Ves masina za 300 e

• Začetnik teme Začetnik teme Korny
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Doslo je vreme za kupovinu nove ves masine. Ima raznih proizvodjaca, pitanje je za koga se odluciti.
Sta predlazete u cenovnom rangu 300 e ?
Ne bi digitalnu jer se vise kvare.
Hvala unapred.

Tu si u pravu ali ne verujem da imaš izbora.

Kupi najjeftiniju sa garancijom od 5 godina jer su ionako sve krš bez obzira da li su plaćene 200 ili 400 evrića.
Na to dodaj pristupačnost rezervnih delova a to u praksi znači Beko, Gorenje, Candy i verovatno Milan Blagojević ( proveri).

Za Gorenje nije sigurno da imaju "pravu" garanciju od 5 god jer su ranije zapravo davali 2 god a 5godina ako 3 puta platiš godišnji servis ( zapravo dolazak i blejkanje majstora) od oko 10e.

Mi smo pre nekoliko dana kupili ves masinu za 32.000 din, garancija 2 godine, a ako se registruje preko sajta dobije se dodatnih 3 god garancije. Tako da smo mirni 5 godina. Masina je ekstra. 6 kg. 1200 obrtaja. Indesit.

...Gorenje ima odlican kvalitet kada su masine za ves u pitanju...Mislim da je najmudrije kupovati proizvode sa najduzom garancijom, ovlascenim servisom i ekonomicnim A razredom kada je potrosnja elektricne energije u pitanju...Tacno je i da se jednostavniji modeli, bez digitalnih senzora i display-a teze i redje kvare, ali su kod nove generacije aparata za domacinstvo gotvo neizbezni...Meni bliske osobe u ciji sud imam poverenja iskljucivo kupuju Gorenje ves masine i frizidere, na svakih 25-30 godina u proseku (iskustva 3 generacije)...Poslednji set aparata su kupili pre 10 godina, jednostavne modele - i prezadovoljni su...Ni frizider, ni ves masina se nijednom nisu pokvarili, niti su sa njima imali bilo kakav problem ili zamerku na rad...Pogledala sam najnoviju ponudu - maju vise modela koji se uklapaju u budzet koji si navela, svi imaju 5 godina garancije, vecina pripada A do A+++ razredu po potrosnji elektricne energije, a neki su iz nove go green serije koja, kako tvrde, trosi do 40% manje od A razreda...

...Gorenje ima odlican kvalitet kada su masine za ves u pitanju...Mislim da je najmudrije kupovati proizvode sa najduzom garancijom, ovlascenim servisom i ekonomicnim A razredom kada je potrosnja elektricne energije u pitanju...Tacno je i da se jednostavniji modeli, bez digitalnih senzora i display-a teze i redje kvare, ali su kod nove generacije aparata za domacinstvo gotvo neizbezni...Meni bliske osobe u ciji sud imam poverenja iskljucivo kupuju Gorenje ves masine i frizidere, na svakih 25-30 godina u proseku (iskustva 3 generacije)...Poslednji set aparata su kupili pre 10 godina, jednostavne modele - i prezadovoljni su...Ni frizider, ni ves masina se nijednom nisu pokvarili, niti su sa njima imali bilo kakav problem ili zamerku na rad...Pogledala sam najnoviju ponudu - maju vise modela koji se uklapaju u budzet koji si navela, svi imaju 5 godina garancije, vecina pripada A do A+++ razredu po potrosnji elektricne energije, a neki su iz nove go green serije koja, kako tvrde, trosi do 40% manje od A razreda...

Tek da ljudi ne pomisle da si ozbiljno mislila ;)
Gorenje danas i zadnjih min 10 god je itekako krš ali ipak manje od Vox-a, Weg-a i sličnih. A i varali su na garanciji. Na stikeru piše 5 a realno 2 god osim ako im ne plaćaš 4 god po 10-15e.

