Veridba...

Hvala narode...:hvala::heart:
Baš ste divni... kad čitam vaše čestitke, osećam se baš onako u duhu svadbe...:heart:

Čitajući vaše savete i slušajući priče oko mene, mislim da ću ja to darivanje obaviti na veridbi... samo moram se postideti... za darivanje mm sam skroz zaboravila...:rumenko: nekako mi je u svim tim običajima on bio poslednji na pameti...:rumenko:

Ove nedelje moram otići po gradu i naći te košulje i materijale... možda čak umesto košulja kupim parfem... ko što Tijana reče... jer se bojim da ne potrefim broj košulje...:lol:

Nadam se samo da ću sve stići i da neću ništa omašiti...
Šta da obučem ne znam...:think:
Jeste se vi baš skockavale za veridbu?... meni nešto bezveze da se sredim, ako ćemo biti u stanu... pod sredim mislim haljina i tako to...:D

I još jedno pitanjce, šta mislite, da li da pravimo u stanu ili da idemo negde na večeru? Biće nas 14-oro.

Hvala vam dame moje...:D

Pa sad... Skockaj se malo :D To ipak nije sasvim obican dan. Veridba je nesto posebno :heart:
Ja sam obukla prelepu belu haljinicu, leprsavu, do kolena. Nije svecana ali je preslatka i bas za takve prilike. A stariji kazu da se na veridbi ne oblaci crno... :think: Mada, ne verujem ja u te price...
Ako imate dovoljno prostora, ne bi bilo lose da to obavite kuci, al ako je prostor mali onda mozete i u restoran, jer vas je 14...
Sve u svemu, odlucite sami... Sve najlepse draga :heart: I srecnoo :cmok2:

Baš ste divni... kad čitam vaše čestitke, osećam se baš onako u duhu svadbe...:heart:

Čitajući vaše savete i slušajući priče oko mene, mislim da ću ja to darivanje obaviti na veridbi... samo moram se postideti... za darivanje mm sam skroz zaboravila...:rumenko: nekako mi je u svim tim običajima on bio poslednji na pameti...:rumenko:

Ove nedelje moram otići po gradu i naći te košulje i materijale... možda čak umesto košulja kupim parfem... ko što Tijana reče... jer se bojim da ne potrefim broj košulje...:lol:

Jeste se vi baš skockavale za veridbu?... meni nešto bezveze da se sredim, ako ćemo biti u stanu... pod sredim mislim haljina i tako to...:D

I još jedno pitanjce, šta mislite, da li da pravimo u stanu ili da idemo negde na večeru? Biće nas 14-oro.

Uh uh uh
Kad smo se mi hmmm....verili....otisli smo sami na veceru - dragi me je izvukao sa posla u 9 uvece, ja sam bila zarozana, sa stomacnim virusom, posle smo samo pokazali prsten roditejima and that's it!

Честитам :)

Ја сам само дошла да кажем да је све врсте окупљања не подносим, посебно кад треба сама да будем звезда вечери.:lol:

Што се мене тиче, неће бити ни веридбе ни свадбе.
Само он, ја и свдоци.
Маме и тате (ако буду живи) ће добити разгледницу.

Мали чичак, ако већ не знаш које обичаје применити, онда не експериментиши, да не испадне накарадно и без стила. Уради онако како сама осећаш да треба.

Poslednja izmena:
Честитам :)

Ја сам само дошла да кажем да је све врсте окупљања не подносим, посебно кад треба сама да будем звезда вечери.:lol:

Што се мене тиче, неће бити ни веридбе ни свадбе.
Само он, ја и свдоци.
Маме и тате (ако буду живи) ће добити разгледницу.

Мали чичак, ако већ не знаш које обичаје применити, онда не експериментиши, да не испадне накарадно и без стила. Уради онако како сама осећаш да треба.

I ja ne volim biti zvezda večeri... svi nešto pilje u tebe, ko u neko čudo... a ja se sva zbunim...:confused::mrgreen:

Cipele sam našla... još samo 'aljinče da nađem... i ko Bog...:heart:

P.S. Juče odem za NS, i taman ću reko postaviti slike sa mora i te cipele... kad laptop ne radi... ona vista nešto zeza... i tako je sad kod majstora-nadam se da će instalirati šta treba, već ga 4 sata čekam...
Pa kad bude gotov, slikam cipelice i kačim na "Cipele"...

