Verujete li u korisne lazi?

Ja sam veliki pristalica prećutkivanja :)
I prećutim sve i svašta... ako dođem do zaključka da dikusija o datoj temi ne bi dala nikakve rezultate, ili ako se radi o nekoj prolaznoj pojavi - prolazna pojava prođe, ali ako se o njoj priča, reči ostaju ... i najčešće imaju posledice... A neke stvari prećutim zato što su samo moje, i mislim da je ok da i moj partner ima deo sebe koji je samo njegov - to je poželjno i zdravo.

...to je to...nema više šta da se dodaje....;)

Ja sam veliki pristalica prećutkivanja :)
I prećutim sve i svašta... ako dođem do zaključka da dikusija o datoj temi ne bi dala nikakve rezultate, ili ako se radi o nekoj prolaznoj pojavi - prolazna pojava prođe, ali ako se o njoj priča, reči ostaju ... i najčešće imaju posledice... A neke stvari prećutim zato što su samo moje, i mislim da je ok da i moj partner ima deo sebe koji je samo njegov - to je poželjno i zdravo.

Pametno, meni je bas trebalo vremena da dodjem do slicnog zakljucka u RL.

Dakle, govorim o ozbiljnoj vezi ili braku...

Koliko ste iskreni prema partneru?

Smatrate li da treba sve, apsolutno sve reći pocevsi od proslosti ili je ipak neke stvari mudrije precutati?

Da li kazete partneru i kada vam se neki kolega sa posla udvara ili znate da mu se dopadate?

Ili da vas komsija "gadno" odmerava dok prolazite ulicom ?

Ili da ste cavrljali sa nekim simpaticnim dasom u gradskom autobusu?

Da li postoje KORISNE LAZI i PRECUTKIVANJA u vezi?

Ne. laz ne moze biti korisna.
Ipak, precutkivanje je nesto drugo........
Precutim ponekad, ponesto...... ali, ne gore navedene primere......vec, nesto, onako moje......... ostalo, kazem....... bolje je reci nego slagati, laz povredjuje vise nego istina....... samo je vazno odabrati pravi nacin za reci....

Smatrate li da treba sve, apsolutno sve reći pocevsi od proslosti ili je ipak neke stvari mudrije precutati?

Da li kazete partneru i kada vam se neki kolega sa posla udvara ili znate da mu se dopadate?

ne vidim kakve ima veze ne-podnosenje izvjestaja sa lazima bilo koje vrste? :dontunderstand:

Da, ponekad se mora. Iskrenost je neophodna, no kad bi svi mi jedni drugima sve potanko iskreno rekli sve sto nam na um dodje bilo bi suza i placa ko kishe. Ako volis svog partnera, onda je ljubav na prvom mestu. Ponesto nadogradis, ponesto nekazes, i ljubav cveta. Ko bi bio takav da nekom svojom 'iskrenoscu' sve to pokvari?

:neutral:

Ne postoje korisne lazhi, nego samo lazhi koje, cim se otkriju, bespovratno urushe poverenje.
I kad se ne otkriju, one lebde negde izmedju lazhova i slaganog, provlace se kroz razne druge aspekte komunikacije i kvare odnos izmedju to dvoje ljudi.

Ja sve kazem kad sam pitana, onako kako jeste, bez ulepsavanja, krivudanja i delimicnog prikrivanja, ali uz argumentaciju ili osudu svakog svog sumnjivog postupka.

Poslednja izmena:
Nisam pristalica lazi..niti postoje korisne ni nekorisne lazi..za mene je laz nepostovanje .
ali je zato mudro precutati ono sto mislim da bi njega ili nekog mog povredilo..
da ne bi voleo da cuje ..da ne bi razumeo ma koliko objasnjavala..

Iskrena sam i ne volim lazi.Iz proslosti treba reci neophodne stvari i to ukoliko ga interesuju, ali ne u sitna crevca i ne svaki detalj.Narocito ne treba prepricavati "dogodovstine' sa posla i hvaliti se udvaracima!!!Ako je ON ljubomoran pa ispituje i svaka sitnica ga interesuje, treba precutati detalje i tad smatram da je precutkivanje korisno!Ali, laganje ne!!!

1. Prema njemu sam uvek iskrena...
2. Smatram da sve bitne stvari treba reći...
3. Kažem mu sve...
4. Da...
5. Uvek mu kažem kad vidim dobrog tipa... ne zbog iskrenosti, već ja to moram sa nekim da podelim...:mrgreen:
6. Sve zavisi od čoveka do čoveka... mm mrzi laž... i nikako ne bi bile korisne... kakva god da je, istina je bolja...

Poslednja izmena:
Problem ja u tome sto zene kad varaju jesu potpuno uverene da govore istinu,
to im je izgleda neka prirodna samoodbrana da bi se zastitile od bolnih posledica isitne.

Mnogo mnogo puta sam uhvatio razne osobe zenskog roda kako govore neistinu, no isto se moglo videti da one uopste ne sumnjaju u ono sto su rekle.

Nijedan dzentlmen nece daviti zenu zbog neke 'sitne' prevare, zenama se jednostavno oprasta bez granica, jer drugacije nece ici.

Srce svim umiljatim prevaranticama na ovom forumu :heart:

A što bi sad neko nekome morao baš SVE da kaže?:roll:
I šta kome znači ta beznačajna informacija da smo čavrljali s nekim u gradskom autobusu?...:lol:
Da li sad treba svako čavrljanje,svaki pogled prepričavati bilo kome,pa i partneru?
Čovjek nekad ni sam ne zna s kim je sve i šta čavrljao...:lol:
I to ne ubrajam ni u laži,ni u prećutkivanja...nego stvari koje nisu vrijedne pažnje za neko pričanje...:roll:

Back