Možda su to i promenili zbog pritiska konkurencije pa daju pravih 5 god bezuslovne garancije ( mada bih ja to proverio) ali da su kvalitet u vreme kad ni Bosch nije iznad proseka - običan je vic.

Tek da ljudi ne pomisle da si ozbiljno mislila ;)
Gorenje danas i zadnjih min 10 god je itekako krš ali ipak manje od Vox-a, Weg-a i sličnih. A i varali su na garanciji. Na stikeru piše 5 a realno 2 god osim ako im ne plaćaš 4 god po 10-15e.

Možda su to i promenili zbog pritiska konkurencije pa daju pravih 5 god bezuslovne garancije ( mada bih ja to proverio) ali da su kvalitet u vreme kad ni Bosch nije iznad proseka - običan je vic.

...Mislila sam ozbiljno :)...Preporucila sam proizvode prema kriterijumima koje je korisnica navela (cena, kao osnovni), a na osnovu konkretnih iskustava sa ves masinama i friziderom...Ne znam kakav Bosch stize u Srbiju, odnosno da li je rec o istom standardu kada je kvalitet u pitanju koji se prodaje u Zapadnoj Evropi, ali od prijatelja cujem da nisu zadovoljni kvalitetom kupljenih aparata (konkretno - sporet, pegla i frizider)...I na deo Gorenje asortimana sam cula kritike (konkretno - aspirator i mini pekara), ali za ves masine i frizider samo afirmativne komentare...U sustini, a na osnovu vlastitih iskustava sa razlicitim brand-ovima, smatram da nijedan proizvodjac ne nudi standardan kvalitet za kompletan asortiman u svojoj ponudi - neke firme prave odlicne sporete, ali ne tako dobre miksere ili frizidere, itd....Takodje smatram da je prevara nemoguca ukoliko se procitaju navodi u specifikaciji i garantnom listu i postave prava pitanja prodavcu - tu su i prava potrosaca i trzisna inspekcija, kao i ombudsmani u slucaju da do nezeljenih okolnosti ipak dodje...

Smešno je kada tamo neki krš gorenje misli da proda šporet ili veš mašinu za veće pare od Boscha :rotf:

...Gorenje se proizvodi i sklapa u Sloveniji, koja mora da ispuni odredjene, ni malo naivne, standarde da bi bila konkurentna na trzistu...Candy se sklapa u Albaniji, na primer, a pitanje je gde se sklapa i proizvodi Bosch koji stize u Srbiju, jer je, prema onome sto sam cula od osoba u ciji sud verujem, takodje krs...Sporetu je dva puta menjana (tokom 5 godina) lampica koja osvetljava rernu, insekti ulaze u prostor elektronskog display-a i crkavaju iza stakla na kojem ostaju kao 'ukras', staklokeramicka ploca uprkos pravilnom rukovanju menja boju i ima fleke, a oznake koje se nalaze iznad knob-ova za ukljucivanje ringli i podesavanje temperature su se izbrisale usled redovnog odrzavanja (pranja)...Pegla 'guta' destilovanu vodu vise nego druge, jeftinije koje su prijatelji imali, a frizider, jedan od najskupljih modela, siri uzasno neprijatan miris iako je ucinjeno sve sto je bilo moguce da se pronadje uzrok (servis, detaljno ciscenje vise puta)...Prema tome, pravila nema, samo iskustva potrosaca, bar kada su u pitanju zemlje koje nisu u EU i u kojima je diskutabilno poreklo robe i provera kvaliteta...

