Vezite se, jer... (tema o Saturnu)

6. kuća

Saturnov tranzit 6. kućom predstavlja razdoblje samoprilagođavanja i promjene u mišljanju, radu, te zdravstvenim navikama. Osoba redovito ili ima unutarnji poriv ili je pod pritiskom okolnosti da bude organiziranija i discipliniranija u mnogim praktičnim područjima života, i to osobito kada su u pitanju posao i zdravlje. Promjene posla ili promjene radne strukture uobičajene su, baš kao i uznemirujući kronični zdravstveni problemi. Vidio sam čak jednu osobu koja je bila primjetno neorganizirana i neučinkovita, a koja je u tom razdoblju postala toliko disciplinirana da je sama izjavila da ne vjeruje koliko samo uspijeva stvari obaviti i biti toliko učinkovita. Tu nas Saturn tjera da sami sebi odredimo što to zapravo pokušavamo učiniti, te da razlučimo važne stvari od rubnih. Ustvari, mogućnost razlučivanja ponekad je u tom razdoblju toliko djelatna da pojedinac može patiti od potištenosti ili psihosomatskih oboljenja koja potječu od pretjerane samokritičnosti. Ta je kritičnost nadalje motivirana time što u to vrijeme počinjemo uviđati što ljudi s kojima živimo i radimo zaista misle o nama. Uviđamo jesmo li doista korisni ili nas smatraju kretenima. Drugim riječima, kako je 6. kuća istodobno i 12. sedmoj, tada postajemo svjesni posljedica različitih odnosa u našim životima.

Meni je Saturn u Vagi u 5.kuci u konjukciji sa plutonom,trigon merkur u blizancima ,sekstil mesec u strelcu,trigon ASC,trigon MC.Vladar 8. i 9.kuce.Jeste da je retrogradan,ali je ok...;)
Po nekom astroloskom programu je ispalo da mi je najjaca planeta merkur(posto sam blizanac u podznaku),pa saturn,mesec i uran...Kada su u pitanju brak i deca,to stalno odlazem i nikada nisam dovoljno spremna za tako nesto...mada kada je u pitanju brak mislim da s tim ima veze i moj uran koji pravi konjukciju sa DSC i mesecom u 7.kuci.:roll: :D

Saturn u 2 je znak stednje, pre nego sticanja novca. Dobro za post. Do novca se stize kroz simboliku Saturna, Kabum tebi posto je u Vagi kroz rad sa antikvitetima, a inace moze sa smrznutom hranom, vezano za buvljak (Saturn u Raku), starim stvarima, kamenjem, kamionima (ako je u Blizancima), casovnicima...

Jamacha:
Saturn u 2 je znak stednje, pre nego sticanja novca. Dobro za post. Do novca se stize kroz simboliku Saturna, Kabum tebi posto je u Vagi kroz rad sa antikvitetima, a inace moze sa smrznutom hranom, vezano za buvljak (Saturn u Raku), starim stvarima, kamenjem, kamionima (ako je u Blizancima), casovnicima...
Za buvljak? :-D Sta cu ja onda s tim istim Satrunom u Raku? U prvoj....
c..c...c...c...

ja znam čoveka koji već godinama tamo vrlo uspešno radi sa ženskom garderobom, ima preko 5 prodajnih mesta i vrlo dobro se snalazi u svemub tome. sam putuje i donosi robu, sam radi svakodnevno, a u I polju mu je saturn u biku (vladar saturna i asc je venera u ribama), inače sa suncem u ovnu u XII polju. sve ukazuje na rad sa robom koju dovozi iz inostranstva.

Mady:
ja znam čoveka koji već godinama tamo vrlo uspešno radi sa ženskom garderobom, ima preko 5 prodajnih mesta i vrlo dobro se snalazi u svemub tome. sam putuje i donosi robu, sam radi svakodnevno, a u I polju mu je saturn u biku (vladar saturna i asc je venera u ribama), inače sa suncem u ovnu u XII polju. sve ukazuje na rad sa robom koju dovozi iz inostranstva.
A tek na šverc i utaju poreza, mućke i rupe u zakonu svih vrsta :rolleyes: , mada bi u svemu tome trebao biti umeren jer Saturn u I polju daje askete, lakoću trpljenja i odricanja i nikad neumerenost.

