Veroucitelji, iskljucivo pravoslavne vere?

Ja sam u osnvnonoj isao na gradjansko pa se zajebao jer nas je profesor davio i smarao dok je ovima koji su isli na veronauku bilo do jaja i skroz zanimljivo(bio neki kul ucitelj ili svestenik ne znam sad) i onda se prebacio na veronauku.U srednjoj sam isao na gradjansko jer je 80% njih izabralo to pa onda skola nije ni htela koliko znam da ima veronauku i tako smo svi isli na gradjansko z:D

Ume da bude i jedno i drugo korisno i zanimljivo, sve zavisi ko predaje.

Ni u Srbiji nije.Imas izbor izmedju veronauke i radjanskog vaspitanja pa ko sta voli

Naravno da NIJE obavezna, to je IZBORNI predmet, ucenici sami biraju, ali mnogo vise ima ucenika koji su izabrali Veronauku i u starijim razredidma, tako da na njih nisu mogli da uticu roditelji, kao sto se pripisije (recimo) da to prvacima obavezno rade. Nijedna vera ne propagira nasilje, ne uci da treba ubiti, lagati, krasti i sl. a to sto ima toga, nikakve veze s tim nema veronauka. Niti ce i zapusteno dete nesto mnogo da nauci o gradjankom vaspitanju ako nema ni osnovnog, kucnog. Ljudi se danas bore da prezive nekako, deca to vide i neretko pitaju roditelje zasto da uce-kad su oni ucili,pa sad skoro na prosjackom stapu:(

Ево ко предаје веронауку нашој деци:

mail

Свршени богослов Цетињске Богословије.

Када нам махнити ''тинејџери-хедонисти'' у касним двадесетим, са холивудским прохтевима ''подучавају'' децу БЛАГОЧЕЋШУ, које својим животом свесно исмевају и крше, онда се запитајте да ли ћете ви и ваша деца имати користи од такве пренешене ''вере'' (која је БЕЗопитна, филозофска и напамет репродукована, уз то и ЛИЦЕМЕРНА и екуменистичка - хибридно протестантска).

Naravno da NIJE obavezna, to je IZBORNI predmet, ucenici sami biraju, ali mnogo vise ima ucenika koji su izabrali Veronauku i u starijim razredidma, tako da na njih nisu mogli da uticu roditelji, kao sto se pripisije (recimo) da to prvacima obavezno rade. Nijedna vera ne propagira nasilje, ne uci da treba ubiti, lagati, krasti i sl. a to sto ima toga, nikakve veze s tim nema veronauka. Niti ce i zapusteno dete nesto mnogo da nauci o gradjankom vaspitanju ako nema ni osnovnog, kucnog. Ljudi se danas bore da prezive nekako, deca to vide i neretko pitaju roditelje zasto da uce-kad su oni ucili,pa sad skoro na prosjackom stapu:(

Ne, poenta je sledeca:
1.Dete zeli da uci veronauku, drzava mu je dala tu mogucnost.
2.Dete ne zeli da uci alternativno gradjansko
3.Dete je pretpostavimo Jevrejin
4.U skoli je mozda jedini jevrejin ili ih ima npr troje.

Da li je drzava DUZNA da obezbedi i rabina za to dete ili dvoje-troje dece?
Ili mali jevrejin ima pravo da kaze-ako mi ne obezbedite rabina, ja necu ni gradjansko.
To je bila poenta naseg dijaloga.
Znaci, ako drzava OMOGUCI veronauku, onda je DUZNA i za jedno dete da obezbedi rabina.
Pa kad je veronauka-neko kod pravoslavnog veroucitelja a neko kod rabina, hodze..
Kako sam upoznat, za vreme casa veronauke, gradjanskog, djaci idu svako na svoj predmet.Zasto ne bi isli i kod svog veroucitelja.
z:hm:

Ne, poenta je sledeca:
1.Dete zeli da uci veronauku, drzava mu je dala tu mogucnost.
2.Dete ne zeli da uci alternativno gradjansko
3.Dete je pretpostavimo Jevrejin
4.U skoli je mozda jedini jevrejin ili ih ima npr troje.

Da li je drzava DUZNA da obezbedi i rabina za to dete ili dvoje-troje dece?
Ili mali jevrejin ima pravo da kaze-ako mi ne obezbedite rabina, ja necu ni gradjansko.
To je bila poenta naseg dijaloga.
Znaci, ako drzava OMOGUCI veronauku, onda je DUZNA i za jedno dete da obezbedi rabina.
Pa kad je veronauka-neko kod pravoslavnog veroucitelja a neko kod rabina, hodze..
Kako sam upoznat, za vreme casa veronauke, gradjanskog, djaci idu svako na svoj predmet.Zasto ne bi isli i kod svog veroucitelja.
z:hm:

Ово што ти пишеш је спрдња најобичнија. Речено ти је напред ДА ЈЕ ПОТРЕБАН ОДРЕЂЕН БРОЈ ЂАКА ДА БИ БИО АНГАЖОВАН ВЕРОУЧИТЕЉ... а за ЈЕДНО ДЕТЕ - е то нек' плате такви као што си ти...

п.с. Овакве небулозе и стварање "немогућих" варијанти СМИШЉАЈУ ОНИ КОЈИ БИ ДА УКИНУ ВЕРОНАУКУ... одјеб*те - јер СТЕЧЕНА ПРАВА СЕ НЕ МОГУ УМАЊИВАТИ........

