Vesti o progonu pravoslavnih hrišćana u Ukrajini

Јесте, то што су неке посланице много мање препознате односно коришћене од Откривења не значи да оне не припадају Писму.
Тај део ти је промакао.
Са друге стране ти полазиш од тога да си у праву и са тобом се не може разговарати.

Јесте, то што су неке посланице много мање препознате односно коришћене од Откривења не значи да оне не припадају Писму.
Тај део ти је промакао.
ma koje su to manje prepoznate? jevrejima samo na zapadu, mi na istoku smo je oduvek priznavali.
Са друге стране ти полазиш од тога да си у праву и са тобом се не може разговарати.
ne, ja sam vam sa istorijom dokazao da do 4 veka sam ja apsolutno u pravu, ali vi ste duha rimskog [kao ovaj Geda] , volite da se pravite pametni, i da izvlacite lazne autoritete [npr. HILIJANISTE] koje sam vam masu puta pobijao argumentima, citatima, Pismom, logikom, dogmom cak... vi onda nesto smuljate, tipa svi sveti su nazivani Luconose, Luciferi [latinski], jer tako rece Andrej Kesarijski, najobicniji genocidas kome je poruceno da lobira za lazno Otkrivenje, laznu Apokalipsu.]...
Rim se cak narugao imajuci svetog Lucifera, pa se narugao imajuci "trofeje apostola" koje je pobio - Ostean way, prezviter GAJ mi je svedok.

Imali smo mi ovde u proslosti dosta dijaloga, nemoj da pricas da nismo, ali avaj...

SAMO RAZMISLI ODAKLE GEDI IDEJA DA VAS PREVODI ZEDNE PREKO VODE? osetio je da ste njegov duh, rimski, muljatorksi, pa zato

nije istina, ja argumentujem, a vi samo kazete, da ali autoritet je iznad tebe, i tako samo poklopite moju argumentaciju
Aha...?

ja onda kazem da sam ja od pre tog autoriteta, ADAM prvi covek, a Hristos da je sam Pocetak
vi kazete da je Hristos Pocetak Jevandjelja,
A šta ti je ovde argumenat moliću, sem "ja kažem..."?:mrgreen:

Koje ste nečuvene trolcine i papa i ti... On utripovo da je on Hristos i da je crkva njegova a ti se Adame tripujes da si posto pre Hrista...

Čista radoznalost: Jeste na nekim terapijama obojica pa vam to nuspojava ili tek treba da vam odrede?

Aha...?

A šta ti je ovde argumenat moliću, sem "ja kažem..."?:mrgreen:

Koje ste nečuvene trolcine i papa i ti... On utripovo da je on Hristos i da je crkva njegova a ti se Adame tripujes da si posto pre Hrista...

Čista radoznalost: Jeste na nekim terapijama obojica pa vam to nuspojava ili tek treba da vam odrede?
em nisi duhovit, em izvlacis iz konteksta, em si zaboravan - pa imali smo u nazad godinama ovde kvalitetne diskusije, sta si ti sve prespavao? ajde od .2021. ako si ovde, pa i od tada... maki je dosao kasnije, a ti si valjda bio ovde za vreme de sistija. kada je moj nik bio vcbccbc vcbcvb,

em nisi duhovit, em izvlacis iz konteksta, em si zaboravan - pa imali smo u nazad godinama ovde kvalitetne diskusije, sta si ti sve prespavao? ajde od .2021. ako si ovde, pa i od tada... maki je dosao kasnije, a ti si valjda bio ovde za vreme de sistija. kada je moj nik bio vcbccbc vcbcvb,
Šta se sad ljutis ko devojčica? Postavih jednostavno pitanje jer mi fali bolji argument od "ja kažem..." da te prihvatim ko Adama. I onda gde sam pogrešio što pitam?

Šta se sad ljutis ko devojčica? Postavih jednostavno pitanje jer mi fali bolji argument od "ja kažem..." da te prihvatim ko Adama. I onda gde sam pogrešio što pitam?
covece ima sijaset tema, pa ne mozes tek tako da uskaces i hajdzekujes ovu temu, a ria zna, to sam njemu replicirao, tebi sam ostavio
kada je moj nik bio vcbccbc vcbcvb,
pa tamo trazi o adamu sta sam pisao, ovde nije to tema, ne mogu da je kvarim sad zbog tebe - koju god staru budes upitao sam o me taguj sad sa bas kao i odgovoricu ti

sad sam upotrebio taj manir u pisanju : "ja kazem", a "vi rekoste" - jer ima dosta nerazumevanja, i na politici sa jednim se tesko razumem

Biće isto kao u Crnoj Gori kada je Mitropolit Amfilohije odbranio crkvu i srušio fašistu Mila iza kojeg je stajao Nato pakt.
To će u Ukrajini ići mnogo lakše jer će Rusija da oružijem doprinese odbrani UPC crkve i ukidanju nekanonske PCU sekte, i to će biti jedan op uslova posle kapitulacije fašiste Zelenskog i Nato-a.