Saturn u dvanaestoj kuci

Saturnov tranzit 12. kucom, zajedno sa tranzitom 1. kucom, podudara se sa vaznom fazom u svacijem zivotu. Saturnova faza u 12. kuci je razdoblje kada se suocavate sa posledicama svojih razmišljanja, zudnji i aktivnosti kojima ste se bavili za vreme prethodnog Saturnovog ciklusa kroz ostale kuce. Nacin na koji ste se sami iskazivali prema svetu (1. kuca) sada Vas neko vreme neizbezno vodi suocavanju sa narocitom vrstom karme. Ako je to prvi Saturnov tranzit 12. kucom, tada ta faza zivota koja prilazi svome kraju moze biti upravo ona kojom je poceo prethodni zivot. U svakom slucaju, to je završetak starog ciklusa, a odatle sledi da se cesto osecaju nezadovoljstvo, konfuzija, manjak orijentacije i emocionalno-seksualna ogranicenja jer su stare strukture zivota pocele da propadaju.

Saturn u devici čim pronađem bolji opis dobiješ..

Astral-Blade:
A tek na šverc i utaju poreza, mućke i rupe u zakonu svih vrsta :rolleyes: , mada bi u svemu tome trebao biti umeren jer Saturn u I polju daje askete, lakoću trpljenja i odricanja i nikad neumerenost.
isti knjigovodja nam vodi dokumentaciju, te iz pouzdanih izvora znam da je po pitanju poreza i svih ostalih dazbina vrlo regularan - mozemo zahvaliti veneri koja je dobrog digniteta i saturnu u I polju - disciplina. naravno isti saturn daruje da nije nikada zadovoljan zaradom i brige mu stalno krase chelo :( "uvek moze vise i bolje"

Astral-Blade:
Razumem kojom si logikom išao, ali da li može bilo kakav folk bez Raka i Meseca (narod) :wink:
U stvari Uran opozicija Venera govori o kicu, neukusu, a u horoskopu SFRJ (ili tako nesto) iz 92, Taj Uran je u 5 polju. polju kafana, taverni, zabave, pa se taj kic manifestovao u polju muzike, a kakva muzika u drzavi takva i drzava, rece Platon. Ovo za Raka i Mesec si potpuno u pravu. Ajde se i ti malo ovde ukljuci, i pusti one smarace sto napadaju astrologiju

Astral-Blade:
Sto se tice sverca itd, neprevazidjen je Neptun u 2, a ponekad i vladar 2 u 12, oni sto su svercovali naftu 90tih imaju Neptuna u 2, a to je i logicno jer je Neptun pored mutnih radnji i nafta, a ovi ljudi su cesto drzali i farbare i benz. pumpe sve u simb. Neptuna

Znači, da odustanem od kursa ronjenja? :-P

Šta se smatra dobrim, a šta lošim aspektima? Ja napisala na prethodnoj stranici kakve aspekte pravi (konjunkcija sa Mesecom, sekstil sa Suncem i Uranom, kvadrat sa Neptunom). Kad sam tražila značenja na netu ispade da nijedan od tih aspekata nije dobar (ok, možda ne nijedan ali imam utisak da je konjunkcija generalno dobar aspekt - ali ne ova).

E pa ja sad nesto razmisljam i mislim da je kurs ronjenja super za tebe, ako se nisi zezala za to, jer time simbolicno tones na dno pa na taj nacin zadovoljavas Saturna. Ajde neka neki astrolog uskoci da mi pomogne oko toga, nisam 100% siguran.
Uh, ovaj kvadrat sa Neptunom nije dobar, oznacava energetskog vampira a i Mesec(dusa) je umesan, reci mi da li je Neptun u 3 ili 9 kuci

Back