Poslednja izmena:
Ovo me potseti na debele amerikanke sa puno dece koje stavljaju video klipove na youtube i pričaju bajke o izuzetnom kvalitetu uređaja koje reklamiraju, to se zove lobiranje i marketing. Čuj Bosch ništa ne valja a Gorenje sastavljen od proverenih kineskih delova? Tragikomedija :)

Poslednja izmena od moderatora:
Moja masina je Favorit Scirocco, imam je vec deset godina, nikad se nije kvarila. A susi ves bar 5 puta nedeljno, a dok su deca bila kuci radila je svaki dan , nekad i dva puta. Istina samo od jeseni do kasnog proleca, kad je toplo vreme iznesem ves u dvoriste na susenje ( sem ako je nesto bas hitno). Zadovoljna sam, ves ne bude izguzvan, tako da ga ne treba peglati uopste. Prestala sam da koristim pre neku godinu omeksivace za ves i kad susim peskire napolju budu kruti a iz masine izlaze meki. Pa muz nekad ubaci suv peskir na desetak minuta da omeksa :D
Preporucujem, neophodna je kad treba osusiti jaknu, jorgan ili jastuk.

Ne znam da li znas postoje dve vrste masina za susenje vesa:
1. kondenzaciona - paru koja izlazi iz mokrog vesa prilikom susenja kondenzuje i talozi u posudicu koju treba isprazniti ponekad. Ona je teza pa mislim da ne moze da se stavi na masinu za pranje ako imas problem sa prostorom. Ali za nju ne treba ventilator u kupatilu

2.Druga vrsta je ona koja tu paru kroz crevo izbacuje napolje, takva je moja. Nju sam drzala jedno vrema gore na masini za ves, lagana je.Leti mi je uvek to crevo za izbacivanje pare kroz prozor kupatila bilo izbaceno napolje i to je ok. Ali zimi ako je prozor zatvoren kupatilo se napuni pare. Pa sam otvarala prozor kad radi masina ali hladan vazduh je gurao paru unutra i ona se kondenzovala na plafonu i tom spoljnjem zidu gde je prozor. I posledica je da bi pocela da se hvata budj- do proleca bi se sve oko prozora crnelo. Resenje je da se napravi otvor na zidu i crevo izbaci napolje ( nesto kao aspirator za kuhinju)

Zadnje dve godine mi masina stoji u zastakljenoj terasi koja se ne greje, kad je temperatura bila debelo ispod nule u terasi bi mi se zamrzla voda u flasi ali masini nista ne smeta,Muz je na staklu prozora napravio otvor u koji je stavio plasticnu cev za odvod vode i kroz nju izbacio crevo kroz koje masina izbacuje paru. Ni malo pare nema u terasi niti je bilo imalo budji

Koju god vrstu da kupis mislim da se neces pokajati. Ja kad sam moju kupila to je u mom gradu bila jedina tako da nisam birala ni proizvodjaca ni model ali se odlicno pokazala

b4710b396150339ae248c3ad0ceeec03_86923_fp.jpg

i ko ce to da plati ako mi dve stvari kostaju ko masina
Slao sam mailove ovlascenom servisu i nadleznim u distribuciji koji se bave zalbama sa tacno navedenim datumima kvarova, brojem pocepane odece i cenom istih, trazio da mi daju drugu... Naravno, nisam ocekivao nista. Odhebali su me u fazonu, sta hoces, jesmo ti popravili svaki kvar... Svih 5 za dve godine garancije a kada ti garancija istekne, ko te sisa. Odgovorio sam im da cu godinsma hejtovati candy masine gde god stignem i za sada sam nemali broj njih ubedio da izbegavaju candy...krsina...

Slao sam mailove ovlascenom servisu i nadleznim u distribuciji koji se bave zalbama sa tacno navedenim datumima kvarova, brojem pocepane odece i cenom istih, trazio da mi daju drugu... Naravno, nisam ocekivao nista. Odhebali su me u fazonu, sta hoces, jesmo ti popravili svaki kvar... Svih 5 za dve godine garancije a kada ti garancija istekne, ko te sisa. Odgovorio sam im da cu godinsma hejtovati candy masine gde god stignem i za sada sam nemali broj njih ubedio da izbegavaju candy...krsina...
Koja Candy mašina ? pa kako pere ? Zašto je iscepala veš ?

