Vesti o progonu pravoslavnih hrišćana u Ukrajini

Ne, upravo obrnuto, ogroman broj Ukrajinaca je proteran tokom Staljinove diktature iz Donbasa i tako su Rusi postali većina. Njih inače niko nije proterivao.
Izgovore prepisane od Hitlera o navodnoj ugroženosti naroda molim vas preskočite.
Kao što je ogroman broj ustaša proteran iz Hrvatske jer su Rusima iste stvari radili pod stegom crnog kukastog krsta, kojim se i sad diče. I Poljaci ih mnogo "obožavaju" iz istog razloga...

Pa katolici, jer im je papa glavni poglavar. Zaboravio sam sad kako se ta denominacija tačno naziva.
Украјинци католици? Невјероватно колико је дубоко незнање и неразумијевање наших људи када је у питању било шта што је даље од њиховог атара. Па побогу имаш интернет у коме се налази сво знање овог свијета. Читај, учи, образуј се. Све што више знаш, све ће ти теже пропагандисти моћи продати муда за бубреге. Украјинци су православни народ, исто као и Руси, као и Срби, као и Бугари.... Постоји на западу Украјине такозвани унијати, али и они су православци само што признају папу и њих има само 4-5%. Сви остали Украјинци су чисти православци. Једини католици који живе у Урајини су Пољаци који живе у покрајини Волињ, уз границу са Пољском и чине 1% становништва Украјине.

Унијати су такође православци али православци који признају папу као врховног поглавара цркве. Зато их и зову унијатима.
Ту је православље само формално, суштински они су део ватиканског табора.

Ту је православље само формално, суштински они су део ватиканског табора.
Па и код нас је православље само формално. Сви се куну како вјерују у Бога, као иду у цркву, славе славу а у ствари нико не вјерује у Бога. Ја не знам ни једног јединог Србина који је прави хришћанин.

Постоји на западу Украјине такозвани унијати, али и они су православци само што признају папу и њих има само 4-5%. Сви остали Украјинци су чисти православци.
Da, da pa sad kad proteriju i crkvu i pravoslavne znači ostaće im 4 do 5% podobnih stanovnika a branice ih i okupirati Rusiju pride, šačica iz legije stranaca?

Slagao te nešto internet.

мудар одговор.

питање- зашто су расколници у Северној Македонији заслужили да им се призна аутокефалност, а расколници у Украјини нису заслужили?
Ничим. Аутокефалност се не "заслужује". Али Македонцима је аутокефалију дала за то надлежна СПЦ као мајка црква а Украјинцима је аутокефалију дао Цариград који није имао овлашћења да то уради.

Па и код нас је православље само формално. Сви се куну како вјерују у Бога, као иду у цркву, славе славу а у ствари нико не вјерује у Бога. Ја не знам ни једног јединог Србина који је прави хришћанин.
То је сад руга тема о којој можемо да расправљамо. Чињеница је да су унијати део ватиканског табора, а не православног.

мудар одговор.

питање- зашто су расколници у Северној Македонији заслужили да им се призна аутокефалност, а расколници у Украјини нису заслужили?
Зато што Патријарх у Цариграду ради као агент ЦИА. Исто као наш свештеник Добријевић у самој Америци

Ничим. Аутокефалност се не "заслужује". Али Македонцима је аутокефалију дала за то надлежна СПЦ као мајка црква а Украјинцима је аутокефалију дао Цариград који није имао овлашћења да то уради.
па добро, нека се Москва угледа на Београд и да им аутокефалност. ако су северномакедонски расколници добили Цркву, зашто украјински не могу?

па добро, нека се Москва угледа на Београд и да им аутокефалност. ако су северномакедонски расколници добили Цркву, зашто украјински не могу?
Док им Москва не да остају расколници. Уосталом канонска УПЦ до почетка овог рата није исказивала жељу за аутокефалијом.

Док им Москва не да остају расколници. Уосталом канонска УПЦ до почетка овог рата није исказивала жељу за аутокефалијом.
па није ни канонска Охридска архиепископија изразила жељу за аутокефалношћу, па Београд ипак признаде Стефанове насилнике. дакле, треба извршити притисак на РПЦ да се угледа на СПЦ?

Back