Vera i milost

anajade

Elita
Poruka
18.962
Vecni zivot se ne moze zasluziti.To je besplatan dar koji dolazi kroz veru u Isysa Hrista.Kao sto je sam rekao.
Zaista, zaista vam kažem: ko sluša moju reč i veruje onome koji me je poslao, ima večni život, te ne ide na sud, nego prelazi iz smrti u život.
Ovo ne razumem.Ako nema strasnoga syda za verujuce u hrista ispada da svi drugi neverujuci idu na syd a cim je syd onda je presuda pakao.

Vecni zivot se ne moze zasluziti.To je besplatan dar koji dolazi kroz veru u Isysa Hrista.Kao sto je sam rekao.
Zaista, zaista vam kažem: ko sluša moju reč i veruje onome koji me je poslao, ima večni život, te ne ide na sud, nego prelazi iz smrti u život.
Ovo ne razumem.Ako nema strasnoga syda za verujuce u hrista ispada da svi drugi neverujuci idu na syd a cim je syd onda je presuda pakao.
bilo bi nepravedno da je tako. Nego Isusa izgleda nije interesovala pravda nego što veći broj vernika.

Tu ne piše da verujući ne idu na sud. Piše ''ko sluša moju reč'', a njegovu
reč može čuti samo onaj ko ima uši da čuje. Takvih je veoma malo među
verujućima. A onda kaže ''I veruje onome koji me je poslao''. Većina verujućih
pojma nema ko ga je poslao, pa kako će mu onda i verovati.

''I veruje onome koji me je poslao''. Većina verujućih
kako nema pojma, sta izmisljas? mi znamo ko je nas Otac nebeski, ako vi ne znate, mi znamo
bilo bi nepravedno da je tako. Nego Isusa izgleda nije interesovala pravda nego što veći broj vernika.
ne nego ti nemas pojma sta je pravda, ali to i ne mogu znati mantrasi, to mora sa razumevanjem da se uci, a ono tebi fali, jer ti fali i postovanje... ti zapravo ne znas ni sta bi [po]stovao, lutas jos uvek, nije za utehu, ali malo ko zna, ja ne znam ni jednog
pa ne mora da bude pakao u smislu vecnih muka, samo moraju da se kale, bas kao celik, da ocvrsnu

Tu ne piše da verujući ne idu na sud. Piše ''ko sluša moju reč'', a njegovu
reč može čuti samo onaj ko ima uši da čuje. Takvih je veoma malo među
verujućima. A onda kaže ''I veruje onome koji me je poslao''. Većina verujućih
Okreni obrni samo mali broj ima takve usi i oni nece osetiti smrt.Svi ostali na syd.

ma kakvi razum je mozak i kad racionalno sagledaš samo što vidiš to je to. vera je iz duše. duša ima sasvim drugu percepciju dok je mozak obrada čulnog i vidljivog.
u pravu si ti, ali pokusaj da shvatis ovo sto ti ria preporucuje:
i vera i razum, da idu ruku pod ruku, a ne moraju da budu suprotstavljeni

pa kada kaze,Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim i svom dusom svojom , svim umom svojim i svom snagom svojom - to ti je onda to sto ti kazemo @RIA77 i ja, a mislim da i @anajade isto misli..

e aj opiši kako voliš nevidljivog boga razumom :D
pa, nije ni bilo govora o voljenju nekoga, ili necega sto nisam ni znao, ni verovao da postoji, jel' dok sam se pitao

ljubav je dosla posle, ne vidi se Bog, vec se oseca prisustvo, a ostavljao sam i link za ANDJELA PRISUSTVA, Angel of the Presence - Wikipedia

razumom sam procesirao sva svoja duhovna iskystva, a njima sam najbogatiji na svetu danas, pokajan, prosvetljen itd

a gde je onaj sa kojim bih se uporedio? danas ga neces naci, sve foliranti, demagozi, i lazni autoriteti - ali ja ne trazim da ti meni verujes

pa, nije ni bilo govora o voljenju nekoga, ili necega sto nisam ni znao, ni verovao da postoji, jel' dok sam se pitao

ljubav je dosla posle, ne vidi se Bog, vec se oseca prisustvo, a ostavljao sam i link za ANDJELA PRISUSTVA, Angel of the Presence - Wikipedia
to što osećaš to duša oseća, da duša ne postoji bio bi robot i vera bi bio nepostojeći pojam

to što osećaš to duša oseća, da duša ne postoji bio bi robot i vera bi bio nepostojeći pojam
pa, zasto neko lepo ne uzme i ne pobedi, onda sigurno nece biti nepostojeci? jel ne zna kako da pobedi?
Apokalipsa - ОТКРИВЕЊЕ 3 : Biblija - Novi zavet
5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige ... 21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što ...

o drugom se ovde radi sto hocu bas tebi da objasnim: Hristos se predao, secas se?
ljudi kukumavce , tezak im je krst, ili su zrtve, jel tako? nego kako?

a niko da pobedi...

pa, zasto neko lepo ne uzme i ne pobedi, onda sigurno nece biti nepostojeci? jel ne zna kako?
Apokalipsa - ОТКРИВЕЊЕ 3 : Biblija - Novi zavet
5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige ... 21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što ...

o drugom se ovde radi sto hocu bas tebi da objasnim: Hristos se predao, secas se?
zato što ne veruje svaka duša uopšteno bibliji.

logika je reč, misao, mišljenje
vidiš koliko različitih mišljenja, reči... ima.
Nije, logika je nesto potpouno drugo. Misljenje moze biti logicki iskaz koji moze biti tacan ili neyacan. Zadatak logike je
da dokaze da li je misljenje tacno ili netacno... sve sto vidis i cujes, je neka cinjenica, pa tako i spiritualno
iskustvo.

zato što ne veruje svaka duša uopšteno bibliji.
to je jasno, ali diskutujemo uopsteno, a ne samo na bazi biblije... mozes da ubacis i nebiblijsko misljenje, ja ti necu uzeti za zlo kao ovim rugacima, koji samo pametuju, a nista pametno ne daju
sve sto vidis i cujes, je neka cinjenica, pa tako i spiritualno
iskustvo.
ma koje ti cinjenice imas od alistera, i teleme? bs! dopic grebator

Nije, logika je nesto potpouno drugo. Misljenje moze biti logicki iskaz koji moze biti tacan ili neyacan. Zadatak logike je
da dokaze da li je misljenje tacno ili netacno... sve sto vidis i cujes, je neka cinjenica, pa tako i spiritualno
iskustvo.
Jeste tebi cinjenica koji si video i cuo a ja ako imam.poverenje u tebe i tvoju tvrdnju je pitanje vere

Back