Vernici vs. Ateisti!

Ja sam:

• Vernik

• Ateista

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ali ne obican, veruju da je bio prorok.
Dakle sve veruju,cak i u cuda, samo ne veruju da je Bog.
Ali zato i oni tvrde da ce da sudi zivima i mrtvima.
Dakle, koliko procenata?z:p
33% veruju da je bog. 67% ne veruju. Meni dosta. :kafa:

PS U tih 33% ne spadaju ni oni koji misle da je bio Mihajlo, kao i oni koji misle da je bio gastarbajter, mada su i oni neku ******* rišćani. :kafa:

Poslednja izmena:

lm, onaj post k'o da ti nisi pisao pa se na taj deo neću vraćati :P
inače, on je rekao da se ni zbog čega neće odreći vere. pošto to može da se protumači na dva načina, a nas zanima pitanje zadrtosti, onda njegov stav proizilazi iz same vere, a ne iz zadrtosti. to bi značilo da kada bi mu se predočila suprotna mišljenja, tj. suprotni argumenti, on s pravom na kraju može da ih odbije i ostane prvi svom uvrenju; jer mi nemamo dokaze da ga razuverimo, a opet nije na nama teret dokazivanja. dakle, njegova vera mu dozvoljava da ima takav stav. u suprotnom bi vernike i nevernike morao da deliš na glupe i pametne ljude, a složićeš se da je to besmisleno.

lm, onaj post k'o da ti nisi pisao pa se na taj deo neću vraćati :P
inače, on je rekao da se ni zbog čega neće odreći vere. pošto to može da se protumači na dva načina, a nas zanima pitanje zadrtosti, onda njegov stav proizilazi iz same vere, a ne iz zadrtosti. to bi značilo da kada bi mu se predočila suprotna mišljenja, tj. suprotni argumenti, on s pravom na kraju može da ih odbije i ostane prvi svom uvrenju; jer mi nemamo dokaze da ga razuverimo, a opet nije na nama teret dokazivanja. dakle, njegova vera mu dozvoljava da ima takav stav. u suprotnom bi vernike i nevernike morao da deliš na glupe i pametne ljude, a složićeš se da je to besmisleno.
Nije besmisleno... :kafa:

gauss_curve.gif

Back