VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@sale@
Re: VERA...ŠTA JE TO...

убудуће ћу да припазим на ту реч.
I neće biti suvišnim.Nadam se da mi nečeš zameriti zbog ''primedbe'' koja je usledila zbog moje profesionalne deformacije zapažanja.
felix.gif

vujadin

Ето видиш само ти се казало. Није осам.

Šta mi je se samo kazalo...Šta bre nije OSAM.

Citiraću šta si napisao...
Иначе да би видео нешто из свих углова мораш гледати са осам пута тристашесдесет углова.

A ja sam te pitao ovako...''Zainteresovalo me je za što je potrebno baš OSAM puta gledati na tristašesdest uglova da bi se razrešio bilo koji biblijski problem.''

I sada mi kažeš ...nije OSAM.Da nisi ovih dana popio neku više pa te drži malo duže...
felix.gif

@sale@

Nisam uspeo da shvatim šta je to u tebi iniciralo potrebu da neke stvari vidiš onakvim kakvim si ih opisao.Stvarno ne razumem ko se to stavlja na pijedestal moralne i naučne ispravnosti.Ovde mi je prvenstveno zanimljivo ono...moralne ispravnosti.Nisam uspeo da shvatim ko to prisiljava vernike na nekakvo polaganje računa.Ne znam da li si primetio, da recimo ja, kako od tebe tako i od bilo kog drugog vernika nikada nisam ''tražio'' bilo kakvo polaganje bilo kakvog računa.Da li si primetio da sebe nikada nisam smatrao uzvišenijim od bilo kog vernika a na okolnost da ja nisam vernik.A ono u vezi sa vremenom koje ateisti provode na forumu,stvarno ne razumem.Šta li si podrazumevao u vezi sa tim....Da li tebi neko zabranjuje da na forumu provedeš onoliko vremena koliko želiš da provedeš na istom...da li ti bilo ko zabranjuje da kao vernik otvoriš neku temu iz domena religije...

Razumljivo mi je da nisi ''oduševljen'' ateistima ali mi nije razumljivo zašto ne možeš da shvatiš da ovaj ''pdf'' na krsti nije hriščanski forum na kojem je strogo zabranjeno iznošenje bilo kakvog mišljenja koje nije u skladu sa učenjem crkve.Takvih foruma ima sasvim dovoljno i na njima...nema ateista.A shodno tome su i...posećeni, onako simbolično.

Е та околност да ти ниси верник управо говори о недостатку морала ако себи дозвољаваш да на стотине и стотине постова ти овде нама "тумачиш Библију". ДаклеМ, у теби нема ни мало скромности нити обазривости на околност да ти из позиције атеисте имаш врло чудну вољу да другима "појасниш" сопствени антитеизам не схватајући да никако све и да хоћеш не можеш имати правилно(прихваћено) тумачење Светог писма. Пренебрегаваш тумачења Светих Отаца, све Васељенске саборе, томове тумачења Библије написаних од оних који су спознали Бога и који у Њега верују. Једноставно, научио си да читаш и пишеш, отворио књигу... а затим и неколико тема. У приватном животу имам једног таквог ллика који је верник - али је убеђен да он треба да тумачи Свето писмо - и онда узме и одвади два стиха и почне да ме масира својим умовањем и жељом да он мени објасни шта то и то значи - бежим од њега "главом без обзира".

Ја не кажем да ми твоје теме нису забавне, на против, омогућио си ми да упознам разна умовања и разне антитеистичке комбинације које далеко превазилазе обичну људску машту.

Ако си читао одговоре упућене мени од корисника ендонуклеазе - могао си да уочиш да тај човек као научник добија неврни напад од мојих постова и ако сам ја само цитирао креационисте. Е исто се тако осећа сваки верник читајући мудровања антитеиста у вези са веровањем у Творца.

Nešto kao kaleidoskop? Kad god malo nakreneš, a ono drugačija šara?
Moj ugao posmatranja se ne menja. I dalje mi je smešno da ću da puknem.
Recimo, drug mungos koji se zaklinje da mu je vera dovoljna i previše, ali ne odustaje od falsifikata i ruženja nas bednih ateista.

Ili drug mita koji u svemu vidi nekakvu crvenkastu zaveru. Čisto čovek da pomisli da je albino, pa mu oči crvene non stop, a koža mu tolko bela da mu fali sedam patuljaka.
Ili njihova buba sa reaktivnim prdežom koja je endemit pa tavori samo u jednoj prašnjavoj ruskoj apologetici i nigde drugde na kugli zemaljskoj.
z:)

Што се шара тиче, друже Зази, бар си се ти сам декларисао да си

12-71.jpg

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:... немој сада да се вадиш и још мене ружиш... или повуци изјаву...

vujadin

Šta mi je se samo kazalo...Šta bre nije OSAM.

Citiraću šta si napisao...

