Vesna Pešić: Gore je nego u vreme Miloševića

Маркс21овац, да ли те то Јово Бакић учи да лажеш? Лустрација је нажалост изостала, али се јесу десиле крупне и значаје промене.
Почнимо од тога да се од Петог октобра па све до победе Томе Дипломе (сумњиве победе додуше али коју је "диктатор Бота" одмах признао и уредно честитао Дипломи) и формирања владе у којој је СНС постао стожер, власт смењивала на изборима и није морао народ на улици да руши режим која не признаје пораз.

Престала су серијска политичка убиства организована од стране режима (Дада Вујасиновић, Славко Ћурувија, Иван Стамболић, Павле Булатовић итд).

Затим, земља је враћена у међународне институције; поново је добијена столица у УН; враћени смо у Интерпол и Савет Европе.

Престало је гушење медија и до доласка СНС на власт медији су били 100% слободни.

Отписано је 66 % дуга и одржана донаторска конференција.

Просечна плата у време рушења Смрдљошевића била је 35 евра; одмах после његове смене скочила је на 200 евра. Отписано је 70 % дуга грађана за струју, враћене су пензије, дечји додаци који су каснили у време ДОС-а су у потпуности исплаћени, враћена је стара девизна штедња; у време ДОС-а приватизација* није била пљачкашка (мислим на приватизацију у прве три године после Петог октобра; не мешати са каснијом пљачкашком приватизацијом у време владе Коштуњавог, а који је био "спавач" Смрдљошевићеве "дубоке државе"), у апотекама је опет било свих лекова, опет је било довољно пелена, хране за бебе и др.; обновљено је 300 километара аутопутева у Србији, гориво се поново куповало на пумпама, а цигарете у трафикама. Девизе су се поново куповале у банкама и мењачницима а не код уличних дилера.

Угушена је побуна Ослободилачке Војске Прешева, Медвеђе и Бујановца на Југу Србије.

Мрзи ме даље да набрајам.

Било је и грешака, то нико не спори.

Али, најпозитивнији резултати три године владавине ДОС-а - пре свега поштени избори и мирна предаја власти - поништени су успоставом напрдњачког калифата.

И зато иду лажи да ДОС "ништа добро није донео"

Ко вас не зна, скупо би вас платио.






*ДОС није увео капитализам како лаже Јово Бакић. Први закон о приватизацији је донет још у време Савезне владе Анте Марковића децембра 1989 и по том закону су запослени у предузуећу односно радници одлучивали да ли ће се предузеће продати и под којима условима, да ли ће се докапитализовати или ће се продати у комплету, али новац од продаје је остајао радницима - акционарима. То је био најбољи закон о приватизацији који је Словенија напустила тек 2008ме. Сви знамо где је данас Словенија у односу на Србију.
1998 год. Републичка влада Мирка Марјановића (министарка за приватизацију била је Јоргованка Табаковић из СРС) укида право запосленима да се питају о приватизацији предузећа у коме раде. ДОС-овски закон о приватизацији заснивао се на истом принципу. Међутим, приватизација и капитализам били су тада општа мантра и сви ми који смо били против тога да се продају најбоља предузећа, тада смо били занемарљива мањина. Народ је желео капитализам кроз који није искуствено прошао, а гледао је у блиставост Запада који је све до Светске економске кризе био на врхунцу свог капиталистичког сјаја. Упоредио бих то са Дунавом кад надолази и то се није могло зауставити. Тако да се не може рећи да је код досовске приватизације било лоше намере већ се само следио тадашњи zeitgeist у Србији, а у којој је идеја социјал-демократије била до даске искромпромитована услед владавине СПС-а и ЈУЛ-а.
Obrisi bre sline i pogledaj malo oko sebe ...
 
Obrisi bre sline i pogledaj malo oko sebe ...
Маркс21овац, видим све боље лажеш па ако нисам индискретан реци ми да ли си већ прошао ваш обред иницијације тј. да ли си још увек само "приправник" у "МАРКС21", или си већ био код Неустрашивог Друга Јова да "слушате плоче"?:per:
 
Tih 50 sekundi bilo je dovoljno da se ostvare sva zakonska obelezja krivicnog dela.Stari alkos ce imati priliku da se brani na sudu.Dok je isla po kafanama cesto je znala da se uneredi mokracom ali to nije krivicno delo.Ovo sto je uradila jeste.Buvara je ocekuje.Najmanji problem ce joj biti strazari tj.strazarke.Zatvorenice su gadne.
Ako nije problem da je malo zatvorite da dobije status heroine Srbije.
 
Маркс21овац, видим све боље лажеш па ако нисам индискретан реци ми да ли си већ прошао ваш обред иницијације тј. да ли си још увек само "приправник" у "МАРКС21", или си већ био код Неустрашивог Друга Јова да "слушате плоче"?:per:
Vidi posto si klinac u mozgu koji ponavllja jedne te iste fraze da bi postao mozda sam sebi zanimljiv , imam da ti kazem sledece:

Ebes revoluciju bez lustracije , e sad levaci poput tebe to nikako ne mogu da skopcaju to pa hvale DOS kao svetinju a to je samo bio nastavak SPS i SRS politike i kriminala.

A Jovu i Marx21 pominjes toliko jer si verovatno dobio dobre batine nekada i negde ... ostale posledice po glavu :aha2:

Zalosno.
 
Маркс21овац, видим све боље лажеш па ако нисам индискретан реци ми да ли си већ прошао ваш обред иницијације тј. да ли си још увек само "приправник" у "МАРКС21", или си већ био код Неустрашивог Друга Јова да "слушате плоче"?:per:
Inace sta si lajao za Sergeja ... ucutao si se sada kao fuxa ...
Kakav luzer.
To je ono : ptica koja rano peva , brzo se usere.
 
Zašto da joj zahvali.

Maloumnici koji glasaju za smradikale se ne trude posebno da objasne svoj misaoni proces zašto to rade.

U pitanju su, naime, Debilčine.
Dačićeva i Vučićeva vlada je prva posle Đinđićeve koja iskreno vodi Srbiju u Evropsku uniju i koja na realnim osnovama pokušava da reši kosovsko pitanje, ocenila je juče sociološkinja Vesna Pešić.
- Ova vlada je shvatila da postoji samo jedna evropska politika, koja je nezavisna i od leve i od desne ideologije i od nacionalizma i od građanstva. Srbiji je isporučen spisak obaveza koji se tiče EU i Kosova i Ivica Dačić i Aleksandar Vučić rade po tom spisku - navela je Pešićeva na debati “Kuda ide Srbija”, u organizaciji lista “Republika”.


- Vučić je priznao da je iz Brisela dobio spisak sa 24 sporne privatizacije i krenuo je u neizvesnu borbu protiv korupcije, dok Dačiću dobro ide agenda oko rešavanja kosovskog pitanja - ocenila je Pešićeva.

https://www.blic.rs/vesti/politika/pesic-dacic-i-vucic-kao-djindic-dinkic-kao-tito/9kb4vw6
 
Bejha citadela,kuljanka,itd.koji ti je to nalog po redu ? Kloniranje na ovom forumu je zabranjeno i svi korisnici su dužni da isto prijave ! Vesnu Pesic i da osude na smrt ne bi bila opažena kao heroina.
Ja sam za to da gđa. Pešić dobije zasluženi publicitet. Naime, gđa. Pešić je iskusni internista i redovno je Srbiji postavljala precizne dijagnoze.
 

Back
Top