно - интервју са једном седамнаестогодишњом девојчицом која се обратила из Ислама у Хришћанство и морала да побегне од куће да је родитељи не би убили:

U većini hrišćanskih zemalja pre samo par vekova, promena religije (iz hrišćanstva) je bila strogo kažnjavana. Recimo, u Rusiji je napuštanje pravoslavlja bilo kažnjavano smrću (u Poljskoj isto za napuštanje katolicizma).

Ovi zakoni su ublaženi i specifikovani tek u devetnaestom veku, ali ni tada nisu uklonjeni. Još blizu dvadesetog veka možemo naći zakone u ovom pravcu. Recimo, ako se jevrejin pokrsti i priđe pravoslavlju, ali se nakon toga predomisli i vrati svojoj religiji - kazna je smrt spaljivanjem na lomači. Doduše, da budemo pravedni, ova kazna nije primenjivana u drugoj polovini devetnaestog veka (bar koliko sam ja našao) - ne zato što se zakon nije primenjivao, već zato što su problematične ličnosti (najčešće jevrejske devojke koje bi zatrudnele sa nekim momkom-pravoslavcem, pokrstile se i venčale se, pa zatim napustile muža koji ih mlati i maltretira) bežale iz Rusije u Austriju, gde su slobodno mogle da se vrate svojoj očinskoj religiji.

O prisiljavanju, hoćemo li govoriti? Nakon što su pagani hranili lavove hrišćanima, hrišćani su brzo uzvratili uslugu: na desetine hiljada pagana je pobijeno u pogromima u toku nasilnog pokrštavanja Rima, čitava sela su izgubila svoje populacije. Zatim imamo pohod Karla Velikog protiv germanskih pagana (kada je spalio veliki Irminsul, paganski religiozni centar, Karl Veliki je zajedno sa njim spalio nekoliko hiljada ljudi, žena i dece koji su odbili da prime krst). Zatim svi sledeći pohodi, završeni tek spaljivanjem hrama u Upsali 1110-te godine (ako se dobro sećam, mrzi me da kopam po knjigama sada). U Rusiji su pohodi protiv pagana završeni tek pod Ivanom, kada su nemilosrdno zatrvena čitava naselja, i to na osnovu najbleđih sumnja da neko možda može biti pagan.

Možemo i bliže našem domu - na pokolj Bogumila od strane naših svetih vladara. A ima i mnogo drugih primera, da ne zamaramo više. ;(

везе ти немаш..о мухамеданској секти, а још мање о Хришћанству.
Ајде ми нађу у Јеванђељу један део 10000000 сличан овоме..

Psalm 137:
8 Kćeri vavilonska, krvnico, blago onome ko ti plati za delo koje si nama učinila!
9 Blago onome koji uzme i razbije decu tvoju o kamen.

Judina:
5 Ali ću vam napomenuti, kad i vi znate ovo jedanput, da Gospod izbavi narod iz zemlje misirske, potom pogubi one koji ne verovaše.

Po Jovanu, 15:
6 Ko u meni ne ostane izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti.

Jevrejima:
28 Ko prestupi zakon Mojsijev, bez milosti umire kod dva ili tri svedoka.
29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?

Dela, 5: Čovek po imenu Ananija proda njivu, i da deo novca apostolima. Ali pošto nije dao sav novac od njive, Petar prokune i njega i njegovu ženu, i oboje umru na mestu.

Samo šta mi je palo na pamet u prva dva minuta.

Pa je l' si čuo da je neki Hrišćanin ubio svoje dete jer je prestala da veruje u Boga?

Događa se povremeno. Događa se svakodnevno u Africi. Postoji i čitav fenomen "veštičje dece": propovednik optuži neko dete da je "veštica" ili "demon" (uvek decu, pošto ne mogu da se brane). Onda roditelji budu naterani da decu pretuku (ili ispeku na vatri, ili im bace kiselinu u lice) i da ih proteraju iz kuće. Deca ponekad umru, ponekad ne; postoje na stotine njih koji žive kao životinje na ivicama gradova.

Novosti iz Saudisjke Arapske:

Deda od 80-godina oženio klinku staru 10 godina

Josif je oženio Mariju (svoju nećaku) kada je on bio u četrdesetim godinama života, a ona je imala dvanaest. U celom hrišćanskom svetu ovo je bila uobičajena praksa sve do relativno skorih vremena (primere imaš svuda - recimo u venčanim listovima velikaša iz svih zemalja; ali možeš i lako da pogledaš u literaturi - Romeo i Julija, na primer; Julija je imala dvanaest godina, i bila je verena za velikaša u četrdesetim; kada se ona malo žali na to, majka joj kaže da je ne razume, jer na kraju krajeva ona se u istim godinama udala za njenog oca sa takvom razlikom u starosti).

