VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

прво, и јс су хришћани
друго, нису сви верници исти, неко има потребу да прича и о својој и о туђој религији.
а колико је Хришћанство "репресивно" доказ су сами атеисти.
ето, у хришћанској европи, они пљују и оптужију то исто Хришћанство, у тој хришћанској европи су дизали револуције и убијали вернике, у тој истој хришћанској европи су затварали цркве, у тој истој хришћанској европи штампају књиге које доводе у питање хришћанство...у тој истој хришћанској европи они и данас се изругују Хришћанству.......и ништа им не фали.
а сво време атеисти кукају,како живе у "теократији".
како је могуће да је та "тиранска" религија све то омогућила, а не на пример ислам или хундуизам?

прво, и јс су хришћани
друго, нису сви верници исти, неко има потребу да прича и о својој и о туђој религији.
ето, у хришћанској европи, они пљују и оптужију то исто Хришћанство, у тој хришћанској европи су дизали револуције и убијали вернике, у тој истој хришћанској европи су затварали цркве, у тој истој хришћанској европи штампају књиге које доводе у питање хришћанство...у тој истој хришћанској европи они и данас се изругују Хришћанству.......и ништа им не фали.
како је могуће да је та "тиранска" религија све то омогућила, а не на пример ислам или хундуизам?
Притом заборављаш да је та иста територија којау данас називаш Хришћанском Европом, својевремено била паганска.
А шта сте урадили да постане хришћанска, то сами најбоље знате.

:whistling:

Religija jeste ulivanje straha. Nema tu nikakve mitologije.
Ateizam je stav i kao takav ne može ulivati strah od bilo čega.

To što si napisao ne govori ništa o ateistima, ali govori o tebi. Kaže- ne samo da imaš hiperkaninofobiju, nego ti se već razvio hiperkaninofobija kompleks. Zato tolko režiš.

веровање,свакако није ствар доказивања већ представља одређен психолошки став или израз осећања. за веровање није потребан никакав доказ, јер вера је нешто што се узима без доказа.
само кад неко тврди да има знање (рецимо као ти), онда мора да пружи доказе (логичке или емпиријске)...
атеисти нису у стању да направе елементарну разлику између вере и знања, што много говори о "логици" самих атеиста.
исмејавајући (у овом случају мене) због "умишљаја да имам нешто против тебе" у ствари правиш будалу од себе, јер онда повлачиш на себе терет својих сопствених стандарда.

Притом заборављаш да је та иста територија којау данас називаш Хришћанском Европом, својевремено била паганска.
А шта сте урадили да постане хришћанска, то сами најбоље знате.

:whistling:

како да не знам ја имам 2500 година, али пошто си ти експерт за историју и научних чињеница, ти тачно знаш шта се дешавало пре 1700 година.

веровање,свакако није ствар доказивања већ представља одређен психолошки став или израз осећања. за веровање није потребан никакав доказ, јер вера је нешто што се узима без доказа.
само кад неко тврди да има знање (рецимо као ти), онда мора да пружи доказе (логичке или емпиријске)...
атеисти нису у стању да направе елементарну разлику између вере и знања, што много говори о "логици" самих атеиста.
исмејавајући (у овом случају мене) због "умишљаја да имам нешто против тебе" у ствари правиш будалу од себе, јер онда повлачиш на себе терет својих сопствених стандарда
.

Браво!

како да не знам ја имам 2500 година, али пошто си ти експерт за историју и научних чињеница, ти тачно знаш шта се дешавало пре 1700 година.
А што мораш да будеш експерт да би знао шта се дешавало?
Ти као не знаш да су рушени пагански олтари и на њихово место постављане цркве?
Ни камен на камену није остао. Називаш се србином, а везе немаш ни шта то значи нити ко те је и када тако назвао.
И сад се ти мени жалиш што ти неко угрожава Хришћанску Европу...

Е баш ме и брига...:sanke:

прво, и јс су хришћани

Mda.

