vestacka inteligencija

Mladi Čoban:
Zamislite čoveka budućnosti, dopunski nabudženog veštačkom inteligencijom: antena mu iz dupeta viri i preko WLANa crpe sve znanje ovog sveta. Takvome ne možeš dolijati.

I jos ne moras uvezbavati poze sa ovcama, mozes skinuti podatke pravo iz cuture nekog zoofila sa novog zelanda. Tvoje ovce ce biti zadovoljne.

Mladi Čoban:
Zamislite čoveka budućnosti, dopunski nabudženog veštačkom inteligencijom: antena mu iz dupeta viri i preko WLANa crpe sve znanje ovog sveta. Takvome ne možeš dolijati.

Eh,moj cobane......Coveku buducnosti sigurno nece viriti antena iz dupeta i te gluposti.....Zato sto ako je vec ,,nabudzen" vestackom inteligencijom imao bi ugradjene nekakvu vrstu atomcipova u telu zato sto kad budemo napravili vestacku inteligenciju napravicemo supermale cipove a ne glomazne antene da nam budu ugradjene u glavu koje ce prenositi signale....

Unicus:
Eh,moj cobane......Coveku buducnosti sigurno nece viriti antena iz dupeta i te gluposti.....Zato sto ako je vec ,,nabudzen" vestackom inteligencijom imao bi ugradjene nekakvu vrstu atomcipova u telu zato sto kad budemo napravili vestacku inteligenciju napravicemo supermale cipove a ne glomazne antene da nam budu ugradjene u glavu koje ce prenositi signale....

A kako ce onda komsija znati da imamo vecu antenu od njega i puknuti od zavisti?

cini se da ce tema odlutati daleko od sustine, kao i vecina drugih, zato pre nego pocne pic*aranje bi bilo ok da se zakljuca....
nadao sam se da ovakve stvari ne interesuju ljude koji su spremni da svoje frustracije ispoljavaju na forumu...
blah...
:(

Nisam ni procitao sve napisano pre mene, to govori koliko postujem postove drugih...
Ali osecam se lose jer sam pisao o svemu a ne o temi pa:
AI je kul stvar, samo nekako sve mislim da se vec sada izradja, i da ce se izraditi u nesto jako lose u buducnosti, sto je najgore, mislim da nas jako briga za to.

Nema potrebe da ne nastavimo, malo šale nije na odmet :)
Ako pričamo o ekspertskim sistemima, tu stvari još mogu i da prođu. Znači skupimo sva znanja iz neke oblasti i onda računar na osnovu zadatih elemenata (problema određuje rješenja), ali šta ako treba da razluči šta je dobro ili loše. Oko implantata ne vidim problem - zašto nekome kamera nebi vratila vid i sl.?

Back