veza notebook-desktop preko USB

snejks:
Preko USB-a nisam siguran da može. Što ne probaš kao i sav normalan svet preko mrežne kartice?
Naravno da može, treba ti samo USB-USB kabl za povezivanje dva PC-ja. Pazi, taj kabl na sredini ima kao malo zadebljanje (kutijica) u kom je elektronika i nije baš jeftin. Nemoj SLUČAJNO da uzmeš običan A-A USB kabl (i ovakvi postoje, zove se straight-through USB) jer ćeš spaliti USB port(ove).

Dakle USB kabl za povezivanje PC-ja, to traži u radnji. Nije ga baš lako naći a nije ni jeftin, da znaš...

P.S. Snejks, dobijaš specijalnu nagradu za najviše pogrešnih odgovora na temi hardwer. Nekad nisam siguran da li namerno pališ narod il' si ozbiljan... :)

Sizif:
Naravno da može, treba ti samo USB-USB kabl za povezivanje dva PC-ja. Pazi, taj kabl na sredini ima kao malo zadebljanje (kutijica) u kom je elektronika i nije baš jeftin. Nemoj SLUČAJNO da uzmeš običan A-A USB kabl (i ovakvi postoje, zove se straight-through USB) jer ćeš spaliti USB port(ove).

Dakle USB kabl za povezivanje PC-ja, to traži u radnji. Nije ga baš lako naći a nije ni jeftin, da znaš...

P.S. Snejks, dobijaš specijalnu nagradu za najviše pogrešnih odgovora na temi hardwer. Nekad nisam siguran da li namerno pališ narod il' si ozbiljan... :)
Sizife neću sada o hardweru :) ali je vreme da preispitaš sopstvene stavove u vezi pitanja koje se ovde postavljaju i odgovora kojih ste se nadavali svaki put.

To je pod uslovom da lap top ima mrezni prikljucak. Moj stari lap top nije imao pa sam morao da kupujem PCMCIA karticu cena oko 25 evra. Druga varijanta po skupoci je USB 2.0 10/100 Network adapter kosta oko 1900 dindzi. Treca varijanta ova USB-USB 1.1 je oko 1200, a 2.0 oko 1400 dindzi. Ako ima srece onda poslednja varijanta sa UTP mreznim kablom koja je i najjeftinija.

Back