Verska služba u Vojsci Srbije

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Ukoliko uredba o svešteničkoj službi u vojsci bude doneta u narednih mesec dana - a nema razloga da tako ne bude, pošto su se svi učesnici rasprave saglasili o tome – prvi članovi ove versko-vojne službe krenuće u novi posao, već, krajem juna.
Verski visokodostojnici podržali su nastojanja Ministarstva odbrane da u sistem odbrane uključi vojne sveštenike iz reda tradicionalnih crkava i verskih zajednica, što bi, kako je objašnjeno, Vojsku Srbije svrstalo u red savremenih armija, ali bi, takođe, označilo i poštovanje njene tradicije prekinuto pre 65 godina.
Postavlja se, međutim, pitanje - zbog čega država sada uvodi ovaj tip institucije, kada se – prema nekim ocenama – on pokazao nedelotvornim u nekim zemljama sveta i regiona?
http://www.slobodnaevropa.org/content/vojska_svestenici/2283553.html

Министар војни Д.Шутановац, реформама је упрскао војску и само Бог може да јој помогне.
Како Бог никоме не помаже ако сам себи не помажеш, онда знамо где смо:gace:

Нисам излазио на ПДФ: Религија ( а скоро никада и не излазим) то тему нисам приметио. Ако сматраш да је на ПДФ: Политика сувишна - бриши је.
Мислим да ће на овом ПДФ имати више коментара.
Питање је колико је ова вест политичко а колико верско питање.
Ето, ја бих волео да чујем тај однос уколико искључује "Мислим да ће на овом ПДФ имати више коментара".

Ето, ја бих волео да чујем тај однос уколико искључује "Мислим да ће на овом ПДФ имати више коментара".

A zasto bi iskljucivalo?

Tema je cisto politicka.

I treba je postaviti ovde.

Religiji nije mesto u vojsci.

Religiji je mesto u crkvi.

Ko zeli da ide - neka ide.

I NISTA VISE od toga.

Не могу да у % кажем колики је тај однос осим да нагађам. Али то би билко неозбиљно.
У коментару, при постављању теме, поменуо сам реформу војске и Министра војног. То је већ политичко а не верско питње и очекујем евентуалне коментаре у том смислу. Јер нигде у Светим књигама не стоји: војска, реформа војске, Министар војни,....
Поента је да су се реформом војске бавила неколико Министара демократске оријентације и дошли смо дотле да је фалила само ,,Верска служба'' .

Back