Veze, vezice i ostale trice i kucine

ne, ne, ne...mozda nisam bas najbolje postavila pitanje :rumenko:

mene zanima kako to da cesto ljudi nesvesno projektuju postupke bivsih na sadasnje? npr ako su bili prevareni skoro uvek ce sumnjati da ih i sadasnji vara, proveravace i praviti problem oko svega iako realno problema nigde nema...ukoliko su bili voljeni i ususkani to ce i druga strana dobiti od njih, a bice slepi cak i za neke ocigledne lose stvari...

to je odbrambeni sistem...nisu džabe izmislili narodnu kog zmija ujede i guštera se plaši
svaka normalna osoba na koju neko projektuje nerealne probleme koje je imala sa prethodnim partnerom, povuče bi se iz veze...nema tu mnogo filozofije...ako je mazohista, neka trpi...
mene ovo nekako mnogo podseća na mnoge forumaše i forumašice, jer s obzirom da sam prilično dugo ovde primećujem upravo to da mnogi svoje traume iz prošlih veza reflektuju na ceo pol...misim ko da su ti svi muškarci krivi što ti je onaj prethodni bio kreten, ili si načinila pogrešan izbor pa bila sa kretenom, ili je bio super pa u međuvremenu posto kreten, nebitno...isto važi i obrnuto

Имају неки тзв. "духови прошлости", неки усуд, судбина који нам се стално враћају и обијају о главу све док сами у себи не рашчистимо са тим и не превазиђемо тај баксузлук, и онда почињу да нам се дешавају лепше ствари и долазе нам бољи партнери и људи око нас.

Имају неки тзв. "духови прошлости", неки усуд, судбина који нам се стално враћају и обијају о главу све док сами у себи не рашчистимо са тим и не превазиђемо тај баксузлук, и онда почињу да нам се дешавају лепше ствари и долазе нам бољи партнери и људи око нас.

u kom si budističkom samostanu odgajan...? priznaj :rtfm:

to je to

tema moze look :cool:

Projektuju ljudi strahove, sto kaze narod, "ko se kafom opece i u jogurt duva". Jeste da nije fer, i da proslost treba ostaviti u proslosti ali zavisi i kakve sa traume vuku.
Zena koju je bivsi tukao, zlostavljao, tesko da moze skroz da bude opustena sa nekim novim, jer mozda negde u krajicu mozga postoji taj strah zbog loseg iskustva.

Normalno, mi i biramo koliko cemo dozvoliti tim strahovima da nas vode, tako da ako nas je neko prevario necemo verovatno neku novu osobu da optuzujemo za prevaru bez razloga i sl.
Mozemo da budemo nepoverljivi, da strahujemo, ljudski je, ali da napadamo bez razloga vec prelazi granice.

Priznali mi to ili ne, svatko od nas, svjesno ili nesvjesno, u partneru traži neke karakteristike bivših.
Ponekad je to dobro, jer tako štitimo sebe od ponavljanja greški iz prošlosti, a ponekad u tom strahu od ponavljanja greški griješimo i dalje jer ne vidimo i ono dobro što imamo ispred sebe.

ma jok, izbaci sve te vradzbine, sve je kako treba da bude, svako je gde treba da bude

- - - - - - - - - -

ne, onda dolaze novi testovi koje treba da prodjes i moras ih proci

- - - - - - - - - -

i generalno je opasno kategorisati ljude u "bolji" i "gori"
to ne izadje na dobro
neki su mozda iskusniji, islifovaniji, trenutno zabavniji, to je to. neko ti je drag, na nekog se palis ali nisu ljudi bolji i gori

- - - - - - - - - -

mozda i jesu nemam pojma, kad razmislim
:think:

mozda postane nekako tako ako zeznes

Poslednja izmena:
Nesto mi pade na pamet (pravimo se da je imam, te vas molim bez daljnjih komentara o istoj) da li dajemo/dobijamo ono sto je predhoni/a zasluzila? :think:

Biva li sledeci nagradjen ljubavlju koju je davao te time i zasluzio bivsi ili pak ispasta zbog losih stvari koje nosimo na svojim ramenima?

