GasMaska
Iskusan
- Poruka
- 5.116
Da li postoji neki kabl/konvertor ili nesto slicno pomocu koga mogu VGA signal sa starog laptopa da pustam na hdmi TV?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne postoji pasivni konverter sa D-SUB na HDMI, zato što D-SUB nema digitalni nego samo analogni izlaz, a HDMI nema uopšte vod za analogni signal. Bez AD konvertera ipak neće da može...Ako ce ti duzina kabla biti preko 1m, moras da uzmes AKTIVNI konverter, dok ako ti je duzina kraca mozes da uzmes i PASIVNI konverter.
Тек сад видим шта си написао.Sta mu onda ovo dodje?
https://www.cctvdi.com/HDMI-to-VGA-Adapter-Cable-passive-HDMI-Type-A-male-to-VGA-D-Sub-female
HDMI je prakticno DVI-D koji koristi drugaciji konektor.
A DVI-VGA pasivni konektori postoje.
Imas opciju pasivnog koji mora da koristi AC unit kao i opciju pasivnog koji ima drugacije podeljene pinove u odnosu na aktivni.
Pasivni i dalje funkcionise i radi pod uslovom da monitor moze da podrzi tu vrstu prenosa signala direktno iz VGA lezista.
Ono sto ti mislis je u stvari cirkutski tehnicka specifikacija, koja podrazumeva da svaki konverter je po defaultu aktivan sto je i normalno, ali to nije ono sto sam ja mislio kada sam napisao moj komentar.
Pratis li ti trziste, pomno?
Сметају ми само погрешне информације, ништа друго. Дефиниција "активне" електронске компоненте је да је то она компонента која захтева напајање, док пасивна нема напајање. Интегрисано коло и транзистор су примери активне, а прекидач, проводник, отпорник, су примери пасивне компоненте. НЕ ПОСТОЈИ пасивни адаптер са HDMI на VGA DE-15, (и обрнуто) јер такав адаптер мора да има у себи интегрисани АД конвертер који је IC-чип, и који је активан. DVI је сасвим други стандард, хибридни, и он нема никакве везе са овом причом. Продавци такође немају везе са овом причом. Прежичен адаптер је онај код ког унутра нема ништа осим проводника, и евентуално отпорника и кондензатора. Такав адаптер не постоји за ово што је човек питао.Svasta s tobom. Opet ova prica. Objasni ti to prodavnicama i kada trazis adapter, naglasi "prezicen". Bas me zanima kako ces se provesti.
Ne znam sto ti smeta toliko definicija pasivnog i aktivnog.
DVI ima (najmanje) dva standarda: DVI i DVI-D.
DVI-D se vezuje na HDMI obicnim provodnicima, dakle nije potreban nikakav aktivni AD konvertor.
U pravu si, postavljac je dobio dobar predlog resenja.
Ja sam se umesao u razgovor Newz-a i Sizifa i ponudio objasnjenje.
Pozdrav.
N3Wz je odvalio da postoji "pasivni adapter VGA na HDMI", ja objasnio zašto tako nešto ne postoji i zašto ne može da postoji, a odakle DVI u celoj priči, to već pojma nemam.
Nemaj brige, čika Siza je u ovom poslu već 20 godina, i najviše voli da rešava "nerešive" probleme. Popravka kompjutera i ovakva pitanja oko kablova su lagana zabava na pauzi, a pravi izazovi su analize kompleksnih sistema i serverskih klastera, zaštita sistema od hakerskih upada, kreiranje globalnih distribuiranih baza podataka na više kontinenata sa sinhronizacijom u realnom vremenu... a jedina stvar na koju sam alergičan je kada vidim da se neko ko ne zna predstavlja za eksperta, naročito u ovako banalnim stvarima kao što su kablovi.Ne znam ko je sta odvalio znam da ovde "sttrucnjaka"ima na tone..A ne daj Boze da mi neko od vas/njih treba da opravlja komp odma da se besim
Nemaj brige, čika Siza je u ovom poslu već 20 godina, i najviše voli da rešava "nerešive" probleme. Popravka kompjutera i ovakva pitanja oko kablova su lagana zabava na pauzi, a pravi izazovi su analize kompleksnih sistema i serverskih klastera, zaštita sistema od hakerskih upada, kreiranje globalnih distribuiranih baza podataka na više kontinenata sa sinhronizacijom u realnom vremenu... a jedina stvar na koju sam alergičan je kada vidim da se neko ko ne zna predstavlja za eksperta, naročito u ovako banalnim stvarima kao što su kablovi.
Kad neko nešto ne zna, treba da pita, to nije sramota, sramota je pričati gluposti.
Ako ce ti duzina kabla biti preko 1m, moras da uzmes AKTIVNI konverter, dok ako ti je duzina kraca mozes da uzmes i PASIVNI konverter.
Pasivni su oko 200-500 din.
Aktivni su oko 2000-3000 din.
Pogledaj malo teme na ovom podforumu iz 2003-će, 2004-te, pa vidi ko je odgovarao na svako pitanje vezano za probleme sa kompjuterima. Tad su formu bili popularni za takva pitanja, danas je to Google u 99% slučajeva.Jbt znaci strucnjaci za kompove ovde su
1, Pivosok
2.Zmijoliki/Snejks
3. N3Wz
4.Sizif
5. Skura
...itd, spisak je poduzi...
Sve serviseri, inzenjeri, itd..
a ipak kad neko ima problem...Retko vidim idealne odgovore/resenja...
Ok, da te podsetim šta si napisao.
To što si napisao bilo bi isto kao da si napisao da Milojko iz Šumadije i Naruto iz Tokija, koji ne znaju nijedan jezik osim maternjeg, mogu da se razumeju bez prevodioca ali samo ako stoje na manje od dva metra... a ako su udaljeniji od dva metra, e onda im već treba i prevodilac.
Imam utisak da uopšte ne razumeš razliku između digitalnog i analognog sginala. Ispravi me ako grešim... jer da znaš tu razliku, bilo bi ti jasno zašto je nemouće pasivnim adapterom prevesti jedan u drugi.
Jbt znaci strucnjaci za kompove ovde su
1, Pivosok
2.Zmijoliki/Snejks
3. N3Wz
4.Sizif
5. Skura
...itd, spisak je poduzi...
Sve serviseri, inzenjeri, itd..
a ipak kad neko ima problem...Retko vidim idealne odgovore/resenja...