Veze sa ljudima iz drugih kultura, naroda itd? kulturološke razlike

Poruka
2.537
Vaša misljenja i iskustva?
Da li ste bili sa strancima i kako ste uspevali da prevazidjete razlike u mentalitetu, kulturi običajima?
Da li ima nešto specifično što vam se dopada u mentalitetu odredjenih naroda u odnosu na nas? Ili ne dopada, mane i plusevi itd…

Ja sam imao par veze sa devojkama iz drugih delova Evrope, i kad bih povukao paralelu, postoje tacno definisane presnosti i mane u odnosu na nase zene, ali i taj problem kompromisa u mentalitetu, pogledima na zivot, porodicu, pa i druge sporesne stvari.
Eyo, vasa iskustva?

Пријатно искуство са женом која је рођена и одрасла у Лими, чији је отац српско/француског порекла, а мајка Еквадорка.
Драстична разлика у односу на балкански менталитет.
Zanimljivo :) mozes li navesti neke primere?

Ja cu navesti za severnjakinju.
npr veoma direktna, idiviualna ti si joj saput ik, ne oslanja se na tebe i ne treba joj musko kao zastitnik(prividni), zna sta hoce sta nece tacno, nema neckanja. Nema musko zenskih poslova, i ti peres i kuvas i ona popravlja po kuci. Nema obavezu da kuva rucak za porodicu recimo svaki dan i slicno. Naravno deca su izuzetak, al dotle nismo stigli. Bar ona je takvih pogleda. Nije bitno ko koliko zaradjuje i ko sta placa. Odnosi sa porodicom, roditelji i prva grana i to je to, ne ono da se cujes sa 50 rodjaka i svakog moras obici da se ne uvredi.
Sa druge strane jedna super osobina, nema drame i histerije, ko kod nasih, sve se resava dijalogom i racionalno. Dosta ti slobode daje da radis sta hoces, nema posesivnosti. Isto pozitivno iskustvo.
Opet sa Ruskinjom totalno druga prica npr.

E sad me zanima juzno Amerikanka, ta je sigurno bila zivac i vrele krvi 😄😅

Da li ste bili sa strancima i kako ste uspevali da prevazidjete razlike u mentalitetu, kulturi običajima?
Da li ima nešto specifično što vam se dopada u mentalitetu odredjenih naroda u odnosu na nas? Ili ne dopada, mane i plusevi itd…

Ja sam imao par veze sa devojkama iz drugih delova Evrope, i kad bih povukao paralelu, postoje tacno definisane presnosti i mane u odnosu na nase zene, ali i taj problem kompromisa u mentalitetu, pogledima na zivot, porodicu, pa i druge sporesne stvari.
Eyo, vasa iskustva?
Pa i nisam da ti pravo kazem. To je i stvar pristupa. Ako si opusten i glavne teme sa njiom ti nisu politika-kultura-ekonomija, to se onda svodi na konkretno tu osobu a ne odakle dolazi. Naravno, uvek ima svuda ljudi koji zive u okvirima svog drustva- respect i adios amigos. Poput ove sponze koja je dosla da nam soli pamet kako treba muskarci da skuplje kupuje zene., kroz nekakvu kvazi kulturu. A to je univerzalno.

Eyo, vasa iskustva?
pa npr tajland kade uporedis od dansku to bagami da se zprepastis
oni ne znaju sta je to trzni centar tajlandjani!
imahuu zato pjacu od ko nasu golemu moravu i camce i neke kisombrane a danci ma to na nivou povedili nas i u fudbalu

Eyo, vasa iskustva?
latinica vs ćirilica

Pa i nisam da ti pravo kazem. To je i stvar pristupa. Ako si opusten i glavne teme sa njiom ti nisu politika-kultura-ekonomija, to se onda svodi na konkretno tu osobu a ne odakle dolazi. Naravno, uvek ima svuda ljudi koji zive u okvirima svog drustva- respect i adios amigos. Poput ove sponze koja je dosla da nam soli pamet kako treba muskarci da skuplje kupuje zene., kroz nekakvu kvazi kulturu. A to je univerzalno.
👍
Na koju sponzu tacno mislis?

Back