Ветерани за забрану концерта Лепе Брене у Сплиту

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Већ виђено
ЗАГРЕБ – Заједница удружења хрватских ратних војних инвалида Сплитско-далматинске жупаније од сплитског градоначелника Жељка Керума затражила је да не дозволи одржавање концерта певачице Лепе Брене који је планиран за октобар у сплитској дворани Спаладиум Арена због њеног наводног „величања агресора на Хрватску за време рата”.
Сплитски ветерани, без обзира што је Брена недавно одржала концерт у Загребу, сматрају да је Сплит осетљивији када су у питању сећања на протекли рат.
„Вероватно ће неки, којима није стало до осећаја породица погинулих хрватских бранилаца и нас њихових сабораца, помислити да је то уперено против културних догађања, али сматрамо како није примерено да Лепа Брена одржи концерт у Сплиту”, истиче се у ветеранском захтеву.
Подсетимо, Лепа Брена је 13. јуна одржала веома посећен концерт у дворани Арена, највећој у Загребу и поред покушаја тамошњих ветеранских удружења да тај концерт спрече и испослују његову забрану, односно да, по предлогу неких удружења Лепа Брена зараду уплати у фонд за погинуле ветеране и њихову децу.
Посетиоце тог концерта није спречио ни протест стотињак ветерана пред двораном уочи самог концерта, а петицију подршке ветеранима потписао изузетно мали број људи.
 

Back
Top