Da se razumemo ovde. Ja nemam nameru da branim Islam. No, mislim da je krajnje smešno tvrditi da Hrišćanstvo po ovim pitanjima miriše ko cvetno polje.

Takođe, ovo su sve elementi kulture, ne religije. Dobar deo islamskog sveta kasni u razvoju kulture za zapadnim hrišćanskim svetom. Ali je potpuno paralelan hrišćanskom svetu u Africi ili Južnoj Americi. Tamo gde vlada siromaštvo, beda i neznanje, tamo se i događaju ovakve stvari, koja god religija bila "glavna". Religija se samo koristi kao opravdanje, naravno, kao što su ljudi uvek koristili svoja verovanja da opravdaju svoje zlo.

A napredak zavisi od obrazovanja i relativnog bogatstva - ne velikog, samo je dovoljno da svi imaju kakav-takav krov nad glavom, dovoljno hrane da nisu stalno gladni, i osnovnu medicinsku pažnju. I onda ovakve stvari počnu da nestaju, u muslimanskim zemljama isto onako kao i u hrišćanskim isto kao i u paganskim...

Šta je ovde problematično? Što je vest iz Saudijske Arabije? Što klinka ima deset godina? Što čiča ima 80?

Da se vojčica ne zove Simonida slučajno? :mrgreen:

Не би било лоше да за Симониду ПРОНАЂЕШ ГОДИНУ ДОГАЂАЈА

па да ондаК упоредиш

СА ГОДИНОМ ДОГАЂАЈА У САУДИ-АРАБИЈИ И ЧИЧОМ ОД 80 ГОДИНА...

:roll::roll::roll:

А када је ислам у питању - довољно је да имате мало стрпљења и одгледате овај видео клип ради бољег разумевања суштине те религије - ништа слично нећете нигде наћи код Православних. Поготово нигде нећете пронаћи ПРИКРИВЕНЕ ПОРУКЕ које се шаљу овим путем...

Ислам је агресиван!

Не би било лоше да за Симониду ПРОНАЂЕШ ГОДИНУ ДОГАЂАЈА

па да ондаК упоредиш

СА ГОДИНОМ ДОГАЂАЈА У САУДИ-АРАБИЈИ И ЧИЧОМ ОД 80 ГОДИНА...

:roll::roll::roll:

Šta ima da tražim godine i da upoređujem? Pravoslavni matori keša što je spopao devojčicu i DANAS je svetac kod pravoslavaca.
Tako reći, njegov čin je posvećenjem postao vanvremenski i kanonizovan. :mrgreen:

Šta ima da tražim godine i da upoređujem? Pravoslavni matori keša što je spopao devojčicu i DANAS je svetac kod pravoslavaca.
Tako reći, njegov čin je posvećenjem postao vanvremenski i kanonizovan. :mrgreen:

Ај' не тандрчи:

Симонида Немањић

Српска краљица Симонида, фреска настала око 1320. године из манастира Грачаница који је 1310. подигао краљ Милутин.

Симонида Немањић (грч. Σιμωνις, рођена 1294, умрла после 1345) била је ћерка византијског цара Андроника II Палеолога и четврта супруга српског краља Стефана Уроша II Милутина.
Након склапања мира између српског краља Милутина и византијског цара Андроника II 1299, Андроник је понудио Милутину руку своје малолетне кћери, као гаранцију мира и пријатељства између две државе. Симонида је била позната по својој лепоти, њена фреска у манастиру Грачаница је једна од највреднијих фресака српског средњовековног сликарства. Фреска је делимично упропашћена, па тако на слици Симонида нема очи. Симонида је умрла 1345. као монахиња.
Песник Милан Ракић је написао поему „Симонида“, а Милутин Бојић је написао драму „Краљева јесен“. Астероид 1675 Симонида који је открио астроном Милорад Б. Протић је добио име по Симониди Немањић

On se za svoje iskupio time što je podigao desetine manastira.:zcepanje: U slavu božju.
Pa i tebe bi proglasili svecem da podigneš tolike manastire.

