Verujete li u cistiliste?

anajade

Elita
Poruka
17.374
Katolici veruju u cistliliste.
To je mesto gde dusa nakon smrti odlazi Tamo mozes vrsiti dobra dela da bi ti se dysa ocistila pre konacne sudbine kod boga.
Da li je ova doktrine u skladu sa biblijom i da li hriscani koji veruju u bibliju treba ovo prihvatiti kao istinito?

Meni to što si napisala nema apsolutno nikakvog smisla. Evo primer. Saću da ubijam, palim i silujem kao da sam islamista terorista, i kad umrem il me koknu, odem u to čistilište gde ću namerno da činim dobra dela i voala, ete me u raju jupiii. Kao kad neko umesto zatvora dobije društveno koristan rad, i tu izdržava kaznu nekoliko meseci npr. na deponiji ili vadi kronpir i ete ga posle napolju čist ko suza odležao svoje sve mu oprošteno.

Meni to što si napisala nema apsolutno nikakvog smisla. Evo primer. Saću da ubijam, palim i silujem kao da sam islamista terorista, i kad umrem il me koknu, odem u to čistilište gde ću namerno da činim dobra dela i voala, ete me u raju jupiii. Kao kad neko umesto zatvora dobije društveno koristan rad, i tu izdržava kaznu nekoliko meseci npr. na deponiji ili vadi kronpir i ete ga posle napolju čist ko suza odležao svoje sve mu oprošteno.
Nema dobrih dela u tzv. čistilištu. Ideš na ražanj gde će đavoli da te polako vrte na vatri. Na određeno vreme a na neodređeno se ide u pakao. To bi bilo nešto kao čistilište.

Како оно кажу, чега се безбожник боји, то ће га и снаћи. Знам да је душа вечна, али би било занимљиво (као да је у Зони сумрака) да они који верују у бесмртност душе после смрти живе вечно а да они који не верују у бесмртност душе за све, буду deleted. Адвентисти, јеховци... Сценарио за хорор.

Katolici veruju u cistliliste.
To je mesto gde dusa nakon smrti odlazi Tamo mozes vrsiti dobra dela da bi ti se dysa ocistila pre konacne sudbine kod boga.
Da li je ova doktrine u skladu sa biblijom i da li hriscani koji veruju u bibliju treba ovo prihvatiti kao istinito?
U mjesecevoj sferi se vrši to čišćenje gdje je sve sivo bezlično bez boja.
Tu oni koji ne poštuju različitost boje završe.Pozeliti ce poljubit duginih boja zastavu ali je prekasno.

Како оно кажу, чега се безбожник боји, то ће га и снаћи. Знам да је душа вечна, али би било занимљиво (као да је у Зони сумрака) да они који верују у бесмртност душе после смрти живе вечно а да они који не верују у бесмртност душе за све, буду deleted. Адвентисти, јеховци... Сценарио за хорор.
Po tebi dakle Bog laze,jel tako ?
...ili mozda laze prorok koji je zapisao sledece Bozje reci:

Jez.18,20:
"...Koja duša zgriješi ona će umrijeti, ..."

Jel ovde pise da ce se gresna dusa vecno muciti ili pise da ce umreti ? :kafa:

Po tebi dakle Bog laze,jel tako ?
...ili mozda laze prorok koji je zapisao sledece Bozje reci:

Jez.18,20:
"...Koja duša zgriješi ona će umrijeti, ..."

Jel ovde pise da ce se gresna dusa vecno muciti ili pise da ce umreti ? :kafa:
Kad je Lazar umro, Isus Hrist nije rekao da je on bio u cistilistu niti u bilo kom drugom stanju.Umesto toga, Isus je jednostavno rekaoLazar spava(Jovan 11:11). Jasno je da je Isus, koji je znao istinu o tome sta se dogadja s dusom prilikom smrti, verovao da je Lazar bio bez svesti, bez zivota.

Back