Fiamma
Iskusan
- Poruka
- 6.964
Pesma dovoljno govori o tebi

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pesma dovoljno govori o tebi

molim da se ovaj post urami i okaci u skolamaOduvek ko i pripadnicima drugih naroda i veroispovesti.

molim da se ovaj post urami i okaci u skolama
![]()

Ja idem na gradjansko, jer me religija i to ne zanimaju...Inace znam da mojim drugovima sa veronauke predaje neka fina nastavnica, ali da nema veze sa popovstvom![]()
.. ček .. ovo sad govoriš o veronauci i o onome .. sunce se okreće oko zemlje žena ima rebro više od muškarca ..?Kroz to "cool" i "igramo se dechice", mozak ti se sistematski ispira a da i ne primetis.![]()
.. ne .. pesma govori o onima koji spremno gutaju šta im se servira .. primer za to je dogma ..Pesma dovoljno govori o tebi![]()
)
))
Inace, uvek se opredeljujem za veronauku jer ipak ima nekog smisla to sto nam prica (mada ja i ne slusam)... Na gradjanskom moraju da slusaju, pa ih ona upisuje, dere se i tako to...
Samo pricaju o problemima u skoli, a ni jedan nisu resili... Totalno besmisleno...
Posle ona prica, ko hoce slusa, ko nece, radi sta hoce...
Smatram da su oba glupa i nepotrebna, samo sedim cas duze!...
.. ček .. ovo sad govoriš o veronauci i o onome .. sunce se okreće oko zemlje žena ima rebro više od muškarca ..?
.. pa da .. slažem se .. sistematsko ispiranje mozga ..
(.. mada .. nije ni građansko daleko od toga ..)
Pa ko prima veru kroz legende, taj je onda stvarno sklon ispiranju mozga. Vera se prihvata sustinski, a ne formalno... znači .. na veronauci je ok da si vernik .. i da religiju smatraš glupošću ..?Pa ko prima veru kroz legende, taj je onda stvarno sklon ispiranju mozga. Vera se prihvata sustinski, a ne formalno.
Mozes biti vernik, a da ne verujes u te anegdote samo sto je to onda malo tezhi put saznanja od pukog slusanja predavanja na veronauci.
.. reče ona nakon posta o ad hominemu ..Opet nisi popila tablete?

).. znači .. na veronauci je ok da si vernik .. i da religiju smatraš glupošću ..?
(.. to se sme reći veroučitelju .. i on će te nagraditi zbog samostalnog razmišljanja ..?)
.. kroz koju simboliku ..?Ovo su tvoje reci, a ne moje, kojima pojednostavljujes ono sto ne razumes. Vera se shvata kroz simboliku, a ne kroz podatke.
)
I tek kada sam ovo pricatala, shvatila sam koliko su u stvari oba ova predmeta besmislena... Pa gde je ono osnovno cemu je trebalo da vas nauce oba ova predmeta (prvenstveno gradjansko, ali pomalo i veronauka): Da se medjusobno volite, i ako nista drugo onda barem cenite tudje misljenje?
Tako bi i oni imali prilike za svoje kako i zasto
. Ok je, ovako "zivotno", po meni, dosta korisniji od veroanuke, uci se o pravima gradjana, resavaju se problemi... Ok je predmet mada, nazalost, cesto unisten losim predavacima i nastavom koja je ponekada zaista "smara". 
.. kroz koju simboliku ..?
.. spaljivanje aleksandrijske biblioteke je bilo simbolično ..?
.. klanje bogumila je bilo simbolično ..?
(.. nikako da mi odgovorite na pitanja vezana za religiju kao sredstvo promocije bezuslovne ljubavi ..)
.. kad kažeš vera .. misliš na veru u boga ili prihvatanje dogmi jedne određene religije ..? ne mislim ni na jedno ni na drugo nego na saznavanje na putu do istine i vrline
.. moje je učenike pop učio da žene imaju rebro više od muškarca ..
.. ja pokušam da mu objasnim da nemaju .. al on čovek uporan .. piše u bibliji pa piše u bibliji ..
.. posle se izmenjala još četvorica .. svaki je mislio da žena ima rebro više ..
.. dakle .. ta čvrsta uverenost u različitost broja rebara .. je simbolička ..?
.. majke ti ..? .. kako to ..?
.. daj malo pojasni ..
Nije svaki pop kadar da to bude jer medju njima ima budala kolko osh. A najgluplji ti je put da duhovnike trazis medju forumasima.
Da, savršeno te opisuje... majkumu .. što ja umem da ubodem pesmu ..
(.. mislim na ovu čorbinu od gore ..)
NETAČNO!Veronauka je dobra za vernike, i to pravoslavne vernike. Nazalost, koliko sam videla u nasim skolama nema mesta za druge... No dobro. Ono sto bi po meni bilo ok, je da se za nase katolike, muslimane i ostale naprave u katolickim crkvama/dzamijama neki kao casovi, slicni veronauci u skolama, ali koji nisu obavezni, i gde ce ici samo oni koji zele da nesto nauce.Tako bi i oni imali prilike za svoje kako i zasto
.

Veronauka postoji za svaku religiju.

.. jel ..?Veronauka je i izucavanje svih religija zajedno.![]()
.. a to saznavanje je moguće van spc ..?ne mislim ni na jedno ni na drugo nego na saznavanje na putu do istine i vrline
.. na koju foru učitelj može da menja veroučitelja ..?Menjaj duhovnika.Nije svaki pop kadar da to bude jer medju njima ima budala kolko osh. A najgluplji ti je put da duhovnike trazis medju forumasima.
![]()
).. kad hoćeš da citiraš .. klikneš na ovu sličicu strip oblačića iznad .. pa unutra zalepiš tekst koji hoćeš da citiraš ..
.. ovako ..:
.. a to saznavanje je moguće van spc ..?
.. na koju foru učitelj može da menja veroučitelja ..?
.. i ne vidim razlog da se veroučitelji nazivaju duhovnicima ..
.. onaj prvi što je bio .. kukao pred post ..
.. kaže .. kuku .. kako će izdržati .. (.. bio neki ješan ..)
.. drugi bio ovisnik o duvanu ..
.. šta je tu duhovno ..?

.. jel ..?
.. a na koji način ..?
.. recimo .. kada se izučava hinduizam .. deci se napomene ..
.. vidite .. deco .. tako oni misle .. a spc misli drugačije .. a vi sad slobodno birajte šta vam se više sviđa ..
.. druge religije se pominju kao ravnopravne .. ili kao "pogrešne" ..?
Jeko nznm kako je kod vas u skoli, ali mi na veronauci ucimo samo nasu veru... Tako da to sto ti pricas u praksi je nesto skroz drugo...![]()
).Naravno. Razumela si dobro. Ono sto se uci u skoli, moze biti samo polaziste za istrazivanje a i to samo ako predavac ume da stvori motivaciju za tako nesto (a to je nazalost retko jer predavaci uglavnom ni sami nisu svesni da djacima prenose samo kanone i legende i retko nesto vise od toga).
Rekoh ja, nijedan od ta dva predmeta mi nije srcu drag, a njihovo sprovodjenje jos manje. Oba su sistematsko zatupljivanje djaka, ali veronauka moze da motivise na dalje proucavanje u i u zavisnosti od stepena necijeg interesovanja dok se gradjansko daje kao gotov proizvod u sarenom paketitju sa sve masnicom u koji je umotana samo "neodemokratska" magla.