A ja sam te pitao ovako...''Zainteresovalo me je za što je potrebno baš OSAM puta gledati na tristašesdest uglova da bi se razrešio bilo koji biblijski problem.''

I sada mi kažeš ...nije OSAM.Da nisi ovih dana popio neku više pa te drži malo duže...
felix.gif

Како си дошао до тог закључка? Ниси разумео и тражио си одговор, и ниси га нашао. Или нашао си га, то јест, показао се сам. и видео си да није потребно осам пута него седам. Тако ти аналазираш нешто из Библије. А што се пића тиче? Ја пијем само два пута годишње, и сваки пут ме држи по шест месеци. Кад погађаш, ајд погоди зашто?

Ако ти се угао не мења, то није добро за кичму, ни за очи ако угао није такав да све посматраш из заклона. Иначе да би видео нешто из свих углова мораш гледати са осам пута тристашесдесет углова. Само тако можеш бити сигуран да си неки проблем посматрао са свих углова.

To što kažeš važi za tela u prostoru. Dvodimenzinalne slike vide se jednako iz svih uglova, samo su skraćenja drugačija.
A vera je vrlo "ravanska" stvar. Dosta je malo je osmotriti dozgo ili sa strane. :confused:

Ко спамује бре? Хоћеш да кажеш да вера није нешто за шта се гине..
било да гинеш бранећи је или бранећи се од ње...

И шта теби тачно смета код атеиста? То што су паметнији од тебе?
Па јел ико овде крив за твој комплекс ниже вредности?
Јел ико крив што ти људе делиш на добре вернике, секташе и атеисте?
А да су атеисти глупљи од тебе онда ти не би сметали???
ооо.. свашта...z:(

z:kiss: jer ti to očigledno niko ne radi ovde pa si tako besna, a ja te ne pamtim takvu. :poklon:

Ко спамује бре? Хоћеш да кажеш да вера није нешто за шта се гине..
било да гинеш бранећи је или бранећи се од ње...

И шта теби тачно смета код атеиста? То што су паметнији од тебе?
Па јел ико овде крив за твој комплекс ниже вредности?
Јел ико крив што ти људе делиш на добре вернике, секташе и атеисте?
А да су атеисти глупљи од тебе онда ти не би сметали???
ооо.. свашта...z:(

Шт је ово??? О, Боже...
2mw5iio.gif
нисам знао да атеисти мисле да су паметнији зато што су безбожни...

Piješ antifriz?

Немој и ти буквално одговарати. Да ли си увидео са колико страна мораш гледати земљу да би био сигуран да је округла? Тако ти је и са сваким проблемом, кад га видиш са свих страна онда видиш да није проблем.

Немој и ти буквално одговарати. Да ли си увидео са колико страна мораш гледати земљу да би био сигуран да је округла? Тако ти је и са сваким проблемом, кад га видиш са свих страна онда видиш да није проблем.

Sa koliko strana?

Osam? z:lol:z:lol:z:lol:

Sa koliko strana?

Osam? z:lol:z:lol:z:lol:

Узми за пример коцку, много је лакше. Постави осовину између сваке две стране коцке. Колико их је 3. Сада постави осовину уместо сваке дијагонале унутар коцке. Колико их је 4. Сада подели углове око сваке осовине на 360 степени. И више нема ни једног мртвог угла око коцке, ни унутар коцке, и проблем нема где да се сакрије. Француска логика. Нема проблема него само решења.

Nisam ni ja mislio bukvalno. z:shock:
Međutim, pored prostornog rasporeda problema, ponekad se treba zagledati i u njegovu prošlost i predvideti budućnost. To ako je takav problem.
A zemlju uopšte ne moraš zagledati ni sa koje strane. Možeš joj pratiti senku na mesecu kod pomračenja meseca. Ako ništa drugo, vidiš da ne stoji na leđima kornjače. Ponekad je i toliko dovoljno. z:lol:

To što kažeš važi za tela u prostoru. Dvodimenzinalne slike vide se jednako iz svih uglova, samo su skraćenja drugačija.
A vera je vrlo "ravanska" stvar. Dosta je malo je osmotriti dozgo ili sa strane. :confused:

Да је са твојим нивоом мудрости писана Библија онда она не би задавала толико проблема Јероху.

Zemlja nije okrugla z:((

Nisam ni ja mislio bukvalno. z:shock:
Međutim, pored prostornog rasporeda problema, ponekad se treba zagledati i u njegovu prošlost i predvideti budućnost. To ako je takav problem.
A zemlju uopšte ne moraš zagledati ni sa koje strane. Možeš joj pratiti senku na mesecu kod pomračenja meseca. Ako ništa drugo, vidiš da ne stoji na leđima kornjače. Ponekad je i toliko dovoljno. z:lol:

То је нагађање, јер не можеш доказати да видиш сенку земље.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back