86969641_2876163905775119_6747854493481697280_n.jpg
Mitropolit-Amfilohije-Svi-na-izbore-u-odbranu-svetinja.jpg

hehe, hvala na "obavijesti", ne nije on vatikanski agent, pardon trol
ali cekaj, zar ne rece @Gedeon da ce da ih preobrati u pravoslavlje?
ma, trolcina, samo ima neka teoloska znanja, ko zna sta su mu radili svestenici kada je bio mali?
sa ovakvima kao ja si bar siguran, ja sam se saam zainteresovao za religiju, i nema sanse da je neko uticao na mene osim samog Boga, i od koga sam pozajmljivao razne knjige, ali opet ni sa tom osobom se skoro nista ne slazem sto je bitno bar meni
Tako je. Poklonite se papi, otpor je uzaludan. :hahaha:

Biće isto kao u Crnoj Gori kada je Mitropolit Amfilohije odbranio crkvu i srušio fašistu Mila iza kojeg je stajao Nato pakt.
To će u Ukrajini ići mnogo lakše jer će Rusija da oružijem doprinese odbrani UPC crkve i ukidanju nekanonske PCU sekte, i to će biti jedan op uslova posle kapitulacije fašiste Zelenskog i Nato-a.

Pogledajte prilog 1599103Pogledajte prilog 1599104
Rat je vezao ruke vernicima.

Нпр друга и трећа посланица Јованова
http://www.ntcanon.org/table.shtml
ah, da, zaboravih, ali ja sam i njih odbacio, rekoh od jovana jevandjeliste samo jevandjelje; evo za

Tom Jones 1 da vidi kako se diskutuje​

Jovanove poslanice, 1., 2., 3. prezviter Jovan ili apostol koji krije svoje ime

Mislim da je posebna tema, jer smo videli da nisu samo JS ''IZBACILI'' svedocenje na nebu Svete Trojice, vec postoje masa prevoda bez te verse, vec verse SAMO SA SVEDOCENJEM NA ZEMLJI KRVI, VODE, DUHA - ZASTO su - ili neki prevodioci dodali, ili neki oduzeli svedocenje na nebu [ne samo JS]..

ah, da, zaboravih, ali ja sam i njih odbacio, rekoh od jovana jevandjeliste samo jevandjelje; evo za
Лепо сам ти рекао да ти имаш неку своју веру и да ми остали треба да се покоравамо. То што сам превидео да си убацио и ове посланице ствар чини само још гором.

mozes ovde da uskocis pa da vidimo ko je autoritet i da li ne laze
Kako sam ja Adam mogao da pristupim drvetu zivota usred vrta, ako ovaj tvrdi da je nasred drvo poznanja i jos izmislja i masta o nekoj zapovesti da ne smem ni da mu se priblizavam, i da ga se bojim? E, isto tako je izmisljao i izvrtao jevandjelje, vidi se lepo crno na belo, ja sam podebljao crvenim. Ovo je samo deo dokaza da vi ljudi sledite za mastaocima i izvrtacima, bezeci od cinjenica i istine. Ja prosto vise nemam ideju sta da radim, jer sam nailazio i na gore slucajeve, knez ovoga sveta i svetlosnosa da se poistovecuju sa Hristom od strane nekih drugih autoriteta. Upropastise vas ti vasi autoriteti, a ja sta mogu, da dizem ruke?

Лепо сам ти рекао да ти имаш неку своју веру и да ми остали треба да се покоравамо. То што сам превидео да си убацио и ове посланице ствар чини само још гором.
covece, imas link teme i ne samo da se prevod JS razlikuje, vec i mnogi drugi, bezveze mi spocitavas sto ne stoji, a ucestvovao si cak! ne secam se samo da li su zato manje prepoznate, ali ocigledno je neko brljao po njima, ne bi imali razlicite prevode da nije, nego ti/vi opravdavate falsifikovanje zarad svetog Trojstva, ili tvrdite da su antitrinitarci izbacili tu versu - to su jako opasne stvari, zasto je CARNIC IZBACIO TU VERSU, jel on bio anti-trinitarac, DRETAR ISTO?
pa, da, ali kod e. carnica, kod svedoka, pa jerusalimska pa dretar - svi oni, a ko zna ko jos - NEMAJU TAJ RED DA SVETA TROJICA SVEDOCE NA NEBU, ovo troje, duh, voda i krv - na zemlji

Mislim da je posebna tema, jer smo videli da nisu samo JS ''IZBACILI'' svedocenje na nebu Svete Trojice, vec postoje masa prevoda bez te verse, vec verse SAMO SA SVEDOCENJEM NA ZEMLJI KRVI, VODE, DUHA - ZASTO su - ili neki prevodioci dodali, ili neki oduzeli svedocenje na nebu [ne samo JS]..