Ај' не тандрчи:

Симонида Немањић (грч. Σιμωνις, рођена 1294, умрла после 1345) била је ћерка византијског цара Андроника II Палеолога и четврта супруга српског краља Стефана Уроша II Милутина.
Након склапања мира између српског краља Милутина и византијског цара Андроника II 1299, Андроник је понудио Милутину руку своје малолетне кћери, као гаранцију мира и пријатељства између две државе. Симонида је била позната по својој лепоти, њена фреска у манастиру Грачаница је једна од највреднијих фресака српског средњовековног сликарства. Фреска је делимично упропашћена, па тако на слици Симонида нема очи. Симонида је умрла 1345. као монахиња.
Песник Милан Ракић је написао поему „Симонида“, а Милутин Бојић је написао драму „Краљева јесен“. Астероид 1675 Симонида који је открио астроном Милорад Б. Протић је добио име по Симониди Немањић

Ti ne tandrči! :P

Nije problem što je umrla 1345. Problem je što ju je suludi Milutin (1253-1321, uzgred budi rečeno) opasao kad je imala devet godina. :confused:

Da obracenici u hriscanstvo stradaju i na nasem podrucjima nije novost. Postoje izvestaji o progonjenim obracenicima iz islama u hriscanstvo u Bosni pre nekoliko godina. Koliko znam u Zenici je bilo najgusce.
Takodje, postoje dokumentovana i zabelezena progonstva mladih iz Srbije koji su napustili pravoslavlje i presli u adventizam i Jehovine svedoke. OK, niko im nije oduzimao yivot ali su izgubili dom, roditelje i sl. koji su ih se odrekli i odbacili. Dokumentaciju o tome ima organizacija Glas mucenika (The Voice of the Martyrs).
Ne treba zaboraviti ni da su u nasoj dragoj domovini hriscani zbog svoje vere robijali, da su im drugovi i drugarice kosti lomili... Setimo se samo stotine nazarena koji su tokom druge polovine XX veka proveli po 15-20 godina robije u Sremskoj Mitrovici, Golom Otoku, Zenici... Prisetimo se izvestaja o njihovom stradanju na Golom otoku (dakle nisu tamo bili zbog politike vec vere)... Mogu se naci na internetu ali i u arhivama i knjigama koje se bave ovim pitanjima. Koliko je meni poznato, a bavim se verskim pravima i slobodama na Balkanu, poslednji zatvorenik na verskoj osnovi u Jugoslaviji je bio osudjen krajem 1990-tih u Smederevu. Dakle nismo ni mi tako blagodatni i milostivi kako nam se ponekad cini.

Ислам је агресиван!

Da ponovim, besmisleno je ovde braniti ili napadati islam. Poenta je nešto drugo: ovakve bedastoće nastaju u primitivnim i siromašnim društvima. Bile su i u pravoslavlju ranije, ali smo (hvala nebesima) valjda malo uznapredovali, bar u proseku. Islamske zemlje su u zaostatku, zbog čega se ovo događa tamo i danas. Ovo sve nije povezano direktno sa verom (nije pravoslavlje krivo za te prethodne zločine, niti je islam kriv za sadašnje): radi se o bedi i neznanju, koji gaze i unazađuju svako ljudsko društvo, bez obzira na veroispovest.

Da obracenici u hriscanstvo stradaju i na nasem podrucjima nije novost. Postoje izvestaji o progonjenim obracenicima iz islama u hriscanstvo u Bosni pre nekoliko godina. Koliko znam u Zenici je bilo najgusce.
Takodje, postoje dokumentovana i zabelezena progonstva mladih iz Srbije koji su napustili pravoslavlje i presli u adventizam i Jehovine svedoke. OK, niko im nije oduzimao yivot ali su izgubili dom, roditelje i sl. koji su ih se odrekli i odbacili. Dokumentaciju o tome ima organizacija Glas mucenika (The Voice of the Martyrs).
Ne treba zaboraviti ni da su u nasoj dragoj domovini hriscani zbog svoje vere robijali, da su im drugovi i drugarice kosti lomili... Setimo se samo stotine nazarena koji su tokom druge polovine XX veka proveli po 15-20 godina robije u Sremskoj Mitrovici, Golom Otoku, Zenici... Prisetimo se izvestaja o njihovom stradanju na Golom otoku (dakle nisu tamo bili zbog politike vec vere)... Mogu se naci na internetu ali i u arhivama i knjigama koje se bave ovim pitanjima. Koliko je meni poznato, a bavim se verskim pravima i slobodama na Balkanu, poslednji zatvorenik na verskoj osnovi u Jugoslaviji je bio osudjen krajem 1990-tih u Smederevu. Dakle nismo ni mi tako blagodatni i milostivi kako nam se ponekad cini.

Damiane, možemo li nešto više čuti o tom "poslednjem osuđeniku zbog vere"?:confused:
Jer, nazareni nisu proganjani zbog vere. Odbijali su da služe vojsku. Svako ko je odbijao da služi vojsku činio je krivično delo. Nazareni su svojim ponašanjem i propovedima nagovarali i druge da ne služe vojsku i time su činili i novo krivično delo protiv države.
Takav je bio zakon. A zakon je zakon. Mora se poštovati čak i kada je loš i nepravedan.

Uzgred, subotari i Jehovini svedoci su zbog indoktrinacije napuštali i odricali se porodica, a ne obrnuto.

Back