Quantcast

Вести са КиМ-а.(фашизам поново јаше)

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
Молим модераторе да не обришу тему..
--------------------------
kfor.jpg


Кфор затворила границу према (централној) Србији и Србима се не испоручује храна !!!
http://derstandard.at/?id=3232585
По вестима на линку француски и амерички Кфор затворио је у Јариње граничне прелазе према централној Србији, а цело северно Косово данас је остало без испоруке млека и остале животне намирнице.
 

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
kosovojesrbijaas6.jpg

http://www.tanjug.co.yu/
БРЊАК 20. фебруара - Због блокаде Кфора на два контролна пункта северног Косова, на административној линији са централном Србијом, Јариње код Лепосавица и Брњак код Зубиног Потока, дневна штампа из централне Србије стигла је у Косовску Митровицу са закашњењем, а локални дистрибутери пребацивали су је заобилазним, шумским путевима. Из централне Србије у северни део Косовске Митровице јутрос нису стигли јогурт и млеко, док је снабдевање хлебом уобичајено, јер се допрема из Лепосавића и Зубиног Потока. УНМИК и Кфор су, после јучерашњег протеста косовских Срба блокирали два контролна пункта, а најављено је да це блокада трајати до 17.45 часова.

slika200513_dana.jpg
 

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
http://www.tanjug.co.yu/Dogadjaji/VladaSrbije/default.aspx

КОСОВО-СЕВЕР-ИВАНОВИЋ

Ивановић:Ситуација на северу Косова се погоршава

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 20. фебруара (Тањуг) - Председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић изјавио је данас да се безбедносна ситуација на северу Косова погоршава.

Одлука шефа УНИМК-а Јоахима Рикера о затварању административних прелаза према централној Србији, у Јарињу и Брњаку, још је на снази. Нису стигле животне намирнице, док су заобилазним сеоским путевима на север Косова допремљени дневна штампа и хлеб.

"Очито је да се безбедносна ситуација на северу покрајине погоршава и да су неприлагођеним акцијама Кфора и УНМИК-а, а по налогу албанских институција и Рикера, уследиле мере које су дестабилизовале стање", рекао је Ивановић.

Он је упозорио да ће, уколико блокада између севера Косова и централне Србије не буде уклоњена за 24 цацса, доћи до још већих протеста и демонстрација, које ће испровоцирати шеф УНМИК-а.

Ивановић је нагласио да се Срби на северу Косова осећају грађанима Србије и да не признају сецесију Косова и објаснио да је јучерашњи револт Срба на два административна прелаза уследио због тога што Срби не желе баријере према осталом делу Србије.

"Царине на северу не може бити и никакви Албанци ту не могу бити стационирани, јер би то изазвало дестабилизацију", упозорио је председник СНВ.
 

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
a zbog čega su zatvorili granicu pa Srbija ne može Srbima da isporuči hranu?
Зато што насилно отимају део територије Србије...а сметају им Срби..

Влада Републике Србије доноси
О Д Л У К У О ПОНИШТАВАЊУ ПРОТИВПРАВНИХ АКАТА ПРИВРЕМЕНИХ ОРГАНА САМОУПРАВЕ
НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ О ПРОГЛАШЕЊУ ЈЕДНОСТРАНЕ НЕЗАВИСНОСТИ

