- Poruka
- 84.942
Praksa je do sada pokazivala da Vučić nakon svakih protesta i blokada pokrene vanredne izbore. Pobedom na njima protesti pre i posle nisu isti. Mada su protesti pred prošle izbore bili masovniji i uglavnom bili na odredjenim lokacijama sad su nekako malobrojniji ali istovremeno više iritiraju vlast. Pre je bilo slučajeva da na masovne skupove opozicije vlast odgovori velikim mitingom nekoliko nedelja kasnije. Sad se šalju članovi da teraju ove sa blokada raskrsnica. Verovatno će biti mnogo incidenata, ranije to nije bio slučaj. Postoji opcija da Vučić na kraju ispuni sve zahteve i ne raspiše izbore ali nekako mi je to skroz nerealno. Ako Vučić kao i uvek krene putem izbora da li ste za izlazak na njih ili bojkot. Očekujem ovakve kolone:
Vučić, Dačić - SNS/SPS
Đilas, Marinika, Ponoš - SSP/Srce
Ćuta, Milivojević, Aleksić - EK/DS/NPS
Savo Manojlović - Kreni promeni
Miloš Jovanović - NDSS/POKS
Branimir Nestorović - Mi snaga naroda
Saša Radulović - DJB
Neki drugi pokreti/stranke
Mnogi kažu da je rešenje da bude jedna opoziciona lista ili dve ali pošto su Đilas i Marinika van Beograda poprilično omraženi onda je možda za opoziciju i bolje da bude u tri kolone. To bi značilo da se Savo ujedini sa Aleksićem i Ćutom a da se Miloš, Nestor, Dveri, Radule spoje. Samo što je i to slabo realno. Sasvim je moguće i da se opozicija opet posvadja pa da jedni izadju a drugi da bojkotuju.
Vučić, Dačić - SNS/SPS
Đilas, Marinika, Ponoš - SSP/Srce
Ćuta, Milivojević, Aleksić - EK/DS/NPS
Savo Manojlović - Kreni promeni
Miloš Jovanović - NDSS/POKS
Branimir Nestorović - Mi snaga naroda
Saša Radulović - DJB
Neki drugi pokreti/stranke
Mnogi kažu da je rešenje da bude jedna opoziciona lista ili dve ali pošto su Đilas i Marinika van Beograda poprilično omraženi onda je možda za opoziciju i bolje da bude u tri kolone. To bi značilo da se Savo ujedini sa Aleksićem i Ćutom a da se Miloš, Nestor, Dveri, Radule spoje. Samo što je i to slabo realno. Sasvim je moguće i da se opozicija opet posvadja pa da jedni izadju a drugi da bojkotuju.
Poslednja izmena: