Veverica mi jede voće - ja ću to da ubijem

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.542
Imam vevericu što živi tu negde u dvorištu i počela je da mi jede voće. Prvo kajsije pa smokve pa jabuke... Napravila mi je štetu neviđenu. A dodje i samo gricne i baci.

vev.jpg

Ja ću to da ubijem iz vazdušne puške ako mi neko ne da neki drugi savet da se rešim bede.

Evo ChatGPT veli:

Da biste se oslobodili veverica koje jedu jabuke na drvetu, možete koristiti nekoliko metoda koje će ih odvratiti od drveća bez nanošenja štete. Evo nekoliko praktičnih saveta:

1. Mreže ili zaštitne vreće:
    • Postavite mreže oko stabla ili zaštitne vreće oko grana sa voćem kako biste fizički sprečili veverice da dođu do jabuka. Ovo je jedna od najsigurnijih i najefikasnijih metoda.
  2. Zaštita debla:
    • Oko stabla postavite metalne ili plastične štitnike koji sprečavaju veverice da se penju. Štitnici treba da budu dovoljno široki (najmanje 60 cm) i postavljeni tako da se veverice ne mogu popeti iznad njih.
  3. Repelenti:
    • Koristite prirodne repelente poput mešavine ljute paprike i vode. Sprej možete naprskati po drvetu i plodovima, ali pazite da ovo ne utiče na ukus jabuka. Takođe, beli luk i sirće su prirodni repelenti koje veverice ne vole.
  4. Hrana za veverice:
    • Postavite hranilice sa hranom za veverice na nekoj udaljenosti od drveta. Ako im pružite alternativni izvor hrane, moguće je da će manje interesovanja pokazivati za vaše jabuke.
  5. Strah od predatora:
    • Postavite lažne sove, zmije ili druge predatore oko drveta. Ove simulacije mogu uplašiti veverice i držati ih podalje od drveta.
  6. Zvučni uređaji:
    • Neki koriste ultrazvučne uređaje ili zvukove koji plaše veverice. Ovi uređaji emituju zvuke koji su neprijatni za veverice, ali ih ljudi ne čuju.
Ako nijedna od ovih metoda nije efikasna, možete se posavetovati sa stručnjakom za kontrolu štetočina koji će vam pomoći da pronađete najbolji način da zaštitite svoje voće.

Može i zamka sa lavorom, konopcem i štapom kao nekada za ptice, samo postaviš kikiriki i čekaš. Ono kad nemaš šta drugo da radiš pustiš neku muziku pored sebe i čekaš da naiđe. Kažu da ih kikiriki puter mami - polude kad osete miris. Jedino što zna da se vrate pa treba da je odneseš negde preko reke ili 10km najmanje.

Imam vevericu što živi tu negde u dvorištu i počela je da mi jede voće. Prvo kajsije pa smokve pa jabuke... Napravila mi je štetu neviđenu. A dodje i samo gricne i baci.

Pogledajte prilog 1597078

Ja ću to da ubijem iz vazdušne puške ako mi neko ne da neki drugi savet da se rešim bede.
Ти мислиш да она живи у твом дворишту, а она да ти живиш у њеном. Само се зајебавај па кад ти позове свог кума вука или кумицу шаркицу има да буде весело! :lol:

Nije to jela veverica.

Ти мислиш да она живи у твом дворишту, а она да ти живиш у њеном. Само се зајебавај па кад ти позове свог кума вука или кумицу шаркицу има да буде весело! :lol:
Veverice godinama žive u mom dvorištu. Ove godine je prvi put da mi pravi ovakvu štetu. Možda je neki dođoš, neko ko se udao u moj kraj? Vidim da je muško.

Veverice godinama žive u mom dvorištu. Ove godine je prvi put da mi pravi ovakvu štetu. Možda je neki dođoš, neko ko se udao u moj kraj? Vidim da je muško.
Онда није вјеверица него вјеверац. Исправљај наслов да те не пријавим за родно несензитивни језик!

Mislim da to ima veze sa ovim vrućinčinama i sigurno dehidriraju. Ne znam baš za smokve, ali jabuke su sočne. Možda neko čanče sa vodom da se stavi. Osetile bi vodu ako je do toga i napile bi se. Jeino mora nekako da se pričvrsti jer ako nešto veće naiže da pije može da se prevrne.

Poslednja izmena:

Blago tebi, sve ti rodilo!
Meni ni kajsije, ni jabuke nisu rodile...
Tek nešto malo krušaka..

Moje veverice jedu orahe na placu... plus ih rasejavaju okolo, pa moram da sečem mladice oraha.

Nemoj da ih ubiješ...
Pusti ih neka jedu...

:vzagrljaj:

pa nisam za njih sadio
Gledala sam na 3 m udaljena kako moju vevericu proganja neka ptičurina... stuštila se odozgo ko metak
i mogu da ti kažem da je veverica morala da napravi desetak "finti" levo, desno, gore, dole, dok nije zbrisala
muđu grane nekog bora. Navijala sam za vevericu i hvala Bogu, spasila se...

Ja mojim vevericama stavljam tamo na neki panj dvadesetak oraha u ljusci... i pojedu istog dana...

Ponudi i ti tvojoj veverici orahe u ljusci, hahahah

Jedino tako,ako imas vremena da je cekas,jer je veoma lukava.I da,unistava svako voce.Samo pripazi da ih nema vise,jer one idu uvek u paru.Mada mislim kada bi im ostavljao hranu,mozda ne bi pravile takvu propast.Mislim da vec ima zireva,nakupu negde i ostavi na neko vidno i otvoreno mesto,ali nemoj po mnogo da im ostavljas vec po malo i to svaki dan,da se naviknu.Mislim da ce prestati da diraju ostalo voce.Opet ako ne prestanu,onda im ne ginu diabole.

da li mačka oće da juri vevericu?
Oce, ali obicno ne rade to dugo.
Iako su macke ultra brze, veverice su ipak brze.
tako na kraju naprave neki pakt.
americke divlje crne veverice mogu da budu i agresivne, pa cak moze da se desi da napadnu i ljude.
Nazalost neko je dovukao te u Evropu i one su masovno potisnule domace crvene veverice
ne secam se kad sam poslednji put video domacu vevericu.

brizna veverice moze biti zavidna, ali chipmunkovi su jos brzi. Toliko su brzi da ih je nekad tesko ispratiti i pogledom. To leti ko metak.
Nije mi poznato da chipmunkova ima kod nas.

Back