vujadin
Re: VERA...ŠTA JE TO...
O starim Srbima odnosno o poreklu Srba ili ti o poreklu Slovena zna se poprilično.Mnogo toga se zna istorijski i pouzdano a neke preciznosti u vezi sa poreklom još uvek nisu precizno definisane.Nisam ti slučajno naznačio ono...
Na osnovu znanja a koje i ti možeš steči ako manje čitaš Bibliju.Ja ne govorim
u ime starih Srba već o
istoriji starih Srba...a koju veoma solidno poznajem.A mogu da ti kažem da jesam potomak starih Srba kao današnji Srbin.
Stari Srbi kao i stari Sloveni nisu postojali u vreme kada je pisana Biblija.Bogovi kod starih Srba i starih Slovena koje sam naveo
nisu poznati zahvaljujući bibliji jer su osmišljeni mnogo kasnije nakon pisanja biblije.Da li si svestan koliko je nebulozno ono što si napisao...da su bogovi čija sam imena naveo poznati zahvaljujući bibliji...
Da je tako mogao bi da mi citiraš bibliju gde stoji ime naprimer Boga Trglava ili Peruna ili bilo kojeg drugog koje sam ti naznačio.
Šta ovo napisa čoveče...Da li shvataš da drugi hrišćani,da niko apsolutno niko niti je imao niti ima...krsnu slavu.To je specijalan ''izum'' Srba i samo Srba.
Biser za biserom.Znači ostali hrišćani imaju krsnu slavu države?!? nacije i grada...?!
Malo si nešta ovde permutovao.Nemaju to drugi hrišćani već ... Srbi.Srbi su izmislili i krsnu slavu nekih gradova,političkih partija i tome sličnog.Drugi hrišćani tako nešto nemaju.
Čoveče pobogu si šta ti je...šta napisa...Znači,Srbi su krsnu slavu prihvatili pojedinačno pa onako pojedinačno krsnu slavu Sv.Nikole slavi barem pola pravoslavnih vernika onako pojedinačno.A oni drugi su kao krsnu slavu prihvatili grupno pa je ne slave nikako.
Stari Srbi su bili pagani,mnogobožci i idolopoklonici.To je istorijska činjenica.Današnji Srbi su pokršteni stari Srbi koji su zadržali niz paganskih običaja.
Možda nije suvišno da nešto malo vidiš o slovenima ...
http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/1_1.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Slavic_peoples
I na kraju da ti ''poklonim'' paganskog Boga Peruna ''gromovnika'' kojeg su izuzetno uvažavali stari Srbi i stari Sloveni pa su slavu prema njemu zamenili slavom prem Svetom Iliji ''gromovniku''.