Verovatno će uskoro opet biti vanrednih izbora. Za koju opciju biste glasali ili ste za bojkot?

Za koju opciju biste glasali ili ste za bojkot?

• Vučić, Dačić - SNS/SPS

glasova: 8 14,5%
  • Đilas, Marinika, Ponoš - SSP/Srce

glasova: 10 18,2%
  • Ćuta, Milivojević, Aleksić - EK/DS/NPS

glasova: 2 3,6%
  • Savo Manojlović - Kreni promeni

glasova: 5 9,1%
  • Miloš Jovanović - NDSS/POKS

glasova: 7 12,7%
  • Branimir Nestorović - Mi snaga naroda

glasova: 9 16,4%
  • Saša Radulović - DJB

glasova: 1 1,8%
  • Neki drugi pokret/stranka

glasova: 6 10,9%
  • Bojkot

glasova: 7 12,7%

• Ukupno glasova
    55

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
84.566
Praksa je do sada pokazivala da Vučić nakon svakih protesta i blokada pokrene vanredne izbore. Pobedom na njima protesti pre i posle nisu isti. Mada su protesti pred prošle izbore bili masovniji i uglavnom bili na odredjenim lokacijama sad su nekako malobrojniji ali istovremeno više iritiraju vlast. Pre je bilo slučajeva da na masovne skupove opozicije vlast odgovori velikim mitingom nekoliko nedelja kasnije. Sad se šalju članovi da teraju ove sa blokada raskrsnica. Verovatno će biti mnogo incidenata, ranije to nije bio slučaj. Postoji opcija da Vučić na kraju ispuni sve zahteve i ne raspiše izbore ali nekako mi je to skroz nerealno. Ako Vučić kao i uvek krene putem izbora da li ste za izlazak na njih ili bojkot. Očekujem ovakve kolone:

Vučić, Dačić - SNS/SPS
Đilas, Marinika, Ponoš - SSP/Srce
Ćuta, Milivojević, Aleksić - EK/DS/NPS
Savo Manojlović - Kreni promeni
Miloš Jovanović - NDSS/POKS
Branimir Nestorović - Mi snaga naroda
Saša Radulović - DJB
Neki drugi pokreti/stranke

Mnogi kažu da je rešenje da bude jedna opoziciona lista ili dve ali pošto su Đilas i Marinika van Beograda poprilično omraženi onda je možda za opoziciju i bolje da bude u tri kolone. To bi značilo da se Savo ujedini sa Aleksićem i Ćutom a da se Miloš, Nestor, Dveri, Radule spoje. Samo što je i to slabo realno. Sasvim je moguće i da se opozicija opet posvadja pa da jedni izadju a drugi da bojkotuju.

Poslednja izmena:
Мора се престане са плаћањем Струје која је рапидно скочила у последња 2,3 Месеца(преко 30-40 %).
Мора се престане са плаћањем Комуналија које такође рапидно скачу од 01.01.2025.
Грађанска Непослушност!
Исеци ми струју-Урнишем ти седиште Елекродистрибуције,Филијалу!

да видим да ли ће онда уочи Потенц, ванредних Избора да купује Гласове за 9+ К.Динара и више.
Пропаст му је на Помолу кад НЕСТАНЕ ПАРА ЗА ПОТКУПЉИВАЊЕ.

Мора се престане са плаћањем Струје која је рапидно скочила у последња 2,3 Месеца(преко 30-40 %).
Мора се престане са плаћањем Комуналија које такође рапидно скачу од 01.01.2025.
ovo je brbocao draskovic 1995
kada je dosao na vlast prvi je povecao u novom sadu i beogradu sve te troskove a stari su moral ida se plate sa kamatom

Boban Stojanović:

Jedan od izlaza, što tek može da nas uvali u ozbiljne probleme, je ako se slučajno opet bude išlo na nekakve vanredne izbore. U demokratskim zemljama kada se ovakva tragedija desi, izbori jesu zaista izlazak iz političke krize. Ako opozicija ne izađe na te izbore, da li mu poklanja dvotrećinsku većinu da ukine funkciju predsednika, šta smo onda uradili? Ja se plašim da će na kraju iz svega ovoga Vučić da potegne za tim izborima, onda hipotetički imamo situaciju u kojoj nije dobro izaći na izbore, ali nije dobro ni ne izaći“, kaže i dodaje da se „kao građanin izuzetno plaši šta sve može da se desi“.

