Verujete li u platonsku zaljubljenost?

zlatko01

Buduća legenda
Poruka
27.420
iz nekog mog ugla...imas dosta godina, puno si video i dosta doga doziveo...kakve su to zene, koje su udate za prevarante svih profila...narkodilere, politicare, likove koji zloupotrebljavaju svoj sluzbeni polozaj...prevedeno na srpski jezik, olos i djubrad koju bi trebalo streljati i povesati u nekoj revoluciji...kada takve zene, odu brinu o svojoj deci, a ne razmisljaju kkoliko je njihov suprug svojim delima unesrecio drugo...takvim zenama se ne gadi njihov status u drustvu, ne gade im se krvave pare...ovo vazi i za suprotan pol
moje zapazanje u odnosu na telo i dusu...

MrNapokon

Buduća legenda
Poruka
44.440
Pa mozda nije losa ideja:
S jednom samo pricati, poveris joj se skroz sve slabosti, smaras je sa svojim problemima, dal da kupim bele patike ili crne, u belim se osecam slobodno, a xrne elegantish, a s drugom taj prljavi fizicki, uzasan, ljigav, isprazan animalisticki seks.
Dobre ti patikeu.
Dobre a? Dodji ovamo.

MrNapokon

Buduća legenda
Poruka
44.440
Pa pazi, nemas problem da volis coveka, sto ga ne bi. Mozes coveka zavoleti.
Ali: Ako se intima iskljucuje iz tog odnosa, da li toj strani smeta ako se intima trazi na drugom mestu? Potreba jbg, bioloska.
Jer ako je to tabu u tom odnosu, a jedna ili obe strane je imaju tu potrebu, onda to nije ljubav. To je monstruoznost.To je pakao.

Corvus

Domaćin
Poruka
3.661
Pa pazi, nemas problem da volis coveka, sto ga ne bi. Mozes coveka zavoleti.
Ali: Ako se intima iskljucuje iz tog odnosa, da li toj strani smeta ako se intima trazi na drugom mestu? Potreba jbg, bioloska.
Jer ako je to tabu u tom odnosu, a jedna ili obe strane je imaju tu potrebu, onda to nije ljubav. To je monstruoznost.To je pakao.
Ne znam.
Ja sam pod utiskom da se intima deli sa drugima više nego sa tobom...
Šta je to?

Corvus

Domaćin
Poruka
3.661
Ne znam sta je to platonska zaljubljenost.
Platonska, kao povrsna?
Zaljubljenost i jeste povrsna. Zaljubimo se u ono sto nama fali ili sto volimo kod sebe, a ostalo docrta masta.
Nije platoska zaljubljenost površna.
Neki bi animalne instikt nazvali površnim.
Mnogi su veličali platonski ljubavi - tek veličajući vrllnu, svesni da je i sami nisu dostojni.
Ali Eros u njima je, istinski, voleo nekog - a sam tom ljubavlju se i nadogradio?