Poslednja izmena:
covece, imas link teme i ne samo da se prevod JS razlikuje, vec i mnogi drugi, bezveze mi spocitavas sto ne stoji, a ucestvovao si cak! ne secam se samo da li su zato manje prepoznate, ali ocigledno je neko brljao po njima, ne bi imali razlicite prevode da nije, nego ti/vi opravdavate falsifikovanje zarad svetog Trojstva, ili tvrdite da su antitrinitarci izbacili tu versu - to su jako opasne stvari, zasto je CARNIC IZBACIO TU VERSU, jel on bio anti-trinitarac, DRETAR ISTO?

Gde samo izvuče ove gluposti?

sta je glupost, jel nesto nije tacno? jel nedostaje ta versa kod mnogih prevoda? ili je ubacena kod mnogih? sta je u pitanju?
samo letimican pregled ovde https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=1. Ivanova&prijevod=sve&glava=5
i videcs da versa [5.7] SVETE TROJICE fali u ova dva prevoda, jel su onda ovo anti-trinitarski prevodi?
Jeruzalemska BiblijaTomislav Dretar
Ti si neki antitrinitarac ko bivši adventista Pavle Simović u Crnoj Gori. Navedi koje si vere da znam o čemu se radi.

Ti si neki antitrinitarac ko bivši adventista Pavle Simović u Crnoj Gori. Navedi koje si vere da znam o čemu se radi.
zasto sam ja antitrinitarac ako kazem da su ovi izbacili versu O SVETOJ TROJICI?
onda su logicki oni antitrinitarci, pa su je zato izbacili, a ne ja.
ja sam pravoslavan, a ti si papin
nemam veze sa sektama, ni sa vama jereticima

ajd sad ti meni odgovaraj na pitanja, papo, odakle diskrepancija u prevodu te verse 5:7?

Poslednja izmena:
zasto sam ja antitrinitarac ako kazem da su ovi izbacili versu O SVETOJ TROJICI?
onda su logicki oni antitrinitarci, pa su je zato izbacili, a ne ja.
ja sam pravoslavan, a ti si papin
nemam veze sa sektama, ni sa vama jereticima

ajd sad ti meni odgovaraj na pitanja, papo, odakle diskrepancija u prevodu te verse 5:7?
Nemam veze sa papom. A ti ne priznaješ Otkrivenje. Ako si pravoslavac onda držiš svo učenje Pravoslavne crkve.

Nemam veze sa papom. A ti ne priznaješ Otkrivenje. Ako si pravoslavac onda držiš svo učenje Pravoslavne crkve.
jel vidis kakav obraz imas: prvo mi kazes "gluposti", i kada ti lepo objasnim znajuci da je bas tvoj domen bibl. prevodi, ti me pitas nesto deseto
znaci da si me badava opljunuo sa "gluposti", i plus lazno optuzio da sam
Ti si neki antitrinitarac
a ne zanimaju te ovi prevodi koji su mozda zaista antitrinitarski, ukoliko su izbacili sv. Trojicu, tako bar deluje nemaju ih u versi 5.7
p.s. lazno otkrivenje je isto antitrinitarsko
A ti ne priznaješ Otkrivenje.
zabranjeno na sluzbi, a tvoji r-katolici su ga tek od skora uveli 1970-ih bese

za malo

Доносићу и римокатоличко богослужбено читање дана јер се доста више пажње посвећује Светим писму него код нас православних а и уведено је од 60-их година прошлог века читање одломака из Откривења. Читања Светог писма никада превише.

jel si ovo ti pisao? pa sta ti meni onda prebacujes? 19 vekova ste ziveli u zabludi ne uvodeci citanje laznog otkrivenja? jok more nego ste sad antihristovi od kada ste uveli - ej 19 vekova ga niste priznavali za bogosluzbeno! a mi ni sada

i sada meni neko da prebac uje? svi ste samo LICEMERI

Poslednja izmena:
jel vidis kakav obraz imas: prvo mi kazes "gluposti", i kada ti lepo objasnim znajuci da je bas tvoj domen bibl. prevodi, ti me pitas nesto deseto
znaci da si me badava opljunuo sa "gluposti", i plus lazno optuzio da sam

a ne zanimaju te ovi prevodi koji su mozda zaista antitrinitarski, ukoliko su izbacili sv. Trojicu, tako bar deluje nemaju ih u versi 5.7
p.s. lazno otkrivenje je isto antitrinitarsko

zabranjeno na sluzbi, a tvoji r-katolici su ga tek od skora uveli 1970-ih bese

za malo

jel si ovo ti pisao? pa sta ti meni onda prebacujes? 19 vekova ste ziveli u zabludi ne uvodeci citanje laznog otkrivenja? jok more nego ste sad antihristovi od kada ste uveli - ej 19 vekova ga niste priznavali za bogosluzbeno! a mi ni sada

i sada meni neko da prebac uje? svi ste samo LICEMERI
Nisam rkt. Čak i JS imaju Otkrivenje, svi osim tebe. Ti si neka čudna biljka.

Back