"Ви људи не разумете... они ће ме убити..."

Poruka
22.423
Заиста потресно - интервју са једном седамнаестогодишњом девојчицом која се обратила из Ислама у Хришћанство и морала да побегне од куће да је родитељи не би убили:


Иначе, не дешава се у Арабији, већ у САД... Немам времена да преводим, ево аутоматски преведене верзије, није савршена, али може да се разуме:

Па, Ја сам хришћанин, а моји родитељи су Муслимани. Они су изузетно побожни. Али они не смеју да знају за моју веру - па, они то знају сада. Али, они прете да ће ме убити. Не знам ако знате о убиству због части.... Ви људи не разумете. Ислам је врло различит од онога што ви мислите. Они хоће да ме убију. Моја крв је сада "халал", што значи да пошто сам сада хришћанин, а ја сам муслиманског порекла, то (да ме убију) је (за њих) част. Ако они воле Бога више него мене, они то морају да ураде. И ја се борим за свој живот, ви то не разумете. Ви не разумете.

Шта је ваш отац вама рекао?

Он је рекао да ће ме убити. Или бих ме послао назад у Шри Ланку, где би ме они ставили у азил ...

Побегла сам далеко од куће. Написала сам својим родитељима белешку, рекла сам: "одбијам да се одрекнем Исуса и Он је мој Господ и Спаситељ и молим се да и ви пронађете његово праштање и милосрђе и Волим вас обоје пуно. То сам им написала, али они то никада нису показали полицији. Желе ме кући, не могу се вратити у Охајо, ви не разумете. Та заједница, као што су они - ја ћу умрети у року од једне седмице. Мој је живот у питању. Мој тата ме је пријетио. Била сам спремна да умрем, то су моје мисли, ако ћу бити мученик за Христа, нека буде тако! Али Господ ме је довео овде некако кроз Његову милост. Возила сам се аутобусом 27 сати, 30 сати, до овде. И да, то је била Божија рука која ме штитила цео пут. Али, ја се борим за свој живот, тако да су молитве услишене. Ја не знам шта да радим - Данас ми је рођендан, мој седамнаест рођендан, а ја могу чак и умрети, не знам шта се дешава и шта ће се десити са мојим животом.

Можете ли ми рећи зашто сте тако далеко?

Отац ми је претио. Када је мој тата открио - имала сам Фејсбук страницу, тако је он открио - онда су почели да стижу телефонски позиви из муслиманске заједнице и мејлови који су ме нападали. Имала сам лаптоп и он је узео тај лаптоп и подигао га у ваздух и махао њим око мене као да ће ме тући са њим, и рекао је: "Ако имаш тог Исуса у свом срцу, ти си мртва за мене. Ти ниси моја ћерка. "И ја сам то одбила да одговорим, али је он рекао,"ја ћу те убити. Реци ми истину". Тим речима, ружним речима, псовкама. Тако сам знала да мора, побећи. Неколико недеља касније па сам рекао да је мој тата хтео бих следе - да бих почети да би сазнали више о исламу, јер сам се препала. И ја сам рекао да јер када сам имао упознали Господа, пао сам све о исламу. Мислим, морао сам сакрити своје Библија за године, ја бих ићи ван молити. Када је мој тата био је када је спавао сам отишао ван молити. Ја снуцк до хришћанске молитве састанцима у страху од мог живота. И коначно је дошао тај дан, кад сам био суочен мој тата. Неколико недеља касније, након што сам рекао да је мој тата хтео бих следите - нећу да слиједи ислам, али би сазнали више о томе. Онда је рекао мени у класи након класа након класа након класа, мислећи да знаш, да је мој ум био повратак ће бити у њему, али наравно не, Ја сам сљедбеник Божији, Исус, прави дневни Исусе! Но, неколико недеља касније моја мама нађе хришћанске књиге и знао сам да је право тада био за мене. Морао сам отићи.

Како сте завршили у Флориди?

Овде? Шта се догодило је да је ноћ, морао сам отићи. Па сам отишао да је субота ноћ, била је то? Да, била је субота ноћ. Ујутро сам отишао отићи до пријатеља у кућу. И ја сам питао јој, јој ја молио да ми у цркву. И потребно доћи до цркве. Ли потребно да се молите, да ли је потребно тражити Јахву да зна шта учинити. И тако да је цео дан из седам у јутро до касно у ноћ сам молила и молила и молила, и на крају сам био у могућности за добити вожња кући да те особе кућу. И ја сам остао тамо субота, недеља ноћи јер мој тата је био враћају кући од своје путовање те ноћи, и тако сам остао ту ноћ, а ја само лево. Ја хитцххикед до аутобуског станице и добио сам карту за Флориди јер сам срео их кроз молитву министарство на Фацебоок. И ово је најдаље удаљен од Охио - ви не разумете, ако сам остао у Охио, ја не би био жив. И тако сам био у могућности за направити т шешир. Звао сам их са аутобусом. У аутобусу је било лепо да се људи тамо сам био у стању да разговарају, а ја се њихов телефон звати их.

Јесте ли је било која врста убиства на свим у вашој породици? Јесте ли икада видели ништа слично томе?