Pa sve zavisi od iskustva, godina, ličnih karakteristika.. U principu, u stanju sam da se resetujem sa novim, još uvek. Verovatno ću i ja kad omatorim da odem u qrc, ali tad ili nikog neću tražiti, ili ću naći sličnog, matorog i dokrajčenog. :kpozdrav:

aha, samo sto nekome verujes pa kad te sjebbe onda sledecoj ne verujes pa i da je najcednije i najnevinije stvorenje na ovom svetu...zato sto si ostecen...gde je tu pocetak a gde kraj?

Moje misljenje i filozofija je da te niko drugo ne moze sjebbati ako ti sam sebe ne sjebbes. Covek se moze izdici iznad ljubavnog bola, ne mora voleti mnogo, necija licna cast ipak moze izdrzati i istrpeti uvredu, a da ne ostane osakecena.

Covek ipak treba prvo i najvise da voli sebe, a mozda i jedino sebe. Meni se cini da su sve ljudske nesrece i patnje vezane za ljubav i ljubavni jadi nastali upravo jer covek ne voli dovoljno samog sebe, a ne zato sto voli nekog drugog.

I naravno, tu prednjace muskarci kao pacenici koji balave :balavi: za zenama, boginjama sexipila, dok su zene po nekom pravilu cesce i vise egocentricne sto im ne dozvoljava da puze pred nekim iako i medju najlepsim ima usamljenih dusa koje ocajno traze ljubav drugog.

Usamljenost je valjda upravo to Zabice u filozofskom smislu, nedostatak ljubavi prema sebi, nedostatak ega, nedostatak duha, veselosti i zivotne energije.

Nije zabadava jedan filozof rekao da ljudi bogati duhom nikada nisu usamljeni cak i kada su potpuno sami i lako ce naci nacin da zabave sebe i nikada im nece biti dosadno.

Nesto mi pade na pamet (pravimo se da je imam, te vas molim bez daljnjih komentara o istoj) da li dajemo/dobijamo ono sto je predhoni/a zasluzila? :think:

Biva li sledeci nagradjen ljubavlju koju je davao te time i zasluzio bivsi ili pak ispasta zbog losih stvari koje nosimo na svojim ramenima?
Ne mislim da je to baš tako crno-belo.
Naravno da na neki način ljudi akumulirju nešto od prethodnog odnosa u sebe, nauče da žive sa sopstvenim saznanjem i iskustvom, ali činjenica je da nije moguće da nas je neki prošli odnos totalno promenio i načinio drugačiju osobu od nas do neprepoznatlljivosti.
Tako da...Nema posebne nagrade ili kazne, pre zaslužene :lol:

Ne mislim da je to baš tako crno-belo.
Naravno da na neki način ljudi akumulirju nešto od prethodnog odnosa u sebe, nauče da žive sa sopstvenim saznanjem i iskustvom, ali činjenica je da nije moguće da nas je neki prošli odnos totalno promenio i načinio drugačiju osobu od nas do neprepoznatlljivosti.
Tako da...Nema posebne nagrade ili kazne, pre zaslužene :lol:
ma zasluzene djavola...prema najgorem prema meni ja sam bila najbolja..i obratno...a u kurr ja sam kreten :(

ma zasluzene djavola...prema najgorem prema meni ja sam bila najbolja..i obratno...a u kurr ja sam kreten :(

vidis zabo to je cesto taj paradox, ja sam ceto spominjao po temama, kad si mlad, zivis zivot ne mislis mnogo na tudje osecaje ni na svoje, ne na postupke, kako se drugi oseca, teras po svome, a druga strana te voli ko boga
pa ne moze covek da ne misli da je ta druga strana mazohista?
zasto je to tako ne znam mozda je dao frojd objasnjene ili drugi psiholozi al tako je to u zivotu

samo ako si osoba gde mislis svakom po zasluzi vidi da nadjes slicnog

Back