Vesna Vulović, ovde mi nešto ne štima....

Imao sam prilike da pre nekoliko godina citam tekst nemackog instruktora padobranstva, u kojem covek detaljno opisuje sta treba raditi u takvim slucajevima(pad bez padobrana), i procenjuje sanse da se takav pad prezivi na CELIH 50%.
Dobro, Vesna je pala sa delom aviona koji je zbog oblika iamo veci koeficijent trenja pa samim tim i sporiji pad.........Ali je vazno da je jedan od najvecih strucnjaka u toj oblasti, procenio sanse fifti fifti da prezivis ako padnes bez padobrana.
Uz naravno posotvanje njegovih pravila i saveta.

Ona je pala zajedno sa avionom, tako da ovo nema veze sa njom. A sto se tice slobodnog pada, cuo sam pricu za nekog lika koji je u drugom svetskom ratu skocio iz aviona sa 2km bez padobrana i ostao ziv. E sad da li je istina ne znam, ali znam da sreca nema granice .

Vesna Vulovic bivša stjuardesa Jat erveja zazauzela je četvrto mesto najvećih rekorda u istoriji kao osoba koja je preživela pad sa visine 10.160 metara bez padobrana. Pad se desio 26. januara 1972. iznad Srpske Kamenjice u Čehoslovačkoj (današnja Republika Češka). Emigrantski ustaški terorista je postavio bombu u avion JAT-a na letu 367, koja je raznela DC-9-30. Vesna Vulović je preživela pošto je bila vezana za svoje sedište u zadnjem delu aviona koji je, posle eksplozije, ostao spojen za toalete i pao na snegom pokrivenu planinu.

Zašto je bila vezana? Stjuardese se ne vezuju (kao ni putnici) do pred sletanje ili prilikom uzletanja. Na 10 000 metara stjuardesa valjda treba da obavlja svoj posao a ne da sedi vezana...
:think:

Zar nema nigdje izvjestaja sa nekog radara na kojoj je visini bio avion kad je poceo da pada?
Nije mala razlika deset hiljada metara i hiljadu.
Ili su svi lazirani?
Koja slucajnost je da se i mjesto zvalo Srpska Kamenica.
Ako je avion oboren sa zemlje i slucaj tada zataskan iz politickih razloga,zasto se sad ne otkrije?

Back