sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.704
.. aha .. sori .. sad sam tek videla ..Nemas dobar pristup. Moras da steknes objektivnu distancu sa koje proucavas religije. Dakle, da proucavas religije i povezujes sve u logicne zakljucke, a ne da usvajas ili odbijas dogme uz izrazenu agresivnost prema onome sto ti je nejasno. Skapiraj razliku.
.. ti dakle ne pričaš o realnim časovima veronauke .. već o šbbkbb časovima veronauke .. nešto kao istorija religija ..?
(.. pazi .. istorija religija je nešto sasvim drugo od veronauke .. veronauka podrazumeva indoktrinaciju učenika .. i segregaciju dece po veri ..)
.. veronuka kojoj je cilj indoktrinacija i koja se bazira na deklamovanju dogme .. sama po sebi ne može motivisati ni na kakvo dalje proučavanje ..nijedan od ta dva predmeta mi nije srcu drag, a njihovo sprovodjenje jos manje. Oba su sistematsko zatupljivanje djaka, ali veronauka moze da motivise na dalje proucavanje u i u zavisnosti od stepena necijeg interesovanja dok se gradjansko daje kao gotov proizvod u sarenom paketitju sa sve masnicom u koji je umotana samo "neodemokratska" magla.
.. građansko može biti zaglupljivanje .. a ne mora ..
.. stepen slobode predavača je veći .. pa ako imaš normalnog predavača .. on može da izbegne zaglupljivanje ..
(.. moja ćerka prošle godine na građanskom pravila školske novine .. ovde godine im došla neka nova krava .. ranije pomenuta ..
.. ova prva ih podsticala na istraživanje ova druga ih ubija u pojam ..)
.. ali svakako .. oba su bespotrebna ..

Amin na sve ovo