Нисам сигуран, али у 150 генерација моје породице нико није познато Исуса. Ја сам први. Замислите част да убије ме. Ту је велика част да у. Јер ако они воле Аллаха више него мене, они су то учинити. То је у Коран. И можете, као што је, да да им знање о томе [Гестови некоме офф камере, који каже нешто неразговјетан]. Он је заиста ће објаснити и то бреак доун. Они су за то. Они су једноставно морате. Или су то они или послати ми назад на Шри Ланку. Постоји један азил тамо где су ставили људе попут мене, као што је, мислим да сам луда.

Да ли заиста мислите да је то истинито или да ли мислите да је то само претња?

Ту је заправо стотинама случајева који су попут мене подлогом. Амин и Сара, они су били присиљени да се врати кући. Они су убили њихови тата! То није само неки претња! То је стварност! То је истина! То је стварност! Колико је више случајева желите? Постоји случај после случаја. Постоји на стотине њих. Ја сам један. Ја сам један од стотине. Они су то. Ви не разумете. Они су то. Не знам шта друго рећи, него су то. Ако желите доказ, тамо су стотине случајева Тха не може проверити ваљаност моје приче. Чак и моји пријатељи и људи из дома, они је знао шта ће се десити за мене. Мој брат је знао о мојој вери и рећи да није мој тата. Шта да кажем? Он је знао за последице! Он је знао!

Зато што желиш да у овом тренутку сад?

Желим бити с њима. Желим бити слободан од мојих родитеља. Желим бити слободна. Желим штују. Желим отићи у цркву недељом и читати Библију и видети мој Исус жив, кад год желим. Ти се говори о верској слободи? Не! Немам то. Ја желим бити овде. Желим штују слободно. Не желим да умре.
 
Муслиманска вера је у сржи Антихристова вера,
(не само на основу овога: 1. Joванова 2, 22, 23 ;Jн 5, 43),
већ и по делима ових који су пригрлили његов Кура' и владају се по упути Посланика,
коме, наводно, Бог тако наређује, лахко је схватити чији је посланик и ко му је отац:

,,,Ibn Abbas pripovjeda da je Poslanik, a.s., rekao:
„Ko god promijeni svoju vjeru,
ubijte ga“.
Slican, gotovo istovjetan tekst hadisa, prenosi se i od Ebu Hurejre i Mu'avije ibn Haida.
Takodjer, Ibn Mes'ud prenosi da je Poslanik, a.s., rekao:
„Nije dozvoljeno da se musimanu, koji svjedoci da nema drugog Boga osim Allaha i da sam ja Allahov Poslanik,
prolije krv osim u jednom od tri slucaja:
1) da pocini blud a oženjen bude,
2) da ubije nekog iz osvete,
ili 3) da odbaci svoju vjeru i muslimansku zajednicu.“
Druga verzija ovog hadisa se prenosi od Osmana, r.a.:
„Krv muslimana nije dozvoljeno proliti osim ako bude jedan od trojice:
da je otpadnik nakon što je prihvatio islam,
da pocini blud a oženjen je,
ili da ubije osobu bespravno.“
Eminentni ucenjak Ibn Redžeb kaže:
„Kažnjavanje osobe smrcu zbog cinjenja bilo kojeg od navedenih grijeha
je dopušteno kod svih muslimana.“
Alija ibn Ebi Talib, r.a., je kaznio neke ljude koji su otpali do islama
i izjavio da je zadovoljan što ih je bacio u vatru nakon što ih je,
bez rezultata, ukorio i pitao da se vrate u islam.
Kada ih je bacio u vatru izgovarao je ove stihove:
„Kada vidim da je situacija tako užasna,
ja potpalim vatru, pozivajujci Qanbara.“ (svojega slugu)
Ibn Abbas se ne slaže sa Alijom, r.a., oko spaljivanja otpadnika!
Naglašavajuci hadis koji ide u prilog njegovom mišljenju:
„Nemojte nikoga kažnjavati Allahovom kaznom (vatrom).“ Prema Ibn Abbasu, otpadnik od islama
mora biti ubijen na drugi nacin." (sic!)
 
:sad2:Šta reći nego da je to strašno!
Eto i to su danas ispovednici Hristovi, i njihove mučeničke žrtve Gospod prima u Carstvo kao nekada u vremena progonjenja hrišćana, koji su krštenje primali prolivanjem krvi za Hrista u mučeničkom stradanju.Takvi su danas veći od svih nas koji se nazivamo hrišćanima a sedimo u udobnim domovima i brinemo o sopstvenim stomacima...:(Mnogo više tražiće se od nas, da bismo nasledili obećana dobra.
Pomozi Bože i pomiluj, sve one koji za Tvoje ime stradaju i podnose nepravde i proganjanja, i ukrepi ih silom Tvojom sa visine!:worth:
 
:sad2:Šta reći nego da je to strašno!
Eto i to su danas ispovednici Hristovi, i njihove mučeničke žrtve Gospod prima u Carstvo kao nekada u vremena progonjenja hrišćana, koji su krštenje primali prolivanjem krvi za Hrista u mučeničkom stradanju.Takvi su danas veći od svih nas koji se nazivamo hrišćanima a sedimo u udobnim domovima i brinemo o sopstvenim stomacima...:(Mnogo više tražiće se od nas, da bismo nasledili obećana dobra.
Pomozi Bože i pomiluj, sve one koji za Tvoje ime stradaju i podnose nepravde i proganjanja, i ukrepi ih silom Tvojom sa visine!:worth:

Амин!
 