Поништавају се акти и радње привремених органа самоуправе на Косову и Метохији којима се проглашава једнострана независност, јер нарушавају суверенитет и територијалну целокупност Републике Србије зајемчену Уставом Републике Србије, Повељом Уједињених нација, Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 1999. године и другим резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација, као и важећим међународним правом. Ови акти и радње представљају насилно и једнострано отцепљење дела територије Републике Србије, и зато су неважећи и ништавни. Ови акти и радње не производе никакво правно дејство у Републици Србији, као ни и у међународном правном поретку. Једнострано отцепљење дела територије суверене државе представља правно насиље над Републиком Србијом и насиље над важећим међународним правом.
Блада Републике Србије и овом одлуком потврђује да је Аутономна покрајина Косово и Метохија неотуђиви део јединственог и недељивог уставног и државноправног поретка Републике Србије на основу Устава Републике Србије и Повеље Уједињених нација.
Влада Републике Србије и овом одлуком потврђује да су Срби и сви грађани Аутономне покрајине Косово и Метохија који признају државу Србију у потпуности пуноправни и равноправни грађани Републике Србије, и да имају пуно право да не признају нелегалне акте о проглашавању једностране независности.
Влада Републике Србије потврђује спремност да на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија спроводи Устав и законе, као и целокупан правни поредак Републике Србије.
Влада Републике Србије захтева да и све друге, Уставом одређене државне институције и органи Републике Србије, предузму све уставне и законске акте и мере којима се обезбеђује и осигурава Уставом Републике Србије зајемчена јединственост и недељивост територије Републике Србије, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничким споразумом између Међународних безбедносних снага („КФОР”) и влада Савезне Републике Југославије и Републике Србије.
Позивајући се на Резолуцију Народне скупштине Републике Србије о заштити суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије, посебно на тачку 5. Резолуције у којој Народна скупштина тражи од Владе Републике Србије да са Европском унијом утврди да мисија Европске уније не може доћи на територију Републике Србије, на Косово и Метохију, без адекватне одлуке Савета безбедности Уједињених нација, Влада Републике Србије проглашава ништавним све одлуке органа Европске Уније о слању мисије на Косово и Метохију. Као противправне, ове одлуке за Републику Србију немају никакво правно дејство и не производе било какве обавезе Републике Србије према Европској унији, нити према било коме ко би их спроводио.
Влада Републике Србије захтева хитно сазивање седнице Савета безбедности Уједињених нација на којој би сагласно Повељи Уједињених нација и Резолуцији Савета безбедности Уједињених нација 1244 одмах био поништен противправни акт о проглашавању једностране независности Покрајине. Влада Републике Србије захтева да Специјални представник Генералног секретара Уједињених нација предузме све мере које му стоје на располагању према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација, као и према другим актима тог органа Уједињених нација, да спречи кршење Повеље Уједињених нација и Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, и да одмах поништи све акте и радње којима се противправно проглашава једнострана независности Покрајине, као и да предупреди свако даље кршење те резолуције, других аката Савета безбедности Уједињених нација, Повеље Уједињених нација и важећих норми и правила међународног права.
Влада Републике Србије захтева од свих држава чланица Уједињених нација да поштују суверенитет и територијални интегритет Републике Србије, сагласно међународном праву, Повељи Уједињених нација и Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација.
Ова одлука ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.
 

Tex707

Domaćin
Banovan
Poruka
4.437
Молим модераторе да не обришу тему..
--------------------------

Кфор затворила границу према (централној) Србији и Србима се не испоручује храна !!!
http://derstandard.at/?id=3232585
По вестима на линку француски и амерички Кфор затворио је у Јариње граничне прелазе према централној Србији, а цело северно Косово данас је остало без испоруке млека и остале животне намирнице.

Ovo nije jasno...zasto bi se iz Srbije na Kosovo isporucivalo mleko i ostale zivotne namirnice, kao da se tamo ne proizvode?
 

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
Први чланови Еулекса стижу на Косово идуће седмице

БРИСЕЛ, 20. фебруара (Тањуг) - Први чланови мисије Еулекс допутоваће на Косово идуће седмице, изјавили су Тањугу званичници у Савету ЕУ у Бриселу.

"Прва група - њих 12 до 15 - у ствари су шефови разних одељења мисије", истакао је овај званичник.

Еулекс би, према плановима, требало да се распореди на Косову у року од 120 дана, и то у пет "таласа".

Шеф мисије Ив де Кермабон је јуче допутовао у Приштину, заједно са специјалним представником ЕУ на Косову Питером Фејтом и Високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Хавијером Соланом.

