Veštačko cveće u enterijeru, da ili ne?

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.660
239451_shutterstock-1025332858_ls.jpg

Mnogi dekorateri su protiv veštačkog cveća, dok ga drugi rado prihvataju jer danas veštačko cveće izgleda kao pravo i osvežava enterijer.
Ako se odlucite za vešđtačko cveće stručnjaci savetuju da kupitee kvalitetno jer ne izgleda svako veštačko cveće lepo..Treba voditi računa o materijalu od koga je napravljeno.Često ga prave da ne bude savršeno jer takvo je i kod pravog cveća.Pravi izbor su kaktusi, agave i druge sukulentne biljke jer čak i prirodni primerci liče
na veštačke.Za realistični izgled, pomešajte veštačko cveće sa prirodnim, pa u lažni aranžman ubacite prave grančice. I ne zaboravite da redovno čistite prašinu.

vestacko_cvece_310123_tw1024.jpg

Da li imate veštačko cveće u stanu i vaše mišljenje o tome ?

domatrios

Zainteresovan član
Poruka
217
U koju kategoriju spada onaj japanski postupak...
Uzmu pravu ružu pa je poprskaju nekom tečnošću nakon čega ruža ostane večno "sveža".
Ja bih i neke ljude tako isprskao.
Znam za još jednu proceduru.
Od prirodnih biljnih elemenata se napravi, nazovimo ga cvetni ili biljni aranžman.
Dakle, pitanje ili ili zavisi od više faktora.
Tu je onda i psihološki faktor.
Ako je neko upoznat sa poezijom Vojislava Iliča ima jedna njegova pesma Cvetak.
Nakon što pročitate tu pesmu izgubićete volju za branjem cveća.

sorakalover

Obećava
Poruka
73
Onda treba izbaciti i muža/ženu i svakoga ko nam troši kiseonik u sobi.. zar ne? ;)

Jedna ili nekoliko biljaka u sobi nam neće utrošiti kiseonik.. a pročistiće nam malo taj vazduh koji dišemo.. :)
Pa nisam rekla da treba izbaciti pogotovo muza zenu 🤣🤣 samo ne treba dodatno trositi ako je soba mala

Moje ime je Đurđija

Domaćin
Moderator
Poruka
4.847
Pa nisam rekla da treba izbaciti pogotovo muza zenu 🤣🤣 samo ne treba dodatno trositi ako je soba mala
Ma znam da nisi.. to sam se samo malo našalila.. :)

Ali zaista je preterana ta priča o biljkama u spavaćoj sobi.. magazini pišu ad-hok tekstove i onda masa ljudi to pročita i poveruje kako je to istina.. a pošto ljudi neobično vole da se boje, onda su počeli da se boje i cveća. :D Ali biljka je toliko mali potrošač kiseonika, da zaista nema nikakvog razloga plašiti se nje.. a sem toga, ona na svetlosti kiseonik proizvodi.. i plus prečišćava vazduh.. Sasvim je OK imati neku biljku i u spavaćoj sobi.. a u ostalim prostorijama svakako i više njih.. (i evo, u ovoj i ovoj temi puno super ideja za one ljude koji vole žive biljke.. 🌸 :heart:)

sorakalover

Obećava
Poruka
73
Ma znam da nisi.. to sam se samo malo našalila.. :)

Ali zaista je preterana ta priča o biljkama u spavaćoj sobi.. magazini pišu ad-hok tekstove i onda masa ljudi to pročita i poveruje kako je to istina.. a pošto ljudi neobično vole da se boje, onda su počeli da se boje i cveća. :D Ali biljka je toliko mali potrošač kiseonika, da zaista nema nikakvog razloga plašiti se nje.. a sem toga, ona na svetlosti kiseonik proizvodi.. i plus prečišćava vazduh.. Sasvim je OK imati neku biljku i u spavaćoj sobi.. a u ostalim prostorijama svakako i više njih.. (i evo, u ovoj i ovoj temi puno super ideja za one ljude koji vole žive biljke.. 🌸 :heart:)
E pa dobro.. mozda si i u pravu jeste malo naduvana prica.. ma ja citam feng sui.. pa onda se sad tripujem isto da li staviti ogledalo u spavacoj ili ne.. jer kao odvlaci energiju 😁😁😁 i nikako u spavacu🤣