Odgledao sam, i na samom kraju su je pitali šta ona hoće sada.

Ona kaže da želi slobodu (od roditelja), ne želi da bude ubijena, želi nedeljom da ide u crkvu, da vrednuje Boga, i sve ostale normalne stvari.

Neretko je govorila: Vi ljudi ne razumete, oni TO MORAJU.

Mi Balkanci to razumemo. Razumemo da je njihov alah krvi žedan i vredan, ali ga oni sami nisu dostojni.

Ne razumeju da je Bog SLOBODA I LJUBAV, toga tamo nema.

Ni žene nemaju slobodu.

Sve - sve, ali uz TOLERANCIJU.
 
,
„Nije dozvoljeno da se musimanu, koji svjedoci da nema drugog Boga osim Allaha i da sam ja Allahov Poslanik,
prolije krv osim u jednom od tri slucaja:
1) da pocini blud a oženjen bude,
2) da ubije nekog iz osvete,
ili 3) da odbaci svoju vjeru i muslimansku zajednicu.“
Druga verzija ovog hadisa se prenosi od Osmana, r.a.:
„Krv muslimana nije dozvoljeno proliti osim ako bude jedan od trojice:
da je otpadnik nakon što je prihvatio islam,
da pocini blud a oženjen je,
ili da ubije osobu bespravno.“
Eminentni ucenjak Ibn Redžeb kaže:
„Kažnjavanje osobe smrcu zbog cinjenja bilo kojeg od navedenih grijeha
je dopušteno kod svih muslimana.“
Alija ibn Ebi Talib, r.a., je kaznio neke ljude koji su otpali do islama
i izjavio da je zadovoljan što ih je bacio u vatru nakon što ih je,
bez rezultata, ukorio i pitao da se vrate u islam.
Kada ih je bacio u vatru izgovarao je ove stihove:
„Kada vidim da je situacija tako užasna,
ja potpalim vatru, pozivajujci Qanbara.“ (svojega slugu)
Ibn Abbas se ne slaže sa Alijom, r.a., oko spaljivanja otpadnika!
Naglašavajuci hadis koji ide u prilog njegovom mišljenju:
„Nemojte nikoga kažnjavati Allahovom kaznom (vatrom).“ Prema Ibn Abbasu, otpadnik od islama
mora biti ubijen na drugi nacin." (sic!)

Isto kao u Hrišćanstvu samo izmenjen red reči i način izražavanja.

Mislim izjava ove devojčice je totalno bezveze,koliko muslimana znam koji su promenili veru pa ih niko nije ubio.
I sve više i više ih ima koji su pripadnici Jehovinih svedoka.Rodbina koja se ne slaže sa njihovim opredeljenjem jednostavno samo prekine kontakt sa njima a nema ni reči o bilo kakvom ubijanju.
 
Isto kao u Hrišćanstvu samo izmenjen red reči i način izražavanja.

Mislim izjava ove devojčice je totalno bezveze,koliko muslimana znam koji su promenili veru pa ih niko nije ubio.
I sve više i više ih ima koji su pripadnici Jehovinih svedoka.Rodbina koja se ne slaže sa njihovim opredeljenjem jednostavno samo prekine kontakt sa njima a nema ni reči o bilo kakvom ubijanju.

везе ти немаш..о мухамеданској секти, а још мање о Хришћанству.
Ајде ми нађу у Јеванђељу један део 10000000 сличан овоме..
:rtfm:
:dash::dash::dash:
 
Заиста потресно - интервју са једном седамнаестогодишњом девојчицом која се обратила из Ислама у Хришћанство и морала да побегне од куће да је родитељи не би убили:


Иначе, не дешава се у Арабији, већ у САД... Немам времена да преводим, ево аутоматски преведене верзије, није савршена, али може да се разуме:

Prica je strasna i uobicajena za muslimane. Mislim da ce ti zatvoriti ovu temu, jer se na ovom forumu podrzavaju muslimani. Strasno, jos jednom!
 
U hriscanstvu nigdje ne postoji zapovijest da se osoba koja ne vjeruje ili koja prevjeri ubije. U islamu takva zapovijest postoji. Dakle je neuporedivo.

Pa ipak iako te zapovesti ne stoje vec 2009. godina pomocu SZ i NZ se opravdava zlochin .
Nemoj misliti da sam neki Islamofil , po meni i Hrishcastvo i Islam "isto sranje drugo pakovanje" ( ovo je izreka , iako prosta ,a ne uvreda) , u oba po meni vishe shtete nego koristi , samo to zavisi iz kog tabora se gleda.
 
Poslednja izmena:

Back
Top