Upoznao sam milion ljudi preko interneta... i veliki broj su mi postali dosta bliski prijatelji... A i od mnogih zavisim... recimo, ja mog 'gazdu' nikada u zivotu nisam video, a opet odlicno komuniciramo...
Sad, koliko je ljubav moguca preko interneta je dosta diskutabilno... Niko na internetu nije ista osoba kao u stvarnosti, i ti mozes lako da se zaljubis u nekog preko neta, sudeci po intelektu te osobe, a da se u realnosti opasno razocaras...
Internet ti je nesto kao obrnuti zivot... a opet i internet i 'realni zivot' su isti u principu... u zivotu, ti upoznajes ljude prvo vizuelno, a onda mozda i verbalno... zato ljudi u realnosti vode dodatnog racuna o svom izgledu, mnogo vise nego sto im to sopstvena psiha nalaze, jer je prvi utisak najvazniji... na internetu ide obrnuto, prvo verbalno, a onda mozda i vizuelno... zato na internetu ljudi vise vode racuna o tome sta pisu, mnogo vise nego sto bi to u normalnoj verbalnoj komunikaciji...
Dakle, nikad nisi siguran ko je kakva osoba, sve dok je ne upoznas u 'obe dimenzije' (zli jezici bi rekli stojeca i lezeca dimenzija

)...
Licno mislim da je internet odlicno mesto za upoznavanje, jer ipak je lakse kucati po tastaturi, nego gledati nekoga u oci i govoriti mu bilo sta... A kad se ljudi lepo upoznaju, mogu i da se sretnu u realnom zivotu, da vide ko je koliko mana prikrio, i bi li mogli da se i tako slazu...
Pa imamo zivih primera sa foruma... Princeza i Sale, Haoticni i pcelica, upssssss (zamalo da napisem jedan nick, a on ce se sam prepoznati ovde

)...
Prilicno realan prikaz virtualne stvarnosti.
Ukoliko ne gresim,ovaj i sl.forumi prerastaju u neku vrstu realnih komuna...Znate se,druzite se,ulazite u manje-vise ozbiljne veze,prijatno sam iznenadjen.Vidim 10-20 hiperaktivnih likova,podsecaju me na one "aktivne" djake iz skolskih dana,pravi mali kolektiv (u pozitivnom smislu).