Vesića će sud potpuno osloboditi

jbg, vi bi voleli da vucic zaglavi robiju (ili da ga ubijete za ovo) ali jbg. tu ce odgovarati izvodjac radova, onaj jadnik koji je radio i nadzor koga je mrzelo da izlazi na krov

sitna boranija :sad2:
Било би тако да је испоштована процедура и да та, па и привремена, употребна дозвола заиста постоји. Али, пошто се по објављеној документацији види да су Весић и компанија отварали железничку станицу у време кад је она била у статусу нелегалног градилишта (пријава радова по речима председника носи датум 16. октобар, а станицу су отворили у јулу) онда је одговорност на њима!

Било би тако да је испоштована процедура и да та, па и привремена, употребна дозвола заиста постоји. Али, пошто се по објављеној документацији види да су Весић и компанија отварали железничку станицу у време кад је она била у статусу нелегалног градилишта (пријава радова по речима председника носи датум 16. октобар, а станицу су отворили у јулу) онда је одговорност на њима!
Možda i postoje neki prekršaji građevinskih propisa ali ti prekršaji nisu ni u kakvoj uzročnoposledičnoj vezi sa padom nadstrešnice koja je prošla zakonske forme nadzora - tehnički prijem.
Podizanje optužnice protiv Vesića ima za cilj zadovoljenje svetine ili rulje na ulici i ništa više.

Možda i postoje neki prekršaji građevinskih propisa ali ti prekršaji nisu ni u kakvoj uzročnoposledičnoj vezi sa padom nadstrešnice koja je prošla zakonske forme nadzora - tehnički prijem.
Podizanje optužnice protiv Vesića ima za cilj zadovoljenje svetine ili rulje na ulici i ništa više.
Никада железничка станица није прошла ни близу техничког пријема!
Их, да имате технички пријем не би вам могао нико ништа. Ал је.беш га :mrgreen:
Као што се види из документације коју је презентовао председник и коју сам вам цитирао, објекат железничке станице је у моменту свечаног отварања имао статус НЕЛЕГАЛНОГ ГРАДИЛИШТА.

Никада железничка станица није прошла ни близу техничког пријема!
Их, да имате технички пријем не би вам могао нико ништа. Ал је.беш га :mrgreen:
Као што се види из документације коју је презентовао председник и коју сам вам цитирао, објекат железничке станице је у моменту свечаног отварања имао статус НЕЛЕГАЛНОГ ГРАДИЛИШТА.

Izjave i tumačenja predsednika i tvoje tumačenje predsednikovih izjava su u nivou kafanske rasprave.
Ovlašćena lica koja su obavila tehnički prijem nalaze se u pritvoru.

Izjave i tumačenja predsednika i tvoje tumačenje predsednikovih izjava su u nivou kafanske rasprave.
Ovlašćena lica koja su obavila tehnički prijem nalaze se u pritvoru.
Где сам ја тумачио изјаве председника?
Глупо је да лагиш за очигледне ствари :mrgreen:
Ја сам их само цитирао, са све видео прилогом ;)
Никакав технички пријем НИЈЕ извршен, што ти је и председник јасно изнео у свом обраћању.
Извршено је отварање железничке станице док је по документацији она била у статусу НЕЛЕГАЛНОГ ГРАДИЛИШТА!
Па на 16:05, каже : ”Тачка 16, Захтеван је записник о примопредаји радова и записник о коначном обрачуну, па не може да буде зато што нису радови завршени, нису радови окончани, зато тај документ и не постоји”.

Где сам ја тумачио изјаве председника?
Глупо је да лагиш за очигледне ствари :mrgreen:
Ја сам их само цитирао, са све видео прилогом ;)
Никакав технички пријем НИЈЕ извршен, што ти је и председник јасно изнео у свом обраћању.
Извршено је отварање железничке станице док је по документацији она била у статусу НЕЛЕГАЛНОГ ГРАДИЛИШТА!
Па на 16:05, каже : ”Тачка 16, Захтеван је записник о примопредаји радова и записник о коначном обрачуну, па не може да буде зато што нису радови завршени, нису радови окончани, зато тај документ и не постоји”.

U ovoj i u prethodnoj poruci.
Ostaje samo da ponovim da tvoje tumačenje predsednikovih izjava a ni njegove izjave nemaju nikakav značaj za rasvetljenje predmetnog događaja pa samim tim ni za forumsku diskusiju.
Okružni i apelacioni sud su već konstatovali da u pogledu optuženog Vesića ne postoji osnovana sumnja da je počinio krivično delo.