Boban Stojanović:

Jedan od izlaza, što tek može da nas uvali u ozbiljne probleme, je ako se slučajno opet bude išlo na nekakve vanredne izbore. U demokratskim zemljama kada se ovakva tragedija desi, izbori jesu zaista izlazak iz političke krize. Ako opozicija ne izađe na te izbore, da li mu poklanja dvotrećinsku većinu da ukine funkciju predsednika, šta smo onda uradili? Ja se plašim da će na kraju iz svega ovoga Vučić da potegne za tim izborima, onda hipotetički imamo situaciju u kojoj nije dobro izaći na izbore, ali nije dobro ni ne izaći“, kaže i dodaje da se „kao građanin izuzetno plaši šta sve može da se desi“.
dzaba vam ti pokusaji o novim iyborima

narod i onaj najsleplji kod ociju je progledao mnogo

titoisticka udba i cirkus udbe

Ko bojkotuje izbore je vučićev plaćenik!
samo ujedinjena opozicija moze da srusi vucica, a inace je bojkot resenje

znaci samo za one stranke koje se grupisu u nekoj tehnickoj koaliciji za rusenje ovog rezima - zajedno da se sruse ovi krvavih ruku, ili bojkot

bar 6 od ovih 7 da se udruze i aljek siftar i dacic koferce padaju, u suprotnom bojkot, nece dati medije itd
  1. Đilas, Marinika, Ponoš - SSP/Srce
  2. Ćuta, Milivojević, Aleksić - EK/DS/NPS
  3. Savo Manojlović - Kreni promeni
  4. Miloš Jovanović - DSS/POKS
  5. Branimir Nestorović - Mi snaga naroda
  6. Ivan Kostić - Dveri
  7. Saša Radulović - DJB

E a opozicija komplet klošarska svako za sebe JAJARI!
pa i to je onda opet razlog za bojkot, tako da ti nisi u pravu kada kazes da je bojkot glas vucicu

opozicija ili hoce vlast i odgovornost da preuzme od sns-a ili nece
a ne moze malo, na kasicicu, to kao mica lazjivica mozda? pa nema toliko ministarstava, i kada vam istekne mandat, sta onda nemate stranku

onda srecno svim MICAMA, AKO NECETE ZAJEDNO, UJEDINJENI

Ja uvek glasam protiv vučića! I nijedsn do sada nije bio posle u koaliciji sa sns sps smradom.
pa da, ali politika je da razmisljas sta cu ja da uradim, ili neko do mene, a sta ces ti, to ti znas vec
moras da znas sta ce drugi da urade, da se ne rasipaju glasovi ako hocemo da se srusi aljek, a ne da smo samo mi u pravu, badava nam ako on ostane na vlasti

opozicija je slaba, jedina nada je da izadje ujedinjena, realno gledam, a ako nece onda kud koji mili moji

da pitamo straksa zasto nema opciju UJEDINJENA OPOZICJA?

Poslednja izmena:
samo ujedinjena opozicija moze da srusi vucica, a inace je bojkot resenje

znaci samo za one stranke koje se grupisu u nekoj tehnickoj koaliciji za rusenje ovog rezima - zajedno da se sruse ovi krvavih ruku, ili bojkot

bar 6 od ovih 7 da se udruze i aljek siftar i dacic koferce padaju, u suprotnom bojkot, nece dati medije itd
Istina.