Ово што ти пишеш је спрдња најобичнија. Речено ти је напред ДА ЈЕ ПОТРЕБАН ОДРЕЂЕН БРОЈ ЂАКА ДА БИ БИО АНГАЖОВАН ВЕРОУЧИТЕЉ... а за ЈЕДНО ДЕТЕ - е то нек' плате такви као што си ти...

Uopste nije sprdnja. Po cemu nema logike?
Bar da dete bude oslobodjeno gradjanskog kao alternative ako je jevrejin ili katolik.Zasto bi neki mali Muhamed ucio oce-nas ili tako nesto?
Jel duzan?Nije.
Ovako mu NAMECES predmet koji je izborni, u ovom slucaju, GRADJANSKO.

п.с. Овакве небулозе и стварање "немогућих" варијанти СМИШЉАЈУ ОНИ КОЈИ БИ ДА УКИНУ ВЕРОНАУКУ... одјеб*те - јер СТЕЧЕНА ПРАВА СЕ НЕ МОГУ УМАЊИВАТИ........

Mitomane, odgovori na ovo ako si u stanju!:per:

Ae ne trabunjaj više hebale te bre komunjare!

Ima li nečega za šta nisu krive komunjare?

Dokle misliš da se vadiš na njih, o pravoverni?

Koje komunjare su krive za ovo:

"Od rata do danas (1928.), video sam najmanje pedesetak ministara i, s retkim izuzecima, svi ti ministri su se obogatili.Ne koriste, medutim, samo politicari - ministri politiku da bi se obogatili, vec i obicni politicari poslanici slede njihov primer. Medu njima besni najsramnija korupcija, a odatle je zahvatila funkcionere koji zavise od politicara. Cesto bi mi se to zgadilo i žalio sam vaš narod što mu je sudbina u takvim rukama.

Ponekad bi se javno mnjenje ipak uznemirilo videvši neke slucajeve najociglednije korupcije. Tada bi vaši politicari strancari osnovali skupštinske anketne komisije, koje nikada nisu dale veliki rezultat zato što vukovi ne jedu jedni druge. Razne politicke stranke su se silno medusobno vredale radi vlastite reklame, ali su se dobro cuvale da ne zabrazde duboko pošto su dobro znale da korupcija nije apanaža jedne stranke nego svih. Vaši politicari strancari su, dakle, mirno mogli i dalje da se bogate na racun pojedinaca i države. I grabili su obema rukama."

Ovo je Arčibald Rajs napisao pre više od osamdeset godina, dakle mnogo pre nego
što su zle, pokvarene komunjare došle na vlast.z:D

E sad, mene zanima, koje su to komunjare krive za ono stanje iz 1928. godine?z:D

Gukni Mitke.:per::per::per::per:

quote_icon.png
Оригинал поставио eremita

Mitomane, odgovori na ovo ako si u stanju!:per:

quote_icon.png
Оригинал поставио Narodni Tribun
Ae ne trabunjaj više hebale te bre komunjare!

Ima li nečega za šta nisu krive komunjare?

Dokle misliš da se vadiš na njih, o pravoverni?

Koje komunjare su krive za ovo:

"Od rata do danas (1928.), video sam najmanje pedesetak ministara i, s retkim izuzecima, svi ti ministri su se obogatili.Ne koriste, medutim, samo politicari - ministri politiku da bi se obogatili, vec i obicni politicari poslanici slede njihov primer. Medu njima besni najsramnija korupcija, a odatle je zahvatila funkcionere koji zavise od politicara. Cesto bi mi se to zgadilo i žalio sam vaš narod što mu je sudbina u takvim rukama.

Ponekad bi se javno mnjenje ipak uznemirilo videvši neke slucajeve najociglednije korupcije. Tada bi vaši politicari strancari osnovali skupštinske anketne komisije, koje nikada nisu dale veliki rezultat zato što vukovi ne jedu jedni druge. Razne politicke stranke su se silno medusobno vredale radi vlastite reklame, ali su se dobro cuvale da ne zabrazde duboko pošto su dobro znale da korupcija nije apanaža jedne stranke nego svih. Vaši politicari strancari su, dakle, mirno mogli i dalje da se bogate na racun pojedinaca i države. I grabili su obema rukama."
Ovo je Arčibald Rajs napisao pre više od osamdeset godina, dakle mnogo pre nego
što su zle, pokvarene komunjare došle na vlast.z:D

E sad, mene zanima, koje su to komunjare krive za ono stanje iz 1928. godine?z:D

Gukni Mitke.:per::per::per::per:

Прво, ово што си написао нема никакве благе везе са темом и веронауком.
Друго, тачно је да је било и у то време стоке лоповске међу политичарима, па зашто би Бранислав Нушић писао комеНдије "Госпођа министарка" или "Народни посланик"... е свашта... али ако се ви комуњаре ПРЕДСТАВЉАТЕ КАО "ОСЛОБОДИОЦИ ОД КРАЉЕВЕ ТИРАНИЈЕ" - а краљ није био члан Праламента - КАКО ОНДА САДА СВЕ НАЈОКОРЕЛИЈЕ И НЕЗАПАМЋЕНЕ ЛОПОВЧИНЕ СУ СВИ ОД РЕДА ИЛИ БИВШИ ЧЛАНОВИ СКЈ ИЛИ СУ ДЕЦА ОКОРЕЛИХ ЛИКОВА КОЈИ СУ СЕ ДОВУКЛИ ИЗ ШУМЕ тј.ПАРТИЗАНСКА ДЕЦА И ПОТОМЦИ...(погледај мало боље биографије тајкуна, а могу и да вас подсетим)...

Back