U ovoj i u prethodnoj poruci.
Ostaje samo da ponovim da tvoje tumačenje predsednikovih izjava a ni njegove izjave nemaju nikakav značaj za rasvetljenje predmetnog događaja pa samim tim ni za forumsku diskusiju.
Видиш, председник се не би сложио. Али драго ми је што подржаваш студенте који му такође кажу да није надлежан. :mrgreen:
Што не мења чињеницу, да на основу објављене документације, никакав технички пријем НИЈЕ извршен. Извршено је отварање железничке станице док је по документацији она била у статусу НЕЛЕГАЛНОГ ГРАДИЛИШТА!
Ако имаш неку документацију која тврди другачије, било би лепо да је објавиш.
До тада, морамо прихватити ону коју су објавили званични државни органи.

Da li je ovo tema o Goranu Vesiću i Vladimiru Gajiću?

Zašto o Vesiću kada više nije ministar? Zašto o Gajiću i o NS kada je to "mala, beznačajna stranka sa 0, .. posto podrške?
Јесте, о Горану Весићу, између осталог. То што више није министар га не ослобађа одговорности за оно што је радио док јесте био министар.

Видиш, председник се не би сложио. Али драго ми је што подржаваш студенте који му такође кажу да није надлежан. :mrgreen:
Што не мења чињеницу, да на основу објављене документације, никакав технички пријем НИЈЕ извршен. Извршено је отварање железничке станице док је по документацији она била у статусу НЕЛЕГАЛНОГ ГРАДИЛИШТА!
Ако имаш неку документацију која тврди другачије, било би лепо да је објавиш.
До тада, морамо прихватити ону коју су објавили званични државни органи.

Ja sam od prvog dana pisao da je za slučaj nadstrešnica nadležan isključivo sud a to što očajna opoziija podmeće manipuliše i koristi ovu tragediju za svoje ciljeve drugi je par cipela.Koliko se od tih ni na čemu zasnovanih optužbi vešto ili nevešto brani Vučić sasvim je drugo pitanje.Ne mislim da se snašao u svemu tome.
Naravno da nije nadležan a nisu nadležni ni studenti a ni srednjoškolci koji su ništa drugo do proksi opozicije iza kojih se opozicija i ko zna ko još vešto kriju.

Da li je ovo tema o Goranu Vesiću i Vladimiru Gajiću?

Zašto o Vesiću kada više nije ministar? Zašto o Gajiću i o NS kada je to "mala, beznačajna stranka sa 0, .. posto podrške?
Tema je značajna jer Gajić ostavlja utisak upućenosti u događaj koje komentariše (uzrok pada nadstrešnice) i baratanja isključivo činjenicama.
Pored toga,zapažanjima o poltičkoj situaciji konkretno odnosu snaga između vlasti i opozicije i izgledima opozicije na uspeh takođe su vrlo ubedljiva a i ista su vrlo demoralizujuća po naše ustanike,revolucionare i oslobodioce kao i za sve one koji ih podržavaju a kojima je cena zamene Vučićeve nekom drugom (opozicionom) njuškom u vidu krvoprolića vrlo prihvatljiva i poželjna ukoliko to ne bi bila njihova krv ni krv njima dragih lica nego nekih drugih Srba.Da ne bude zabune kad se kaže krv mislii se na život.
Još kad se uzme u obzir da Gajić dolazi iz opozicionog miljea...

Нисам ја нигде упао, студентски захтев је већ више од два месеца да се објави сва документација о надстрешници. И председник тврди да је тај захтев испуњен. Сад ти тврдиш да председник лаже ;) , и морам се сложити са тобом, али то онда потврђује да су студенти у праву.
Кога брига шта тврди адвокат Гајић. Он је страна у поступку. Ваљда је битније шта тврди председник државе. А он тврди да радови нису завршени.

Одмах на почетку приче о докумантацији, 11:49 , каже: ”Па немамо окончану ситуацију. Ми смо, шеснаестог октобра је, тада је била пријава за радове...”
Па на 16:57, ”21. завршетка објекта у конструктивном смислу, не може, јер није завршено, несрећа се догодила првог новембра, четрнаест дана када је кренула пријава радова”
И на крају 17:43, ”Захтевана је Потврда надлежног органа о пријему изјаве о завршетку објекта у конструктивном смислу. Па није поднета, зато што се несрећа тад догодила”.
Значи, ако је веровати документацији коју је Вучић представио, железничка станица у Новом Саду је у тренутку несреће била градилиште. Никаква привремене употребна дозвола НЕ ПОСТОЈИ! Ко је градилиште отворио за коришћење?

Opet o Vučiću! Vučić je izjavljivao da u SAD na svakih 10 sekundi
pogine po jedan perač prozora i šta ti ja ne znam još.

Drži se onog: Vučić nije nadležan.

Vučić nije svedok na sudu.

Mi ovde pričamo o stručnom, kredibilnom licu koje je imalo uvid u dokaze tužilaštva.

Zašto bi opozicionar, cenjeni advokat ugrožavao svoj kredibilitet
lažnim izjavama na TV o postojanju privremene upotrebne dozvole?
Pa to nije nešto što je teško proveriti.

Back