Унија Мисију Еулекс шаље на Косово без одобрења Савета безбедности УН, а на основу једностране "креативне интерпретације" резолуције 1244, те упркос оштром противљењу Србије и Русије.
 

DellBoy-011

Elita
Poruka
22.568
Da li si ti ikada nesto srpsko podrzao? Da li ikada ako neko ukaze na neki zlocin nad Srbima nisi dao opravdanje za isto??

pa kako da podržim dileje koje su juče zapalile prelaz, a kao rezultat toga danas je sve zatvoreno i srbima ne može da se dostavi hrana?
Jel to rezultat jučerašnjeg k u r č e nj a? Jeste.

inače,jesam podržao sve što je pametno, ali tek si dva dana ovde, polako:mrgreen:
 

limanacNS

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
366
e kad bi znao da sam ja iz NS moj rodjeni brat je bio na Kosvu i branio, otac mi je oficir isto, mogli su da kazu bole me dupe mi smo u vojvodini sta nas se tice, obrazovani ljudi imaju fakultete otac dva !
Ali mi znamo pravi vojvodjani srbi odakle smo dosli i kada !
kada bi samo znao dell-boy ko lezi u Manastiru Krusedol ne bi se tako igrao sa ljudski osecanjim, tebi je sve smesno, da li smo mi svi budale za tebe !?
 

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
Ђелић захвалио Румунији на поштовању међународног права

БЕОГРАД, 20.фебруара (Тањуг) - Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић данас је, на састанку са румунским амбасадором у Београду Јоном Маковејем, рекао да су Влада и грађани Србије изузетно захвални Румунији на доследном поштовању међународног права и непризнавању једностраног проглашења независности Косова и Метохије.

Амбасадор Маковеј и потпредседник Ђелић су закључили да постоји обострани интерес за повећање трговинске размене и сарадње између две земље нарочито у области енергетике, аутомобилске и текстилне индустрије, саопштено је са састанка.

Као први корак у том правцу договорена је посета румунских привредника и инвеститора Србији, наведено је у саопштењу.
 

Шалом

Ističe se
Banovan
Poruka
2.642
Cime se onda tamo ljudi uglavnom bave, ako ne mogu da proizvedu dovoljno da se prehrane...ima li industrije, kako zaradjuju za zivot?
80% је радило у Трепчи...нешто у енергетици(ТЕ Обилић и ХЕ Газиводе)....КиМ има јаку индустрију...тако да се слабо на пољопривреду давало значаја...има је...али локална..за потребе локалног становништва...данас имаш на северу факултете и домове за студенте и средњошколце и велики број избеглица са југа и централног КиМ-а.
 

Tex707

Domaćin
Banovan
Poruka
4.437
80% је радило у Трепчи...нешто у енергетици(ТЕ Обилић и ХЕ Газиводе)....КиМ има јаку индустрију...тако да се слабо на пољопривреду давало значаја...има је...али локална..за потребе локалног становништва...данас имаш на северу факултете и домове за студенте и средњошколце и велики број избеглица са југа и централног КиМ-а.

Ocigledno da je trebalo da se razmislja o razvoju poljoprivrede...OK, neko moze da kaze da nije bilo vremena, ali 1999. godina i nije bas tako blizu.

Postoji li neki podatak o nezaposlenosti u severnom delu Kosova, dakle u oblasti gde pretezno zive Srbi?
 

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.618
a evo malo o fasizmu, sa lica mesta. jedan moj drugar koji zivi u bosnjak mahali je sinoc dosao kod sestre da noci zbog bombi koje se bacaju na severu mitrovice, tj. u toj mahali. kaze da se boji da mu deca nastradaju. mislim da MZ shvata ogorcenost srba, i da sigurno nece odmah reagovati na sve te "provokacije" ali sumnjam da ce tako ostati duze vremena. znaci vi patrijote pamet u glavu i nemojte preterivati u izlivima hrabrosti. sve ima svoje granice
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.