Jadni mali hriscani nikog nisu ubili u celoj svojoj istorijiz:poz:

„...jedne popali, druge raznim kaznama kazni, treće progna iz države svoje a domove njihove, i sve imanje sakupi, razda prokaženim i ubogim... Učitelju i načelniku njihovu jezik ureza u grlu njegovu , što ne ispoveda Hrista, sina božjeg.“
(Stefan Prvovenčani, „Žitije svetog Simeona“)

А што мораш да будеш експерт да би знао шта се дешавало?
Ти као не знаш да су рушени пагански олтари и на њихово место постављане цркве?
Ни камен на камену није остао. Називаш се србином, а везе немаш ни шта то значи нити ко те је и када тако назвао.
И сад се ти мени жалиш што ти неко угрожава Хришћанску Европу...

Е баш ме и брига...:sanke:

а ти као историски лаик знаш шта се дешавало пре 2000 одина.
колико је историја објективна наука, доказ је сам Балкан, где сваки народ има своју верзију историјске "истине".
и успут да ниси побркала тему, тема се зове "VERA...ŠTA JE TO..."

Aha. Međutim, govorili smo o religiji koja "uteruje strah". Za ovo ti je potreban strah i neko u koga ćeš ga uterati.

Zapravo, ne mora. Na sreću, na mojim leđima ne leži dokazivanje svih onih znanja koja danas čine civilizaciju. DOkazi su izvedeni, ali ih treba pročitati. I što je još teže - razumeti.

Moraću jednom da svratim na tu akademiju za ateizam, da vidim čemu tamo uče omladinu. :hahaha:
Treba da jednom shvatiš da ateisti nisu članovi nikakve satanističke crkve i da ne bleje ono što im govore nekakvi zamišljeni episkopi koji okolo idu sa obrnutim krstovim i crnim cvikerima.

исмејавајући (у овом случају мене) због "умишљаја да имам нешто против тебе" у ствари правиш будалу од себе, јер онда повлачиш на себе терет својих сопствених стандарда.
[/QUOTE]
Verovatno se služimo dvema varijantama srpskog jezika. Nemam pojma šta hoćeš da kažeš.

а ти као историски лаик знаш шта се дешавало пре 2000 одина.
колико је историја објективна наука, доказ је сам Балкан, где сваки народ има своју верзију историјске "истине".
и успут да ниси побркала тему, тема се зове "VERA...ŠTA JE TO..."
Опет ти мене окривљујеш. Па јесам ли ја уништила трагове?

Ето ти одговора шта је вера..
Вера је нешто за шта се гине. z:poz:

Mda.

Jadni mali hriscani nikog nisu ubili u celoj svojoj istorijiz:poz:

а да ми кренемо опет јово наново

ево колико су људи атеистички режими побили,у име "хуманизма","напретка" и "просветитељства"..

http://users.erols.com/mwhite28/warstat1.htm#Stalin
And from the Lower Numbers school:
* Nove, Alec ("Victims of Stalinism: How Many?" in J. Arch Getty (ed.) Stalinist Terror: New Perspectives, 1993): 9,500,000 "surplus deaths" during the 1930s.
* Cited in Nove:
o Maksudov, S. (Poteri naseleniya SSSR, 1989): 9.8 million abnormal deaths between 1926 and 1937.
o Tsaplin, V.V. ("Statistika zherty naseleniya v 30e gody" 1989): 6,600,000 deaths (hunger, camps and prisons) between the 1926 and 1937 censuses.
o Dugin, A. ("Stalinizm: legendy i fakty" 1989): 642,980 counterrevolutionaries shot 1921-53.
o Muskovsky Novosti (4 March 1990): 786,098 state prisoners shot, 1931-53.
* Gordon, A. (What Happened in That Time?, 1989, cited in Adler, N., Victims of Soviet Terror, 1993): 8-9 million during the 1930s.
* Ponton, G. (The Soviet Era, 1994): cites an 1990 article by Milne, et al., that excess deaths 1926-39 were likely 3.5 million and at most 8 million.
* MEDIAN: 8.5 Million during the 1930s.

ситница...

