ВЕТАР ДУВА С МОРАВЕ: Ђуро од 1945. хара Шумадијом! Докле тако Србијанци?

Ma voli čovek tu politiku, ušla mu u krv, izgleda.

Iskreno, ja ga oduvek znam kao političara, ne kao pravnika ?

Gde je to Vučko radio kao pravnik ?

Za razliku od tog Žuje .

Pa baš su najgori ti večiti, profesionalni političari. Vučić, Dačić, Vulin... sve ista sorta, da im nije politike, umrli bi od gladi.

I zašto bi uopšte drugim profesijama bio zabranjen ulazak u politiku?

Pa baš su najgori ti večiti, profesionalni političari. Vučić, Dačić, Vulin... sve ista sorta, da im nije politike, umrli bi od gladi.

I zašto bi uopšte drugim profesijama bio zabranjen ulazak u politiku?
Politikom bi trebalo da se bave profesionalci - političari, ljudi koji završavaju političke nauke, filozofiju i sl.

Školovan kadar za to zanimanje.

E sad, ako glumci ili lekari koji znaju da glume i leče ljude, preferiraju ka politici, to po meni nije u redu, jer da su dobri i sposobni USPELI BI U SVOJOJ PROFESIJI zar ne

Politikom bi trebalo da se bave profesionalci - političari, ljudi koji završavaju političke nauke, filozofiju i sl.

Školovan kadar za to zanimanje.

E sad, ako glumci ili lekari koji znaju da glume i leče ljude, preferiraju ka politici, to po meni nije u redu, jer da su dobri i sposobni USPELI BI U SVOJOJ PROFESIJI zar ne

To su sve besmislice. Politika nije nuklearna fizika pa da se njome mogu baviti samo oni koji su završili političke nauke. Ima dosta primera uspešnih političara koji su došli iz neke sasvim druge branše. Aktuelni predsednik Ukrajine je komičar. Nažalost, dominantna struka u politici su pravnici, koji imaju lošu reputaciju u celom svetu pa je valjda zato i sama politika takva kaljuga da se normalni ljudi teško odlučuju da se bave njome.

Lepo je videti da postoji neko ko ce na sledecim izborima kandidovati "Srbijansku Kartu".
Dugo se cekalo...
Постојала је нека либерална странка из Ваљева 90-тих, која је оптуживала Црногорце да шиканирају Албанце на КиМ, а Личане да малтретирају Хрвате,Херцеговце да киње Муслимане у БиХ и да сви они заједно владају Србијом и Хрватском и целојм Југославијом.Нису се баш прославили, међусрпски завичајни шовинизам се није примио у Србији.

Др Жуја и његови обожаваоци оптужују досељенике (шифра Ђуро) да су ставили србијанске раднике у пелене, али радници у пеленама нису постојали у "Ђуриној Србији".То је почело са србским домаћинима-православцима, обожаватељима политичке мисли Николаја Велимировића, великим Србима и антикомунистима.

Хрват Тито, Личани, Црногорци, комунисти нису имали петљу да ставе Србијанце у пелене и да их разјуре широм Европе, могуће да нису много волели Србијанце, али нису им то радили.

Сада имамо ове који много воле Србе и Србијанце, па из претеране љубави повијају Српчиће у пелене, као што ради брижна мајка са бебом.

Још једна жртва Ђурове страховладе у Србији 1945-1990 године.
78754970_1172839656252089_3479769343439405056_n (2) - Copy.jpg

Па јел бар доста окупаторских слугу побио?

Uglavnom je ubijao malo imućnije seljake, sveštenike i učenije ljude kao protivnike svetske revolucije koja sledi. To su takozvana, lijeva skretanja u Hercegovini i Crnoj Gori. Vođa komunističkih zločinaca u Hercegovini bili su Petar Drapšin (Srbija) i Sava Kovačević(Crna Gora). I dan danas imate ulice i škole u Srbiji koje nose imena ove dvojice ratnih zločinaca. Znači, u vreme kada su Srbi u NDH , egzistencijalno ugroženi od ustaša i muslimana , iz Srbije im se šalju komunisti i direktive kojima se izaziva raskol u do tada jedinstvenom srpskom pokretu. Pokreću sukobe sa Nemcima i još gore Italijanima koji su koliko-toliko štitili Srbe u Hercegovini od ustaša. Zbog toga ste vi komunisti bili štetni za Srbe u NDH koliko i ustaše. Zbog toga si ti Komšo ustaša iz Petlovac.
P.S. Moj pokojni deda je sa Pavlom Đurišićem tamanio i ustaše i komuniste. Doduše, ne u dovoljnom broju.

Др Жујовић би требао да зна да се крај Мораве не рађају Шумадинци него Моравци.Такође, треба да зна да Србију није окупирао никакав тзв."Ђуро" 1945 године.У социјализму, Србијом су углавном владали Србијанци, Стамболићи, Дража Марковић , Видић, Крцун, Ранковић, Веселинов, Влашкалић, Чкребић.

