VESTI IZ NEDOĐIJE

Prelistavam novine i naravno,najvažnija vest je:
” Srbija ispunila uslove za status kandidata" .
A i ona da je za najbolji strani film oskara dobio iranski film.
Nisam ga još pogledao,ali s obzirom da je nagrada američka, Iran mora de je oduševljen.
Negde pri kraju vesti možete da čujete da je evro probio granicu od 110 dinara.
Ali to i nije neka vest.Mi stalno probijamo neke granice.
Vest koja me je ipak malo zagolicala i na koju sam naleteo je iz decembra meseca.
Glasi ovako:
“ Najtalentovaniji mladi matematičar Srbije nastavlja školovanje u inostranstvu.
Osamnaestogodišnji matematički genije Teodor fon Burg nije zadovoljan odnosom države prema mladim talentima u Srbiji i ozbiljno razmišlja da studije nastavi u inostranstvu.”
Na žalost mladog matematičara ova zemlja je puna genija, tako da jedan više ili manje…
U zadnjih 20tak godina ova zemlja je što stvorila što izbacila više genija od bilo koje grane u privredi.
Što I ne čudi s obzirom kakvo je stanje u privredi.A opet koliko imamo genija čudno.
Genije stvaramo na svakom koraku.
Na 100 studenata 10 ih završi studije za 6 meseci.Jeste da su ti fakulteti sve do jednog privatni
I uglanom su u nekom zabačenom mestu gde ima jedan autobus pre i jedan poslepodne.
Ali to je sasvim dovoljno vremena da upišete fakultet,položite ispite I uzmete diplomu.
Neki sumnjičavo gledaju na takve fakultete.
Međutim s obzirom da minister prosvete radi na jednom od takvih fakulteta ja uošte ne sumnjam u legalitet istih.
Jeste da je više poznat po tome da je u trenutku krize kupio novi stan koji vredi pola miliona evra.
Ali to samo govori koliko vrede ti fakulteti,bar za njega.

Back