Veze - izgradnja, održavanje i najčešći problemi

Mislim da ne bih vise nikad bio u ozb vezi. Mozda nekom odnosu koji je do nivoa zabave i nekog saputnistva - prijateljstva (svako svoje planove, svako svoju gajbu). Ali nesto gde se ulaze vise, ne.
Mogu da rilejtujem sa ovim, međutim trenutno se nešto drugo dešava kod mene po pitanju veze - uskoro ćemo znati na čemu smo.

Inače, ovako što si naveo sam i ja gledao na stvari. Razlog zašto - odustao sam od želje za decom usled nekih okolnosti, tako da ne vidim neki razlog za zajednički život. Plus živim kao vuk samotnjak posđednjih 10ak godina.

Šta je na tebe uticalo da digneš ruke od ozbiljnih veza?

Mogu da rilejtujem sa ovim, međutim trenutno se nešto drugo dešava kod mene po pitanju veze - uskoro ćemo znati na čemu smo.

Inače, ovako što si naveo sam i ja gledao na stvari. Razlog zašto - odustao sam od želje za decom usled nekih okolnosti, tako da ne vidim neki razlog za zajednički život. Plus živim kao vuk samotnjak posđednjih 10ak godina.

Šta je na tebe uticalo da digneš ruke od ozbiljnih veza?
Nemoj da me pogresno shvatis ali to je isuvise privatno pitanje za mene da dam odgovor ovde.
Mogu ti ovako reci:
Vecina veza i koje sam imao su mi kvarile odnos onda kada bi postale ozbiljne i gasile tu romantiku svodjenjem na prakticno. I nisu dugo trajale. Svega nekoliko veza sam imao koje su duze trajale. Svaka je imala tendenciju da predje u to i to je kada sam raskidao. Isto tako, vuk samotnjak, volim svoj prostor, ne volim kada me ukljucuje previse u svoj zivot, tipa izlasci sa njenin drugarima, organizovani zajednicki vikendi, jednostavno, svaka je imala vise energije od mene u tome da bi me to preopteretilo, osetio bih se gubim u tome, da gubim ne slobodu, vec izbor na kojem se radi, a tu vrstu sigurnosti mi ni jedna nije ulivala i raskidao.

Potpitanje:
Na kom osnovu gradite vezu/bez čega ne biste više bili u vezi sa nekim?
Odličan seks, emotivna povezanost, isti ciljevi u životu, nešto treće?

Sumnja i nepoverenje.

Prethodnu vezu sam prekinula jer sam osetila upravo to. Hm, sada sam se setila, višegodišnju vezu u mladosti, ranoj mladosti sam prekinula iz istog razloga. Očigledno se neke stvari ne menjaju! :aha:

Osnova teme jeste veza kao tip odnosa (nije one night stand, nije friends with benefits niti šta slično). Kakva su vaša iskustva sa vezama, kako je sve počelo, kako je izgledalo vaše zajedničko vreme, šta se menjalo vremenom, da li ste još uvek u vezi/ako niste - kako je došlo do rastanka? Imate li možda da podelite neko zanimljivo razmišljanje u vezi ove teme? Kako su vaše nekadašnje veze uticale na vaš današnji pogled na život?
Šta za vas znači biti u vezi sa nekim?
Sve super dok se ne umesaju moji roditelji. Sa prvom su raskinuli u moje ime i tako dalje.... ima samo dve devijacije, sa jednom sam raskinuo
jer je htela da se testiramo zbog toga sto sam bio narkoman, a jednu sam napustio zbog nemogucih uslova zivota kod nje
nakon godinu dana zivota tamo (moji roditelji su je izbacili, pa sam presao kod nje).
I sad sam u braku, opametio sam se, zivimo u svom stanu. Inace sem problema sa roditeljima, nije bilo nekih trzavica...

Osnova teme jeste veza kao tip odnosa (nije one night stand, nije friends with benefits niti šta slično). Kakva su vaša iskustva sa vezama, kako je sve počelo, kako je izgledalo vaše zajedničko vreme, šta se menjalo vremenom, da li ste još uvek u vezi/ako niste - kako je došlo do rastanka? Imate li možda da podelite neko zanimljivo razmišljanje u vezi ove teme? Kako su vaše nekadašnje veze uticale na vaš današnji pogled na život?
Šta za vas znači biti u vezi sa nekim?
Nisam u vezi. Uticaj da sve prodje i bez svake se moze. Vratite se u svoje osnovno pređašnje stanje, fabričko podešavanje kad veza pukne.

Nisam u vezi. Uticaj da sve prodje i bez svake se moze. Vratite se u svoje osnovno pređašnje stanje, fabričko podešavanje kad veza pukne.
Veze pucaju zbog nemogucnosti da samostalno zivite. Ko god obezbedi samostalan zivot, veza ce uspeti.
Ne mozete beskonacno samo da se vidjate ko tinejdzeri... i obicno kad pocnete zajednicki zivot
to se odmah vidi jel mozete ili ne mozete...

Neka moja praksa je da dejtujem između mesec i tri dok ne provalim koliko smo kompatibilni i šta bi bio neki naš potencijal. Posle toga ako ima osnova za nešto provodimo više uzastopnih dana zajedno kako bi videli kako to fonkcioniše. Ako je ok veza je neki potencijal i priča se o stvarima koje želimo u životu tj. napravimo neke zajedničke ciljeve koji mogu u nekom kraćem roku da se ispune i radimo na njima.

Back