Vernici moralniji od ateista

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa evo makar po ovome (ali hvala Bogu nije tako i u RL vec samo na Krstarici) se vidi ko je moralan ko nije. Vernici se vama ne mesaju u neverovanje, a vi "crkoste" da "opljunete" po necijoj veri ili Isusu Hristu.

Ali, neka govore dela (pisanja) a ne ove moje reci.

Apelujem da nikada ne prestanes da govoris jer ako prestanes mozes nekoga prevariti da zaista imas sta pametno da kazes.

To je prica za malu decu,zna se ko je pocinio, a zazi je poceo prvi to da podmece, samo bezuspesno... kao sto rekoh dzukele laju, a karavani prolaze...

Vernici su moralniji od ateista. Vernici postuju sitem vrednosti, koji polazi od Isusa, i principa ljubavi,vere i nade. Vernik ne laze,ne krade,ne vredja...

Hrišćanstvo još kaže:
- Ako Te neko udari po jednom obrazu, okreni mu i drugi.
- Blagoslovi one koji Te mrze.
- Voli svoje neprijatelje.

Da, ali ateista lakse sklizne u laz svake vrste nego vernik. Vernik je "istreniran" jacinom volje da prepoznaje laz i da joj se suprotstavi na vreme.

A ovi cesto "lutaju u magli" ceo zivot.

Svi lutamo u magli.
Da li lakse "sklizne" , o tome bi se bas dalo diskutovati. To je vise stvar karaktera...a ne "svjetonazora" :)
Mislim da to tvditi je odlazak u krajnost koja nikad ne donosi dobro.
Čovek je ono što je važno kada je moral u pitanju, a ne velika grupa ljudi. Čim imaš to "mi smo ovakvi, a oni onakvi" verovatno grešiš :)

Svi lutamo u magli.
Da li lakse "sklizne" , o tome bi se bas dalo diskutovati. To je vise stvar karaktera...a ne "svjetonazora" :)
Mislim da to tvditi je odlazak u krajnost koja nikad ne donosi dobro.
Čovek je ono što je važno kada je moral u pitanju, a ne velika grupa ljudi. Čim imaš to "mi smo ovakvi, a oni onakvi" verovatno grešiš :)

Znam, zato sam se na vreme i ogradila, u narednom postu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back