Verujete li u cistiliste?

Kad je Lazar umro, Isus Hrist nije rekao da je on bio u cistilistu niti u bilo kom drugom stanju.Umesto toga, Isus je jednostavno rekaoLazar spava(Jovan 11:11). Jasno je da je Isus, koji je znao istinu o tome sta se dogadja s dusom prilikom smrti, verovao da je Lazar bio bez svesti, bez zivota.
A onda idem lazara da probudim
Pa sam bi se valjda probudio da je ziv koj ce mu djavo hrist.

E sad na ovu pricu saznaj kako ces vaskrsnuti.

I dusa i telo.
A duh je taj koji leti bogu.
Провјеримо то.
Књига Проповиједника каже сљедеће:
"И *врати се прах у земљу, како је био, а дух се врати к Богу, † који га је дао." (12:7).
Дакле у прах иде оно што је било прах а од праха је, како нам каже Књига Постања, створено човјеково ТИЈЕЛО.

Зашто је то битно? Па зато што Књига пророка Данила каже да спава оно што је у праху земаљском:
"И многи од оних који спавају у земаљском праху устаће, једни у живот вјечни, а једни у срамоту и стид вјечни." (12:2).
Стога је јасно да спава само тијело а не и душа.

Да душа и тијело имају различиту судбину након смрти говори нам и Сам Господ Христос:
"И не бојте се оних који убијају тијело, а душу не могу убити; него се више бојте онога који може и душу и тијело погубити у паклу." (Матеј 10:28).
Смрт о којој ми причамо је смрт тијела док је дужа идаље жива, њу не може убити нико сем Самога Бога. Па онда ако је душа жива након смрти зашто тврдити да је неактивна и бесвјесна? Неактивност и бесвјесност нису баш синоними за живот зар не?

Вјерујмо апостолу Павлу који јасно и недвосмислено каже:
"*А обузима ме обоје: имам жељу умријети и са Христом бити, што је много боље;" (Филипљанима 1:23).
Не каже да ће умријети и спавати у праху или умријети и бити бесвјестан већ каже да ће умријети и бити са Христом.

Провјеримо то.
Књига Проповиједника каже сљедеће:
"И *врати се прах у земљу, како је био, а дух се врати к Богу, † који га је дао." (12:7).
Дакле у прах иде оно што је било прах а од праха је, како нам каже Књига Постања, створено човјеково ТИЈЕЛО.

Зашто је то битно? Па зато што Књига пророка Данила каже да спава оно што је у праху земаљском:
"И многи од оних који спавају у земаљском праху устаће, једни у живот вјечни, а једни у срамоту и стид вјечни." (12:2).
Стога је јасно да спава само тијело а не и душа.

Да душа и тијело имају различиту судбину након смрти говори нам и Сам Господ Христос:
"И не бојте се оних који убијају тијело, а душу не могу убити; него се више бојте онога који може и душу и тијело погубити у паклу." (Матеј 10:28).
Смрт о којој ми причамо је смрт тијела док је дужа идаље жива, њу не може убити нико сем Самога Бога. Па онда ако је душа жива након смрти зашто тврдити да је неактивна и бесвјесна? Неактивност и бесвјесност нису баш синоними за живот зар не?

Вјерујмо апостолу Павлу који јасно и недвосмислено каже:
"*А обузима ме обоје: имам жељу умријети и са Христом бити, што је много боље;" (Филипљанима 1:23).
Не каже да ће умријети и спавати у праху или умријети и бити бесвјестан већ каже да ће умријети и бити са Христом.
10. Јер нам се свима ваља јавити на суду Христовом, да примимо сваки шта је који у телу чинио, или добро или зло;

Eto kad ce biti da hristom.
Ne mislus valjda umres budes u drustvu sa hristom i onda on kaze dosta smo se zezali ajde da vam sad sudim haha
Ne zezaj maki

10. Јер нам се свима ваља јавити на суду Христовом, да примимо сваки шта је који у телу чинио, или добро или зло;

Eto kad ce biti da hristom.
Ne mislus valjda umres budes u drustvu sa hristom i onda on kaze dosta smo se zezali ajde da vam sad sudim haha
Ne zezaj maki
Ne piše "vaskrsnuti pa sa Hristom biti". Piše samo umrijeti.

Ne piše "vaskrsnuti pa sa Hristom biti". Piše samo umrijeti.
Biblija uci da je vecni zivot dar koji nam hrist nudi a to ide posle suda Bez ovog dara, jednostavno ne nastavljamo da zivimo ni na koji nacin nakon sto umremo .
A ima i timoteju i ono samo je Bog besmrtan i niko vise.

Јер је плата за грех смрт, а дар Божји је живот вечни у Христу Исусу Господу нашем.
Ко верује Сина, има живот вечни; а ко не верује Сина, неће видети живот, него гнев Божји остаје на њему.

Da mi dusa ziva posle smrti videla bi zivot kakav takav u tom.nekom.svetu al.on jasno kaze nema zivota.

Da je za Hristos smrt kao san,dakle bez ikakve svesnisti za desavanja u okolini a jos manje sa mogucnosti da komunicira sa budnima ili da kako god intervenise u svetu budnih.
A tebi sta ti govori poruka ?
Da li je Hristos tom porukom želio izreći neki teološki stav o stanju mrtvih poslije ili smrti ili je pak želio istaći slabost smrti pred Njim? Ja bih rekao ovo drugo.

Само што апостоли јасно уче другачије.
Lepo jasno pise
Јер како по Адаму сви умиру, тако ће и по Христу сви оживети.

23. Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о Његовом доласку;

hristos novina prvi u istoriji a svi drugi po njegovom dolasku.

Lepo jasno pise
Јер како по Адаму сви умиру, тако ће и по Христу сви оживети.

23. Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о Његовом доласку;

hristos novina prvi u istoriji a svi drugi po njegovom dolasku.
То не говори ништа о међупериоду од смрти до васкрсења.

Back