vetikalna linija

gorki2

Zainteresovan član
Poruka
305
Imam konkretan problem, naime hocu da napravim vertikalnu liniju na strani pomocu 1x1 piksel gif slike ali da se linija izduzuje zajedno sa stranom. Ako koristim "height=100%" dobijem sta hocu ali samo u Firefoxu. IE ne prikaze nista, Opera samo prvi piksel. Ovo mi je prvi sajt na kom radim pa ne znam da to izvedem. Svaka pomoc je dobro dosla a ako ima neki drugi, bolji nacin, za tu liniju rado bih ga cuo.

Hvala!

PRVO mozes da zadas "height" u pixelima a ne u procentima, ali onda moras da je prilagodjavas na svakoj stranici.

DRUGO Napravi kolonu u tabeli gde hoces da ti se pojavljuje ta linija pa za pozadinu te kolone postavi tu slicicu

Da li bi mogao da nam pokažeš konkretan primer? Ta linija može da bude postavljena kao pozadina koja se ponavlja po vertikali.

.IMEKLASE { background-image:url('IMESLIKE.gif'); background-repeat: repeat-y;}

Ubaci to u svoj CSS fajl i doteruj ga po želji...naravno, biće ti potreban neki razmak pošto reče da je slika 1x1px. Ili to, ili da je doteraš tako da razmak bude iste boje kao i pozadina same stranice/elementa stranice. Naravno, vodi računa o tome da i tekst moraš da doteraš, kako ne bi išao preko te linije.

Desecration Smile:
Da li bi mogao da nam pokažeš konkretan primer? Ta linija može da bude postavljena kao pozadina koja se ponavlja po vertikali.

.IMEKLASE { background-image:url('IMESLIKE.gif'); background-repeat: repeat-y;}

Ubaci to u svoj CSS fajl i doteruj ga po želji...naravno, biće ti potreban neki razmak pošto reče da je slika 1x1px. Ili to, ili da je doteraš tako da razmak bude iste boje kao i pozadina same stranice/elementa stranice. Naravno, vodi računa o tome da i tekst moraš da doteraš, kako ne bi išao preko te linije.

Resio sam to pomocu "drugog" nacina. Napravio kolonu 1 px sirine i sliku stavio kao background image s tim da je height 100% i eto radi u svim browserima. A konkretan primer pa stavicu ja sajt na ocenjivanje cim bude online jer mi je prvi kako rekoh pa me zbilja zanima misljenje znalaca.

Back