VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au u šta se nočas uvalih...:hahaha:

Po logici stvari biva da ...ne bi...

Ali....ima i ono...medjutim...

Šta ako je taj čovek neko prema kome si prestala da osečaš ono nešta ...znaš ono...

Onda teško da bezbroj različitih načina mogu imati nekog značaja...

Au kako je ovo diskutabilno na mnogo načina...ali na mnogo...

To "ono", taj osecaj te ustvari i inspirise da sa istim covekom konzumiras svasta na razlicite nacine. Tu ne mislim samo na seks. Ako se to "ono" izgubi u potpunosti, konzumacije ce postati vrlo jednolicne a samim tim i dosadne.

kao ljudi koje vole jednu osobu, a požele drugu, razumeš? to ne znači da im je prva dosadila, možda im samo treba malo dinamike u životu.

Ako neko voli stvarno voli neku osobu teško da će poželeti neku drugu.

pasulj kao pasulj bi mi dosadio i jednom nedeljno... ali neke stvari ni svakodnevno... eeeeeeeej... čujemo li se? :lol:

Čujemo se Jeco i veoma dobro znam na šta misliš. Ali sada malo ovako. Voliš recimo dobar seks. Pazi sada. Svaki dan nekoliko dobrih muških da kažem obdarenih te seksaju svaki dan...Pitam te...kada bi ti dosadilo... Koliko dana nedelja bi prošlo... Kapiraš poentu...

ne vredi, odoh da spavam, sa objektivnim osećajem pobede na ovu temu. :lol:

Možda je to samo tvoj ...subjektivni osećaj...a koji ti u svakom slučaju nije potreban. Nismo ovde da bi neko bio pobednik a neko gubitnik. A ako ti kao neki sedativ pred spavanje treba osećaj pobednika ja se onako velikodušno proglašavam gubitnikom.

Ma svi ustvari mislimo isto, samo sto svak mudruje na svoj nacin.
Razumijem sta hoces reci, i ja bih mogla uzivati u tom miru koji mam uz nekog koga volim, do kraja zivota. U tu pricu ne mozemo ukalupiti "isti covjek na isti nacin svaki dan" jer to u realnosti ne postoji, ali kada se poveze sa citatom, mozemo mudrovati o tome unedogled.

;)

Baš tako. Život je jedno a priča u vezi sa onim citatom je nešta drugo.

Ako neko voli stvarno voli neku osobu teško da će poželeti neku drugu.

Čujemo se Jeco i veoma dobro znam na šta misliš. Ali sada malo ovako. Voliš recimo dobar seks. Pazi sada. Svaki dan nekoliko dobrih muških da kažem obdarenih te seksaju svaki dan...Pitam te...kada bi ti dosadilo... Koliko dana nedelja bi prošlo... Kapiraš poentu...

Možda je to samo tvoj ...subjektivni osećaj...a koji ti u svakom slučaju nije potreban. Nismo ovde da bi neko bio pobednik a neko gubitnik. A ako ti kao neki sedativ pred spavanje treba osećaj pobednika ja se onako velikodušno proglašavam gubitnikom.

Ne znam kako da iseckam samo jedan deo posta na koji zelim da odgovorim, pa sam ga boldirala zato. :D

Mislim da nevesta negde gore napisa da nije bas da pozele drugu osobu, vec dinamiku, samo sto se to usmerava ka drugoj osobi (ne znam ni ja zasto, valjda to unosi nesto novo, osecaj da se nesto novo desava). Mislim da to nije zasicenje sa ovom prvom osobom, vec sta znam, mozda preduga kolotecina. I individualno je to bas. Ne znam, nisam bila u takvoj situaciji, pa zato ne razumem bas to do kraja...

A za kraj bi mogla jedna Niče-ovska...

''Lakše se neke strasti sasvim odreći, nego u njoj biti umeren. ''​

Može li se u strasti biti ...umeren...

Ako se u strasti da kažem ''ne izgara'' čemu bi ona uopšte služila...:think:

Ne znam kako bi se strast mogla drzati pog kontrolom u smislu da se osjeca samo polovicno? Mozes je se jedino "odreci" i tako je drzati "pod kontrolom".... Sve ili nista.

Mislim da nevesta negde gore napisa da nije bas da pozele drugu osobu, vec dinamiku, samo sto se to usmerava ka drugoj osobi (ne znam ni ja zasto, valjda to unosi nesto novo, osecaj da se nesto novo desava). Mislim da to nije zasicenje sa ovom prvom osobom, vec sta znam, mozda preduga kolotecina. I individualno je to bas. Ne znam, nisam bila u takvoj situaciji, pa zato ne razumem bas to do kraja...

Jeca je napisala ovako...

kao ljudi koje vole jednu osobu, a požele drugu, razumeš? to ne znači da im je prva dosadila, možda im samo treba malo dinamike u životu.

Voleti nekog a pri tom poželeti nekog drugog zbog potrebe neke dinamike teško da ima veze sa voljenjem. Ako neko nekog voli ako postoji ljubav onda je apsurdno govoriti o zasićenju i kolotečini. Onda kada dodje do zasićenja to je siguran pokazatelj da je ljubav zgasnula, da je od nje pepeo ostao samo.

Jeca je napisala ovako...

Voleti nekog a pri tom poželeti nekog drugog zbog potrebe neke dinamike teško da ima veze sa voljenjem. Ako neko nekog voli ako postoji ljubav onda je apsurdno govoriti o zasićenju i kolotečini. Onda kada dodje do zasićenja to je siguran pokazatelj da je ljubav zgasnula, da je od nje pepeo ostao samo.

Znas kako, ja ne mogu nikako da stavim zasicenje i kolotecinu u isti kos. Kolotecina uvek ima neki prizvuk dosade i losega, a ja mislim da moze da bude i osecaj udobnosti i poznatoga, nekako kao da si kod kuce, napisah gore vec tako. E, vidis, kad ljudima nastupi kolotecina, sto ne mora da je nuzno lose, oni mozda mislima iskoracuju iz te kolotecine. Kao kad imas svoju kucu u kojoj ti je sve poznato i prijatno, a onda vidis prelep stan. Mastas kako bi bilo da zivis u tom stanu, ali znas da bi ti npr.lokacija bila problem, ili zato sto je 5 sprat u zgradi bez lifta. Znaci svesan si da taj stan nije za tebe i neces da njime zamenis svoj dom, ali mozes eto malo da mastas :D E, ako to ode predaleko, ako dodje do toga da pozelis da svoj dom zamenis tim stanom i od njega napravis svoj dom, da ucinis konkretne korake, e onda je ljubav otisla u pepeo. :D Ih, ala sam metaforicna :D

Ovo ''izgaranje'' se odnosi samo na onu jednu strast...

Možda grešim ali mislim da u nekoj strasnoj ljubavi ili strasnom seksu to ''izgaranje'' ne pokreće već vodi ka ...svršetku da kažem...''izgaranja''...

Ja mislila da je citat onako uopsten pa sam shodno tome odgovorila. :D

Elem, ja pravim razliku izmedju strasne ljubavi i strastvenog seksa. Zato sto strastvena ljubav ako je samo strastvena i nema druge temelje sigurno vodi do izgaranja, ali onog loseg. A strastven seks...tu izgaranje nikako ne moze biti lose. Tu se potpuno slazem i nemam sta da dodam. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back