ево нешто мало мање
http://users.erols.com/mwhite28/warstat2.htm#Cambodia
Cambodia, Khmer Rouge (1975-1978): 1 650 000

* Pol Pot's reign of terror is probably the second most widely publicized genocide of the century, so it's pretty easy to find estimates:
o Math Ly, member of Cambodian Politburo: 3,300,000 (21 May 1987 AP)
o Rummel: 2,000,000 domestic + 35,000 foreign democides
o SIPRI 1989: 2,000,000
o Elizabeth Becker When the War Was Over (1986): as many as 2,000,000
o D. Smith: 1 to 3 million
o Eckhardt: 1,500,000 civ. + 500,000 mil. = 2,000,000
o War Annual 6: 2,000,000
o Kutler, Stanley: Encyclopedia of the Vietnam War (1996): 2M
o Courtois, Stephane, Le Livre Noir du Communism: 1,300,000 to 2,300,000
o Clodfelter, Michael, Vietnam in Military Statistics (1995): 1,200,000 to 2,000,000
o Wallechinsky: between 1 and 2 million.
o Dict.Wars: 1M ("Cambodian Civil War of 1970-75") to 2M ("Kampuchean Civil War of 1978-98")
o P. Johnson: 1,200,000.
o Marie Martin, Cambodia, a Shattered Society (1994) cites:
+ US State Dept.: 1.2-1.8M
+ Demographer En Meng Try: 1.0-1.2M
o Encarta: "...may have caused more than 1 million..."

http://users.erols.com/mwhite28/warstat1.htm#Mao
People's Republic of China, Mao Zedong's regime (1949-1975): 40 000 000
* Agence France Press (25 Sept. 1999) citing at length from Courtois, Stephane, Le Livre Noir du Communism:
o Rural purges, 1946-49: 2-5M deaths
o Urban purges, 1950-57: 1M
o Great Leap Forward: 20-43M
o Cultural Revolution: 2-7M
o Labor Camps: 20M
o Tibet: 0.6-1.2M
o TOTAL: 44.5 to 72M

еее..тако се то ради.

Иквизиција? Крсташки ратови?

они су мала деца према господи атеистима, који су носиоци великих "хуманистичких" идеја и моралне исправности.

ево шта Мао каже о религији (потпуно исто као и неки форумаши):

http://www.tibet.com/whitepaper/white7.html

Иквизиција? Крсташки ратови?

они су мала деца према господи атеистима, који су носиоци великих "хуманистичких" идеја и моралне исправности.

ево шта Мао каже о религији (потпуно исто као и неки форумаши):

http://www.tibet.com/whitepaper/white7.html

Ma da samo ste vi dobri i fini z:poz:

@sale@

У историји цивилизације људског рода свих њихових 13 или колико милијарди година од постанка Планете НЕ ПОСТОЈЕ ВЕЋИ ЗЛОЧИНЦИ И ЗЛОЧИНИ од атеистичке маркстистичке "диктатуре пролетаријата"... и уместо да ћуте - још и закерају... невероватно какво одсуство морала, поштења, части и самоспознаје... као да их је сам Ђаво испилио из својих м*да.........

Aha. Međutim, govorili smo o religiji koja "uteruje strah". Za ovo ti je potreban strah i neko u koga ćeš ga uterati.

Zapravo, ne mora. Na sreću, na mojim leđima ne leži dokazivanje svih onih znanja koja danas čine civilizaciju. DOkazi su izvedeni, ali ih treba pročitati. I što je još teže - razumeti.

Moraću jednom da svratim na tu akademiju za ateizam, da vidim čemu tamo uče omladinu. :hahaha:
Treba da jednom shvatiš da ateisti nisu članovi nikakve satanističke crkve i da ne bleje ono što im govore nekakvi zamišljeni episkopi koji okolo idu sa obrnutim krstovim i crnim cvikerima.
Verovatno se služimo dvema varijantama srpskog jezika. Nemam pojma šta hoćeš da kažeš.
вероватно је да ја причам о наслову теме.

чак сте ми ви атеисти у почетку били симпатични, али нажалост после неког времена проведенох у расправама са вама, увидео сам како сте заиста нелогични, безобразни и надобудни...чиме ми је делимично постало јасно зашто су атеистички режими успели само да у 20 веку у миру побију више људи, него сви претходни ратови у људској историји

вероватно је да ја причам о наслову теме.

чак сте ми ви атеисти у почетку били симпатични, али нажалост после неког времена проведенох у расправама са вама, увидео сам како сте заиста нелогични, безобразни и надобудни...чиме ми је делимично постало јасно зашто су атеистички режими успели само да у 20 веку у миру побију више људи, него сви претходни ратови у људској историји
z:((

Е лепо сам ја пре месец дана рекла да ти мораш да одрастеш да би могао да причаш са којицом...
коми ме ђаво терао да се сажалим...z:((

z:hi:

@sale@

У историји цивилизације људског рода свих њихових 13 или колико милијарди година од постанка Планете НЕ ПОСТОЈЕ ВЕЋИ ЗЛОЧИНЦИ И ЗЛОЧИНИ од атеистичке маркстистичке "диктатуре пролетаријата"... и уместо да ћуте - још и закерају... невероватно какво одсуство морала, поштења, части и самоспознаје... као да их је сам Ђаво испилио из својих м*да.........