Moje ime je Đurđija

Domaćin
Moderator
Poruka
4.847
E pa dobro.. mozda si i u pravu jeste malo naduvana prica.. ma ja citam feng sui.. pa onda se sad tripujem isto da li staviti ogledalo u spavacoj ili ne.. jer kao odvlaci energiju 😁😁😁 i nikako u spavacu🤣
Reći ću ti samo da ja čitavog života u spavaćoj sobi imam i jedno i drugo.. i da imam energije da ne znam šta ću sa njom.. :lol: Uglavnom sam super raspoložena, a što se tiče mog fizičkog izgleda i stanja - svi me procenjuju na oko 10 godina manje nego što ih imam.. (uključiv i profesionalne testove tipa opterećenja, indeksa mase i sl., koje povremeno uradim).. Pa eto, ti sada proceni sama.. :)

Nisu biljke i ogledala ono što odlučuje o čovekovom psiho-fizičkom stanju.. :) :heart:

jolemisa

Elita
Poruka
22.911
Pogledajte prilog 1290991

Mnogi dekorateri su protiv veštačkog cveća, dok ga drugi rado prihvataju jer danas veštačko cveće izgleda kao pravo i osvežava enterijer.
Ako se odlucite za vešđtačko cveće stručnjaci savetuju da kupitee kvalitetno jer ne izgleda svako veštačko cveće lepo..Treba voditi računa o materijalu od koga je napravljeno.Često ga prave da ne bude savršeno jer takvo je i kod pravog cveća.Pravi izbor su kaktusi, agave i druge sukulentne biljke jer čak i prirodni primerci liče
na veštačke.Za realistični izgled, pomešajte veštačko cveće sa prirodnim, pa u lažni aranžman ubacite prave grančice. I ne zaboravite da redovno čistite prašinu.

Pogledajte prilog 1290992

Zena i ja ne volimo vestacko cvece.Skuplja prasinu.

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.660
pored pravog cveca imam veštacko cvece u jednom cupu ali je napravljeno od svile i jako je dekorativno
stoji u jednom cošku i mnogo ga volim..jedino sto ga povremeno ocistim od prašine ako je ima a ima kada je ima :rumenko:
moja pudla j volela taj cup sa vestackim cvecem..znala je da dodje do njega i da ga kao miriše ..zbog nje ga i dalje cuvam

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
61.105
Ja sam dugo bila protiv...Medjutim sada sam za ukoliko je to samo komad, dva eventualno u nekom cosku.
Takodje smo na poslu nabavili neke vestacki brsljen pored pravog dok ne narastu, na neke stubice....
Samo to zelenilo, makar i vestacko nekako oplemenjuje prostor.

U svoj licni prostor ne bih stavljala posto previse volim zive biljcice ali mi ne smeta vise da vidim negde i vestacke ukoliko su lepo uklopljene.

spaniard

Obećava
Poruka
75
Не могу да имам ни камен за кућног љубимца јер чак и моји кинески кактуси умиру, али апсолутно одбијам да купујем вештачке биљке... то би било као да једем крофну без шећера.

Живео бих у великој лажи... Посетиоци би помислили да сам добар у биљкама које имају прелепу зелену "биљку", али сами бисте се осећали лоше јер знате страшну тајну зашто сте променили наборани кактус што не зна да се брине о њему "лепој зеленој биљци"... Ни Хитлер се није усудио толико...

Poslednja izmena:

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.080
Pogledajte prilog 1290991

Pogledajte prilog 1290992

jok ni pod tacku raznog

shta fali kaktusu?