Verovanja običaji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sapica mala

Primećen član
Poruka
568
Kažu kod nas:
Ne smemo šišati decu dok ih nekrstimo!!!
Moje pitanje dali je to tačno ?
Zasto je kod nas ta verovanje ?
Šta će se desiti ako to uradimo?

Možete li mi dati svoja mišljenja,akoje bog jedan svi verujemo u njega svako na svoj način, meni ce se nesto desit ako to uradim a drugima ne????imam komšinicu onaje iz Šri Lanke dečak rodjen pre 2 meseca ona ga brije žiletom zbog vrućina, (ŠOK KAD SAM VIDELA)oce nju bog kazniti zato stoje osisala dete??? :dontunderstand: :namcor:

Kažu kod nas:

Možete li mi dati svoja mišljenja,akoje bog jedan svi verujemo u njega svako na svoj način, meni ce se nesto desit ako to uradim a drugima ne????imam komšinicu onaje iz Šri Lanke dečak rodjen pre 2 meseca ona ga brije žiletom zbog vrućina, (ŠOK KAD SAM VIDELA)oce nju bog kazniti zato stoje osisala dete??? :dontunderstand: :namcor:
Јесу ли тебе шишали??

Kažu kod nas:

To su predhrišćanska verovanja koja izumiru i nemaju veze sa hrišćanstvom.

Decu ne treba krstavati
Isus se krstio sa 30 godina

a ta verovanja i obicaji su cista glupost
Decu treba krštavati samo kao magijski ritual zaštite koji je ogrnuo hrišćanski plašt...
Ili kao način da osiguraš prihode u budućnosti, ako pripadaš organizaciji koja krštava.

A to da se kum odrekne Satane u bebino ime je jednako efikasno kao da kaže: Muvaš li se sa nekom budućom Kejt Apton? Muvam se. :mrgreen:

Šta god mi nije jasno u hrišćanstvu, samo pogledam prehrišćanske običaje i odmah mi jasno, jer hrišćanstvo je samo rebrendizacija paganskih običaja, samo je stavilo Jednog na mesto mnoštva, ali u suštini sve isto

A ti običaji jasno kažu da se zle (đavolje) reči i sugestije lakše prenose (zveče) kroz lobanju ako je dete ćelavo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back