Jel ti imas neku drugu plocu ?

@sale@

тема је VERA...ŠTA JE TO..., ја им причам о вери, веровању, они спамују и покушавају да одвуку тему на другу страну. то је класика. пишу које какве глупости. кад се осврнемо на њихов спам и кад виде да им ни тада не иде, они ће опет окренути ствар не би ли изашли тобож као победници у овој дискусији, али ето ако им је толико стало да се прикажу да су паметнији од нас, ево има га (паметни сте љуби вас мајка)

тема је VERA...ŠTA JE TO..., ја им причам о вери, веровању, они спамују и покушавају да одвуку тему на другу страну. то је класика. пишу које какве глупости. кад се осврнемо на њихов спам и кад виде да им ни тада не иде, они ће опет окренути ствар не би ли изашли тобож као победници у овој дискусији, али ето ако им је толико стало да се прикажу да су паметнији од нас, ево има га (паметни сте љуби вас мајка)
Ко спамује бре? Хоћеш да кажеш да вера није нешто за шта се гине..
било да гинеш бранећи је или бранећи се од ње...

И шта теби тачно смета код атеиста? То што су паметнији од тебе?
Па јел ико овде крив за твој комплекс ниже вредности?
Јел ико крив што ти људе делиш на добре вернике, секташе и атеисте?
А да су атеисти глупљи од тебе онда ти не би сметали???
ооо.. свашта...z:(

Lepo rekoh ja. z:lol:
Hiperkaninofobija koja prerasta u hiperkaninofobija kompleks.

Ае... ипак се претерано правиш блесава - ЧОВЕК ЛЕПО ПИШЕ О ВАШЕМ ОРГАНИЗОВАНОМ И ЧОПОРАТИВНОМ И НЕУМОРНОМ СПАМОВАЊУ БИЛО КОЈЕ ХРИШЋАНСКЕ ТЕМЕ - и то је факат...!

Јес' вала љуби их и мајка и тајка......... гили-гили-гили.........

Potpuno si pogresno razumekla sta je covek hteo da kaze. I nema on nikakav kompleks , prosto je mislio tacno ono sto je napisao , a to je da neki pokusavaju da se prikazu pametnijima od nekih drugih , sto im , ruku na srce , ne polazi bas za rukom . I sta menja cinjenaica sa tacke gledsta vernika da li neki ateista inteligentan ili ne . Kako sam ja shvatio , vera nema veze sa inteligencijom , vec je vera ,da se posluzim izrazom vernika -stanje duha .

Ае... ипак се претерано правиш блесава - ЧОВЕК ЛЕПО ПИШЕ О ВАШЕМ ОРГАНИЗОВАНОМ И ЧОПОРАТИВНОМ И НЕУМОРНОМ СПАМОВАЊУ БИЛО КОЈЕ ХРИШЋАНСКЕ ТЕМЕ - и то је факат...!
Е човеку баш треба адвокат попут тебе.

Ако је факат докажи. Ставку по ставку.

Ја се не правим блесава.. ја јесам блесава.. иначе не бих губила време говорећи зидовима...z:(

Potpuno si pogresno razumekla sta je covek hteo da kaze. I nema on nikakav kompleks , prosto je mislio tacno ono sto je napisao , a to je da neki pokusavaju da se prikazu pametnijima od nekih drugih , sto im , ruku na srce , ne polazi bas za rukom . I sta menja cinjenaica sa tacke gledsta vernika da li neki ateista inteligentan ili ne . Kako sam ja shvatio , vera nema veze sa inteligencijom , vec je vera ,da se posluzim izrazom vernika -stanje duha .
И ти имаш комплекс. Потпуно исти како и Сале. z:)

И сада ово није спам, а оно што сам ја на тему рекла је спам, само зато што вам не одговара да то чујете?!

Море... довиђења...

z:hi:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back