Ja sam dobila na poklon polovnu Candy alise cb103 tr i par meseci je koristim,ja sam prezadovoljna.Iz početka sam mislila da uzima premalo vode ( posle pročitah da sve mašine novijeg tipa troše malo ),mogu da sušim veš,ali ja to ne koristim.Lepo opere,nikada je ne pretrpavam,ima program pranja na 50 stepeni za 32 minuta na 2,5 kg veša i to je spas.
Sad sam je očistila sa limuntusom,stavila na odkuvavanje 200 grama limuntusa i pustila da okreće bez veša. To je bio pravi potez :) Ne znam koju vi mašinu imate ?
mislim da je broj obrtaja 1200/m,centrifuga naravno.
Ja sam je dobila ispravnu i kada nešto crkne moram da zovem taj ovlašćeni servis,jer tamo imaju istoriju "bolesti",tako da ste me sad zbunili :)
perilica-rublja-candy-al-1.jpg

perilica-rublja-candy-al-2.jpg

Moja je Candy Alice GO W 264D... kupio sam je 2009e a sad vidim da se i dalje prodaje sto mi je neverovatno i da je u tehnomaniji navodno kostala i 68.876 rsd a da je sada kao na snizenju...Tolike ljude sam odgovorio od candya, jedino nisma bivsu koleginicu koja se zeznula i pretprosle godine uzela bas ovu kao moju. Razlika je samo sto su joj poroduzili garanciju na 5 godina...

BTW....

Zasto zoves ovlasceni servis kada nemas garanciju???
Oni deru...kao sto si i sama mogla da vidis dok si kacila ove fotke sa hrvatskih oglasa, ovakva tvoja polovna u hrvatskoj se prodavala za 72e...ne isplati se placati ovlasvenim seviserima...narocito za candy masine ;)

Zasto zoves ovlasceni servis kada nemas garanciju???
Oni deru...kao sto si i sama mogla da vidis dok si kacila ove fotke sa hrvatskih oglasa, ovakva tvoja polovna u hrvatskoj se prodavala za 72e...ne isplati se placati ovlasvenim seviserima...narocito za candy masine ;)
A ,nee :) ja sam je dobila ,medjutim,žena mi je rekla-ako ti se pokvari,zovi me da ti dam broj gde je stalno popravljana.Mada,i oni sami su je hvalili i kupili neku najnoviju Candy.Znam da je ovde promenjena guma i još nešto.

Predpostavljam da je ta serija te tvoje mašine imala neku manu i ne znači da su sve loše :D
To ti je kao kada dosta njih kaže da golf trojka nije dobra,jer su morali na relativnom novom automobilu da rade klipove !

Inače,ova je kupljena 2003 i koštala je oko 700 e, što u opšte nije mala lova.
Takva na kupinudu je oko 170 polovna.

A ,nee :) ja sam je dobila ,medjutim,žena mi je rekla-ako ti se pokvari,zovi me da ti dam broj gde je stalno popravljana.Mada,i oni sami su je hvalili i kupili neku najnoviju Candy.Znam da je ovde promenjena guma i još nešto.

Predpostavljam da je ta serija te tvoje mašine imala neku manu i ne znači da su sve loše :D
To ti je kao kada dosta njih kaže da golf trojka nije dobra,jer su morali na relativnom novom automobilu da rade klipove !

Inače,ova je kupljena 2003 i koštala je oko 700 e, što u opšte nije mala lova.
Takva na kupinudu je oko 170 polovna.

prvo - jesu lose jer su bubanj tako resili da kada odu lezajevi, mora bubanj da se menja - sracunato odradjeno komplikovano tako da bi se bubanj menjao osim ako ne nadjes servisera koji im zna cake.
drugo - jedno je losa serija - drugo je da imas sve razlicite kvarove a koliko sma kasnije video po raznim forumima, nisam jedini sa problemima kada je candy u pitanju.

Back