vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
Сад си баш мало претерао. Па то ти је обичан пример преваре или лажи, који сличан имаш и са Соломоном, кад је наредио да се дете пресече и да даде свакој по пола.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šalim se i ja malo, druže Čiča.![]()
vujadin
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Tog ''jadnika'' su oni drugi hteli da siluju i taj ''jadnik'' je kao muškarac sa mačem imao moralnu obavezu prema sebi samom da do smrti brani svoju čast.A ne razumem kako bi to taj ''jadnik'' uvredio domaćina da je branio svoju čast...A ne razumem kakav je to domaćin koji će bilo čiju ženu predati na ...grupno silovanje.O čemu ti pričaš vujadine...
Nisam iznenadjen što si potpuno pobrkao ono u vezi sa pitanjem ...ko je silovan...
Napisao si ovako...и домаћин га је у томе спречио понудивши им своју невину кћерку, и он им је зато дао своју жену јер је жена била његова и он је могао жртвовати да спаси и част и кћерку домаћина....
Sve si pobrako vujadine.Razmisli malo koja je i čija žena bila silovana i koju je i čiju ženu onaj ''jadnik'' iskasapio.
Vujadine,Vujadine...Onaj ''jadnik'' iskasapi ženu sa sve kostima na 12 delova i to po tebi nije nikakvo kasapljenje...Ne mogu da verujem vujadine da tako misliš o tome.Nemam pojma šta je to onaj ''jadnik'' trebao da uradi da bi ti rekao da je bilo ...kasapljenje.A o tvom zaključku da bez tog kasapljenja niko ne bi znao šta se je deslo prosto ne znam šta bih napisao.Po tvom mišljenju se nameće zaključak da kada neko umre niko ne može znati da je umro ako se umrli ne iskasapi na delove.Strašno vujadine...strašno.
Ovo apsolutno ne razumem.Kakve veze imaju partizani sa Levitovim kasapljenjem mrtve žene.A kada si pomenuo partizane voleo bih znati iz čijih su to kuća partizani napadali ...
okupatore.
Verovaću da si bio jedan od onih dobročudnih četnika koji nije nikog...zaklao.
![]()
Сад си баш мало претерао. Па то ти је обичан пример преваре или лажи, који сличан имаш и са Соломоном, кад је наредио да се дете пресече и да даде свакој по пола.
Најмање су четници некога заклали. Али ако су и једног јединог и то је превише. Међутим као што је рекао онај други, Леви побијте Србе да престану убијати друге. Свакоме своја логика на част.
Па зато сам те питао, и ако сам знао да је то сувишно, јер сам знао да нећеш то повезати са поуком, и са Лотом у Содому и Гомори, и тамо се десио исти случај али много раније кад Изралци нису били подељени на 12 племена. А овај јадник није имао право од домаћина да уради по твом мишљењу, јер би то била увреда за домаћина, и домаћин га је у томе спречио понудивши им своју невину кћерку, и он им је зато дао своју жену јер је жена била његова и он је могао жртвовати да спаси и част и кћерку домаћина. А он није скасапио своју жену него је расекао на 12 делова да пошаље доказ по један део сваком племену Израела, и освета није изостала. А без тог касапљења, како ти кажеш, нико не би ни знао шта се десило. Наравно партизани су тако радили и можда си ти то повезао са таквом логиком. Они су нападали из туђих кућа окупаторе а не из својих. Није важно логика је друкчија у друкчијим условима, па и знање.

kuc, kuc... da niste malo zabrazdili u politiku i istoriju...
Stvar je samo kako to razumeš.pa to znam i ja , ali hristovom krvlju samo se mogu sprati gresi , razumi , onaj ko ne prihvati hrista nece uci u carstvo bozije,
Original postavio Rigel Pogledaj poruku
То је повезано, али покушаћу да заобиђем.
A da on nije mozda bacio oko na domacinovu cerku, pa je zato tako velikodusno ponudio svoju zenu (citaj: oslobodio se svoje zene)
Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
pa to znam i ja , ali hristovom krvlju samo se mogu sprati gresi , razumi , onaj ko ne prihvati hrista nece uci u carstvo bozije,
Stvar je samo kako to razumeš.
Ja sam to razumeo: "Onaj ko ne krene Isusovim primerom neće uću u carstvo Božije.", a da bi krenuo tim primerom ne mora biti hrišćanin.
Zato i Isus kaže da će se ljudi čuditi kada su ga nahranili i napojili - to su ljudi koji nisu hrišćani.
Значи ти то тако радиш. Нађеш нешто што можда ниси разумео и надаш се да ће ти то неко објаснити, али зашто? Не видим шта у тој причи има да се објасни ако се прочита од краја до краја, све је јасно. Како да ниси могао разумети? То не верујем.
Ја сам разумео да је он хтео побити сву мушку чељад, ако си ти разумео тако како кажеш онда са тобом нешто није у реду..
