Ja koji se bavim audiofilijom da ne znam sta je analogni, a sta digitalni signal?
Previse brzo donosis zakljucke o ljudima koje ne poznajes i o kojima nemas blagog pojma. Ti si na osnovu moje recenice napravio neku suludu pricu u tvojoj lepoj glavici. To sto sam napisao nije nista tesko, a kablovi mogu u pasivnom stanju da prenesu cisto signal. Ne mora uopste da se konvertuje aktivnim konverterom
preko kabla. Dobrodosao u svet gde tvojih 20+ godina iskustva moras da obnovis jer se nove visokotehnoloske komponente svakodnevno pojavljuju na trzistu u maloprodaji. Ti sada imas monitore koji ce da obave sav posao
prebacivanja signala... I mozes opusteno da koristis HDMI > VGA bez obzira sto se radi o digitalno/analognom principu, u pitanju je cist prenos signala i za to ti je dovoljan pasivni kabl.
Zamisli. Ili DVI/VGA
Da sada ulazim u semantiku oko necega jer je tebi doslo do toga da se pravis pametan me uopste ne interesuje.
Kada sam rekao pasivni konverter mislio sam na verziju HDMI > VGA, a ne na VGA > HDMI. Pasivno se uvek odnosi na KABL, dok duzi kablovi imaju ugradjene AKTIVNE komponente u sebi za prenos signala (i konvertovanje istog, zavisi od modela do modela i vrste kabla) kako bi omogucili bolji prenos slike na daljinu. Ovo mozes da proveris u svakoj maloprodaji komponenti i rado predlazem da to sto pre ucinis. I generalno ces bolje proci na NASEM trzistu ako trazis
duzi kabl jer su kvalitetniji, pogotovo pod artiklom
konvertera.
To sto ti imas "20+" godina iskustva ne znaci da noviji monitori nemaju bolje opcije za prenos signala koristeci iskljucivo pasivne kablove.
I uopste nisam pisao o konvertovanju signala, ali u maloprodaji treba da trazi KONVERTER bez obzira da li trazi aktivni ili pasivni kabl. Ako prosetas Bulevarom uvideces da vecina prodavaca nisu zaista zavrsili ETS vec imaju sifrovane artikle koji ce u 99% slucajeva biti KONVERTERI.
Evo ti slike, javi se njima, kazi "ljudi, vi ste pogresili i pokajte se. Sramite se, Sram vas bilo. Sram vam ush'o, nikad ne izash'o".
- - - - - - - - - -
Jeste, ne volim da mnogo pomazem ljudima koji kupe laptop ili dodju sa AM1 plocama. Jbg. Da nekome mozes da zaista pomognes, taj neko mora da zna sta radi u zivotu sa tehnologijom. A ne k'o onaj jedan sto je kupio novu konfiguraciju zato sto mu monitor nije radio.
Ili kaze "Zuji mi kuciste", pa moze milion stvari da bude. Hvala za pohvalu btw.