Poslednja izmena:
Sve čestitke. :vatromet:
Što se saveta tiče napravi kombinaciju saveta koje su ti dale Helen i Donamileva. Ja bih rekla da je veridba suvišna i da se odmah venčate ali često neke stvari ne zavise samo od mladenaca. Zato veridba što manja u stanu. I obavezno, ali obavezno, sve se unapred dogovorite do zadnjeg detalja. Znam iz sopstvenog iskustva.

Е, а само мала напомена: буди спремна на то да ћеш се око свадбе нервирати, премишљати, усклађивати, бринути... бар једно 10 пута жешће него око веридбе! ;)

А после све то остане само у лепом сећању....:ok:

Čičak, veridba služi da bi se devojka isprosila .... i niko sem nje tog dana ne treba da se daruje .....ali, 100 sela - 100 običaja.

Koliko ja znam, a podosta se bavim venčanjima, uzajamno darivanje se obavlja na svadbi ... i to ili kada dodju po mladu, ili tamo posle torte, ručka .... ili u krugu porodice sutradan.

Svakako je najbolje dogovoriti se sa tvojim i njegovim o nekim običajima koje želite da ispošutejete .... ali je suludo od veridbe praviti cirkus.

Ja ti čestitam i želim sve najbolje :) i da ti veridba bude jedan od onih dana kojih ćeš se rado sećati kad ostariš :)

Drage moje, pomagajte...
Dogovorili smo termin veridbe, a ja nemam pojma o običajima...
Šta ko kome kupuje i daruje...

Sve vezano za običaje i svadbu bi mi značilo...
Moj tata je katolik... ali ja slabo poznajem običaje bilo koje vere...

Sve što znate pišite....
Hvala...
Ako ima slična tema... prilepite-nisam je mogla naći...

:bye::bye::bye:

Mali čičak,sve najljepše što se tiče vjeridbe a uskoro i svadbe:heart::heart::heart:
što se tiče običaja,svaka kuća ima svoje običaje,ja imam dvoje kumove,
tako da sam našla zlatnu sredinu:whistling:

Pridruzujem se cestitkama...Srecno ti bilo...:vatromet:
A sto se tice obicaja,stvarno se vise ni nesecam, bilo je to pre 18 godina pa secanje izbledelo...:mrgreen:znam da je bilo darivanja kad se svadba zavrsila,ali ko kome i sta sam davala,stvarno se ne secam...mislim da je to samo stvar dogovora i obicaja,jer to je svuda razlicito...Pozz

Jedini recept za srecu je...ne obracaj paznju na tradicije. Nista se ne mora. Veridbena proslava se ne mora. Svadba se ne mora. Cinite ono sto vas usrecuje. Ljudi koji vas vole ce se radovati sa vama, sta god da uradite. Oni koji zamere nedostatak zurkicice, haljinice, ovog onog...oni nisu bitni. Ali zaista!

Jedini recept za srecu je...ne obracaj paznju na tradicije. Nista se ne mora. Veridbena proslava se ne mora. Svadba se ne mora. Cinite ono sto vas usrecuje. Ljudi koji vas vole ce se radovati sa vama, sta god da uradite. Oni koji zamere nedostatak zurkicice, haljinice, ovog onog...oni nisu bitni. Ali zaista!

Потпис.

Чему све те запетљанције око почетка заједничког живота у виду костимирања, даривања, гошћења, чашћења...Никада ми то неће бити јасно.
Ја сам свој живот максимално поједноставила и све то игнорисала.

citam ovo i mislim se...jbte kako je meni bilo dobro..veridbe nije ni bilo a oko samog cina vencanja nije bilo cimanja ni 10% poput ove price o veridbi :)

cicak srecno sa 'obicajima' i nadam se da ces od gomile smarackih obicaja stici da se osecas prijatno bar malo.
oce ti obicaji da zaokupe ljude i da zaborave da je to (valjda) njihov dan (ako su inace u tom fazonu) a ne dan gostiju koji ce mozda kukati ako neki od gaziliona obicaja nisu ispostovani...

Потпис.

Чему све те запетљанције око почетка заједничког живота у виду костимирања, даривања, гошћења, чашћења...Никада ми то неће бити јасно.
Ја сам свој живот максимално поједноставила и све то игнорисала.

Da znas!Ali mnogi vole da "ispostuju"obicaje da bi prve bracne noci(jer poodavno brak vec konzumiran)imali brojati devize i pljuvati po onom ko je "malo"dao.

Back