Samo jedno pitanje.... Da, da nije bilo bojkota Beograd, Nis.... bi bili u "rukama" opozicije.
Ali sa druge strane, koja je motivacija da bilo ko izadje na unapred namestene izbore?
Motivacija je u tome da nekad ni izborne malverzacije ne mogu da omoguće pobedu režimu.
Av može da uvozi glasače, može da njegovi članovi izbornih komisija lažiraju glasačke listiće. Mogu da krivotvore biračke spiskove. Ili mogu da poništavaju izbore kad vidi da gube.
Uvoz glasača može da se neutrališe visokom izlaznošću, malverzacije njegovih članova izbornih komisija mogu da spreče opozicioni članovi izbornih komisija.
Poništavanje izbora koje je dobila opozicija, vodi u protieste, otkazivanje poslušnosti režimu od strane delova sistema, što je rizično po režim, jer to može da ga sruši u celini a ne samo u jednom gradu.

Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak... imaju uslove da pobede režimlije, uprkos režimskim malverzacijama, i to treba iskoristiti, i početi na vreme praviti organizaciju za tako nešto.

Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak... imaju uslove da pobede režimlije, uprkos režimskim malverzacijama, i to treba iskoristiti, i početi na vreme praviti organizaciju za tako nešto.
Znaci 4 grada, a ostalima neka padaju nadstresnice i dalje? Ja mislim da narod nije zato na ulici, i studenti.
Ovi da formiraju opoziciono jezgro, oko kojih će da se okupljaju drugi. Ko nastupa izvan te linije, da bude proglašen avovim saveznikom.
to isto nije ideja ujedinjene opozicije, JEZGRO, vec da svi, sto vise pojedinacnih stranaka bude za ideju rusenja rezima, a ne ideju tog jezgra oko par licnosti, jer nismo svi za iste... da je jezgro moglo da deluje, napravilo bi se do sada, nije ono resenje, nije realnio, vec samo SVI, ZAJEDNO; ne treba jezgro, i ne treba vodja, samo treba masa

Znaci 4 grada, a ostalima neka padaju nadstresnice i dalje? Ja mislim da narod nije zato na ulici, i studenti.

to isto nije ideja ujedinjene opozicije, JEZGRO, vec da svi, sto vise pojedinacnih stranaka bude za ideju rusenja rezima, a ne ideju tog jezgra oko par licnosti, jer nismo svi za iste... da je jezgro moglo da deluje, napravilo bi se do sada, nije ono resenje, nije realnio, vec samo SVI, ZAJEDNO; ne treba jezgro, i ne treba vodja, samo treba masa
Nije baš četiri grada, stavio sam tri tačke, pretpostavljajući da ima više gradova sa uslovima da padne režim. A ako sprečimo da u nekoliko gradova padaju nadstrešnice, to je bolje nego da padaju svuda.

Da, najbolje je da se svi ujedine, ali imaš neke koji naprosto neće jer su avovi plaćenici, jer su umišljeni ili ludi na neki drugi način... Formiranje jezgra, ja mislim da ono treba da bude što veće, je nešto što narodu može da bude orijentacija, da oni koji neće u tu glavnu opozicionu grupaciju, jednostavno budu odbačeni. Kao SPO 2000-te.

NE GLASAM ZA STRANKU VEC ZA LICNOST

1x-1.webp

Motivacija je u tome da nekad ni izborne malverzacije ne mogu da omoguće pobedu režimu.
Av može da uvozi glasače, može da njegovi članovi izbornih komisija lažiraju glasačke listiće. Mogu da krivotvore biračke spiskove. Ili mogu da poništavaju izbore kad vidi da gube.
Uvoz glasača može da se neutrališe visokom izlaznošću, malverzacije njegovih članova izbornih komisija mogu da spreče opozicioni članovi izbornih komisija.
Poništavanje izbora koje je dobila opozicija, vodi u protieste, otkazivanje poslušnosti režimu od strane delova sistema, što je rizično po režim, jer to može da ga sruši u celini a ne samo u jednom gradu.

I sta sad?
Fer izbori plus kampanja?

Hoce to Vucic.

Izvini... vracam se....

Koja visoka izlaznost?
Pa barem 20% biraca vise ne zivi u Srbiji?

Da li zaista mislis da pod bilo kojim uslovima procenst izlaznosti moze da predje 60%???

Back