Ниједан лидер Савеза комуниста Србије није био рођен ван Србије.То су били људи рођени у општинама попут Ивањице, Обреновца, Зрењанина, Књажевцу, Кули, Београду, Нишу, Крагујевцу итд.И Милошевић је био рођен у Србији, било је неформално правило да лидер (прво генерални секретар а онда председник ЦК) комуниста у Србији мора бити рођен у Србији.То је била најважнија политичка фигура у Србији.

Далеко је од истине антикомунистичка бајка да су социјалистичком Србијом владали неки "дођоши", јер се знало докле може да стигне неко ко није пореклом из Србије.

После 2000 године позиције су почели да заузимају људи који су имали страно или двојно држављанство, а током 90-тих опозицију су предводили људи пореклом из БиХ(Драшковић, Ђинђић и Шешељ).

Tačno. Zato je ovo licemerno. Prozivanje Srba van Srbije da su doneli komunizam, a ono najverniji Titovi sardnici Krcun i Leka, Srbijanci iz Užica.Naubijali se hiljade i hiljade Srba - nekomunista. To je tako tipično za nas. Uvek su oni drugi krivi, mi nikad, ni promil.
Naravno, ne treba zaboraviti ni cg partizane koji jesu divljali po Dedinju i te kritike su opravdane.

Što se tiče Srba u BH i HR tamošnji komunisti su uvek zauzimali neka potpredsednička mesta, pogotovo u HR. Uglavnom to su bili likovi datebogsaćuva. Srbi samo na papiru. Nešto kao ovaj Milošević, što slavi Oluju u Kninu. Uglavnom, jedan takav Srbin je pedestih ili kasnije, zaboravih, glasao je protiv građenja spomenika u Jasenovcu, kao to nije potrebno, zbog bratstva-jedinstva. Možete misliti ludilo, neki Hrvati se zalažu za spomenik u Jasenovcu, a hrv. Srbin kaže da nije potreban.
Ili onaj nesrećnik Bogić Bogićević iz BH, koji je glasao protiv vojnog udara.

I da, tu su još i komunisti iz Vojvodine koji su od ustava 74. do 88. gotovo uvek na saveznom nivou glasali za predloge iz Zagreba, a protiv Beograda.

ETO, mislim da je ovo mnogo kompletnija priča ko se kako postavljao za vreme komunizma od priča oni su došli, a mi jadni nevini. Važi za Srbe iz svih republika, pokrajina, regiona i čega već. Mnogo toga se izdešavalo u proteklih 30 god., pa smo mnogo toga i zaboravili, alo zato nismo zaboravili da teramo inat jedni drugima. Tu smo N. 1

(...) I da, tu su još i komunisti iz Vojvodine koji su od ustava 74. do 88. gotovo uvek na saveznom nivou glasali za predloge iz Zagreba, a protiv Beograda. (...)
Ма да аутономаши маму им ахахаха еј а јел` си то долетео времепловом из 1988 и јогурт-револуције са Политиком Експрес под мишком?

Uglavnom je ubijao malo imućnije seljake, sveštenike i učenije ljude kao protivnike svetske revolucije koja sledi. To su takozvana, lijeva skretanja u Hercegovini i Crnoj Gori. (...)
То сам ја "земљаче" учио у школи, било је у уџбенику из Историје у време генијалног Шуваровог Усмереног образовања. Лева скретања су се учила у оквиру лекција о НОБ и Револуцији. "Зле комуњаре" нису то криле, а како то данас лаже Велики Србин, десничар из Личке комунистичке породице и СНС-бот Драгослав Бокан.

Zbog toga si ti Komšo ustaša iz Petlovac.
Ма важи домобране.

(...) Ниједан лидер Савеза комуниста Србије није био рођен ван Србије.То су били људи рођени у општинама попут Ивањице, Обреновца, Зрењанина, Књажевцу, Кули, Београду, Нишу, Крагујевцу итд.И Милошевић је био рођен у Србији, било је неформално правило да лидер (прво генерални секретар а онда председник ЦК) комуниста у Србији мора бити рођен у Србији. (...)
То је важило само за највишу гарнитуру, а по дубини - општински секретар СК, председник општине, директор ООУР-а, шеф станице милиције, директор СДК-а, директор Дома здравља, укратко све оно шта би се данас звало "дубока држава" - све тврди анти-Србијански кадар који се овде довукао из пасивних крајева бивше Југе.

То је важило само за највишу гарнитуру, а по дубини - општински секретар СК, председник општине, директор ООУР-а, шеф станице милиције, директор СДК-а, директор Дома здравља, укратко све оно шта би се данас звало "дубока држава" - све тврди анти-Србијански кадар који се овде довукао из пасивних крајева бивше Југе.
Kumunjara je bilo sa svih strana i to se zvalo nacionalni ključ.