А зашто не помислиш да је све то истина, ма какве последице биле. Исус нигде није рекао када то треба учинити, према томе свако има времена за све.
vujadin
Moram da uložim napor da shvatim šta si napisao.Znači...preterao sam i napisao običan primer ...prevare ili laži...kada sam DOSLOVNO citirao bibliju gde piše...
Druga careva 6:28-29...
''Još joj reče car: što ti je? A ona reče: ova žena reče mi: daj sina svoga da ga pojedemo danas, a sjutra ćemo pojesti moga sina. I skuhasmo sina mojega i pojedosmo ga, a sjutradan rekoh joj: daj sina svojega da ga pojedemo. Ali ona sakri svoga sina.''
Po tvojojoj tvrdnji ovo citirano je primer prevare i laži...A to onda znači da je biblija prevara i laž.Možeš li ti da shvatiš da si za nešto što je napisano u bibliji javno izneo tvrdnju da je to...prevara i laž.U citiranom lepo i jasno piše...I skuhasmo sina mojega i pojedosmo ga... a po tebi je to ...prevara i laž.Možeš li da mi odgovoriš,da li to tako piše ili ne piše...Zabole me mozak vujadine od nebuloza koje pišeš.Skoncentriši se malo,razmisli...pročitaj ono što napišeš.
![]()
A da on nije mozda bacio oko na domacinovu cerku, pa je zato tako velikodusno ponudio svoju zenu (citaj: oslobodio se svoje zene).![]()
vujadin
Baš zbog toga što sam pomislio da je Isus rekao istinu, da je rekao ono što je mislio ostalo mi je nejasno ono...da li je kastrirani čovek bliži Isusu i carstvu njegovom od porodičnog čoveka.Slažem se sa tobom da Isus nije rekao kada to treba učiniti ali je isto tako činjenica da Isus nije nikada i za bilo šta precizno rekao KADA nešta treba učiniti.
A ono da svako ima vremena za sve...nisam razumeo.Šta to znači...znači li to da ti kao vernik imaš vremena da Isusu postaneš bliži nekim suludim činom kastriranja...
Isus je leporekao...''Jer ima uškopljenika koji su se tako rodili iz utrobe materine; a ima uškopljenika koje su ljudi uškopili; a ima uškopljenika koji su sami sebe uškopili carstva radi nebeskog. Ko može primiti neka primi.''
Tako jasno proizilazi ono ... da ko može ...može ili ti ko želi neka izvoli.A po mom mišljenju Isus je trebao da javno osudi taj primitivni varvarski čin kastriranja.Medjutim,umesto toga Isus taj čin veliča i izdiže na nivo hrabrog postupka u u smislu približavanja NJEMU.
I hajde pokušaj da mi konkretno odgovoriš.Da li je po tvom mišljenju kastritanje normalan čin normalnog čoveka...Iako si vernik ti to naravno nisi učinio a takva morbidna glupost ti nije padala ni na kraj pameti.A siguran sam da to nečeš ni učiniti za vreme ovozemlajskog života.Ako možeš odgovori veoma konkretno a ako ne možeš nemoj odgovoriti...ništa.
A u kontekstu naše diskusije nametnulo mi se je jedno zanimljivo pitanje.I to veoma jednostavno pitanje.Da li će u carstvu nebeskom postojati mogučnost za seksualne odnose onih savršenih i večnih a na okolnost da će u carstvu nebeskom svi biti bespolni.
Ja mislim da neće i da će se problem u vezi sa stvaranjem potomstva regulisati onim sistemom...bezgrešnog začeća.A opet je nekako moguće da uopšte ne bude bilo kakvog stvaranja potomstva zbog ograničenog broja mesta da ne bi došlo do nepotrebne gužve u raju.Imaš li ti kakvo mišljenje u vezi sa tim...
![]()
Приметио сам да си овде нешто преокренуо. Ја нисам рекао да је то лаж што пише у Библији, него да су се жене лагале и варале између себе, још сам додао, као оне код Соломона. Само теби је више пасовало тако како си ти то употребио. Не знам ко ти је рекао да све буквално читаш и тумачиш, али изгледа да је имао разлога за то.
Ни теби нисам одговорио. Али мислим да је домаћин понудио своју ћерку и гостову жену, а гост да спаси ћерку дао је своју жену.
Рекао си ми да си Србин. Па сад сигурно знаш шта су Свети феудалац Немања и жена му рекли Господу. И Господ их је услишио. Зато сам рекао да за све постоји време, а и начин ако се има воље и ако се верује. Ово феудалац сам убацио јер сам данас на историји научио да је то примеран начин ословљавања за Светог Симеона. Само не знам да ли је и прикладан. Па ме интересује твоје мишљење о овом новом термину. А за места нисам сигуран, јер сам рекао да ћу покушати заобићи таква повезана питања.