Uglavnom je bilo najvažnije da u školama bude dovoljno hrvata da nadziru i cinkare.

Crvene ustaše

Doseti se naš Žuja fajzer jadu tek kad je razmeno šestu banku, a do sad mu je bilo sve potaman.

Kumunjara je bilo sa svih strana i to se zvalo nacionalni ključ. (...)
Не, национални кључ се примењивао само у савезним државним органима и уопште тамо где су требале све републике да буду што је могуће равномерније заступљене. Рецимо у дипломатији. Или у фудбалској репрезантацији. Или не оду на Евровизију Дадо & Слађана него извођач из Македоније јер је њихов ред те године.
Нешто "националног кључа" је било и у БиХ.
У оквиру Социјалистичке Републике у Србије није се примењивао национални кључ, већ су Црногорци, Личани, Крајишници, Славонци, Далматинци, Босанци и остали сасвим слободно долазили на руководеће положаје преко вештине увлачења у буљу оном изнад себе, вештине коју су успешно савлађивали већ од студентске организације СК, а све бивајући већим титоистима од Тита (као што су сада "већи Срби" од Србијанаца чији су преци у деветнаестом веку дигли устанак, створили Краљевину Србију као суверену државу, гинули на Кајмакчалану и да не набрајам) и наравно својим племенским, родбинским и кумовским везама.

Poslednja izmena:
Не, национални кључ се примењивао само у савезним државним органима и уопште тамо где су требале све републике да буду што је могуће равномерније заступљене. Рецимо у дипломатији. Или у фудбалској репрезантацији. Или не оду на Евровизију Дадо & Слађана него извођач из Македоније јер је њихов ред те године.
Нешто "националног кључа" је било и у БиХ.
У оквиру Социјалистичке Републике у Србије није се примењивао национални кључ, већ су Црногорци, Личани, Крајишници, Славонци, Далматинци, Босанци и остали сасвим слободно долазили на руководеће положаје преко вештине увлачења у буљу оном изнад себе, вештине коју су успешно савлађивали већ од студентске организације СК, а све бивајући већим титоистима од Тита (као што су сада "већи Срби" од Србијанаца чији су преци у деветнаестом веку дигли устанак, створили Краљевину Србију као суверену државу, гинули на Кајмакчалану и да не набрајам) и наравно својим племенским, родбинским и кумовским везама.
Ne serendaj kad je titunjara bilo svugde .
Vrlo je glupavo to što ti i Žuja fajzer stvarate mržnju među Srbima jer Srbi dobro znaju koji kuvar zapržava tu vašu sorošinternacional čorbu.

Ne serendaj kad je titunjara bilo svugde .
Vrlo je glupavo to što ti i Žuja fajzer stvarate mržnju među Srbima jer Srbi dobro znaju koji kuvar zapržava tu vašu sorošinternacional čorbu.
Видим да сте полудели због текста. Истина боли. Ако, и треба.

Видим да сте полудели због текста. Истина боли. Ако и треба.
Jok, čak sam Lala iz Banata koji bi zbog iskustva sa dođošima kumunjarama kao trebao da se zalepi na te soroševske smrdotine.

Zapravo istina je da mi je kućno vaspitanje i u onim crvenim zlim vremenima nalagalo da sažaljevam sunarodnike koji su legli na titoustašku rudu i klicali titu koji je dojučerašnje ustaške koljače doveo na ključna mesta .
Danas su soroševci isto ono što su bili titovci onda.
Šljam i ološ internacionalna

Ма да аутономаши маму им ахахаха еј а јел` си то долетео времепловом из 1988 и јогурт-револуције са Политиком Експрес под мишком?

Odgovorio sam činjenicama.
Demantujte me, ako sam pogrešio. Samo bez pisanja ovih gluposti.

Odgovorio sam činjenicama.
Demantujte me, ako sam pogrešio. Samo bez pisanja ovih gluposti.
Па није истина. Никаквог "подржавања Загреба" у смислу да се напакости Србији, а од стране војвођанског руководства није било. Напротив, односи између обе покрајине и републике пре Осме седнице били су одлични, и ти односи се кваре тек са Милошевићем. То што си написао је лаж Тв Бастиље и Експрес Политике из 1988.

Па није истина. Никаквог "подржавања Загреба" у смислу да се напакости Србији, а од стране војвођанског руководства није било. Напротив, односи између обе покрајине и републике пре Осме седнице били су одлични, и ти односи се кваре тек са Милошевићем. То што си написао је лаж Тв Бастиље и Експрес Политике из 1988.

Super su odnosi. Samo Vojvodina blokira odluke na nivou r.Srbije i kao što rekoh glasa za predloge iz Zagreba na saveznom nivou.
To bi vi kao iskusni borac za srbijanske interese trebalo prvo da rešite, pa tek onda da se posvetite Srbima van Srbije.

Back